Má niekto uzučké okienko v kuchyni?

Ahojte, mate niekto(poprípade aj s fotkami) uzke ale vysoke okno, takych 30 cm v sirke a a priblizne meter-meter a pol do vysky ?predtsavujem si to okno nad kuchynskym barovym pultom, na trochu denneho svetla, ale nechcem ho velke a nehodi sa mi na lezato, pacilo by sa mi do vysky skor...nikdy som take nieco nevidela, apson som tomu nevenovala pozornost. V projekte mame povodne 50 cm vysoke a meter siroke, ale je medzi hornymi skrinkami a kuchynskou linkou a tam ho ja nechcem..zda s ami blbost toto okno otacat na vysku, prijala by som mensie , teda tych 30 cm..mate niekto ? alebo myslite ze take existuje bez toho aby som si ho musela davat namieru vyrobit ? a nech to mam kompletne, myslite ze je nejakym sposobom aj otvarave take uzke okno? alebo je to len na ,,okrasu´´:) dakujem za kazdy nazor, popripade fotku ak take nieco niekto riesil..
Odpovedať
kazde okno na dom budes davat vyrabat na mieru,takze je to jedno, ak sa ti hodi celkovo aj exterierovo tak ho tam daj.
Odpovedať
preco by som ho davala na mieru ? teda okna som este nekupovala, ale skor som sa chcela vyhnut takymto rozmarom, a kedze si staviam dom , tak si vybrat z tych okien co sa ponukaju, a podla toho sa zariadit...teda neviem ci si to zle predstavujem, ale vacsina okien ktore su v ponuke ma dany rozmer..jasne ze sa daju robit na mieru ale nieje to nevyhnute, skor toto jedine okno bude taky moj rozmar :) lebo som est enevdiela taky typ...
Odpovedať
Profilova fotka
@sefaa To chces povedat ze projekt ste prisposobili oknam ktore sa predavaju uz hotove? Tak to som este nepocul... Okna sa vzdy davaju vyrobit na mieru, to neni rozmar ako si to nazvala, to je absolutne normalny postup...
Odpovedať
nie to tym nechcem povedat, ale na domceku robime nejake zmeny, a je pre mna prirodzenejsie /jednoduchsie/lacnejsie urobit o 5 cm vacsiu alebo mensiu dieru popri vystavbe, nez si to nejako postavit a potom na to pasovat okna, uz aj tak je to dost palka, a ked viem ze existuju aj okna na predaj s normalnymi,,beznymi ´´velkostami naco budem vymyslat ?? no ale opakujem(pre tych co necitaju) nevedela som ze okna sa i napriek tomu robia vsteky na mieru, ak ano, s nikym sa nehadam, ja nestavam dom kazdy rok aby som v tom ,,chodila´´..co si pozeram stranky firiem s oknami, maju uz dane okna s rozmermi, pre mna z toho vyplyvalo, ze take su, maju ich na sklade, je to standardna velkost a za svetko navyse s aplati...preto je to pre mna novinka ze vstek okna pojdu na mieru, ale opkaujem, nehadam sa nemam skusenost..aj ked si na hociakej stranke date urobit cenovu ponuku, tak si vyberate rozmery dane...ale videla som aj take kde ste si rozmery vyslovene vpisovali sami..takze pravdepodobne existuju obe varianty, ja len volim tu jednoduchsiu..ale oprav ma ak sa mylim, radsej sa o tom dozviem teraz ako potom, takze v pohode:)
Odpovedať
ked uz menis hotovy projekt a aj vonkajsi vyzor domu to su naklady navyse, takze tie na mieru vyrobene okna ta nezruinuju. Inak 30cm okno to bude velmi uzke sklo, v konecnom dosledku v obyvackokuchyni to nemusi vyzerat dobre, este tak nejaka pračona ci technicka miestnost.
Odpovedať
A este to uzunke okno bude stat pomaly tolko co velke. Ja som teraz porovnavala okienecko 60x60 za 116EUR a 60x220 za nejakych 210EUR.
Odpovedať
Profilova fotka
@sefaa Prave som prezrel asi 5 stranok roznych vyrobcov okien a ani jeden neponuka priamo na predaj uz hotove okna, vsetci ich vyrabaju na zakazku podla rozmerov od zakaznika... Nikde som nevidel ze si vyberas rozmery, bsade vyzaduju rozmery od zakaznika. Tak potom neviem kde si take firmy nasla. Jednoduchsie je dat si vyrobit okna podla tvojich rozmerov ako prisposobovat otvory uz vyrobenym oknam... To musi sediet s odchylkou par mm...
Odpovedať
@madein1974 ok, ja som sa v tom nurala asi o par dni dlhsie nez ty, tak asi preto som take nasla, ale ok beriem tvoj nazor a dakujem.
Odpovedať
@sefaa ano dnes sa okna vyrabaju namieru, davnejsie so tak nefungovalo, okna sa modulovali po 300mm. Nikdy si nedaj vyrabat okna, tak, ze posles rozmery (sama si zmerias) a oni vyrobia okna, pozaduj aby prisli na stavbu si vsetky otvory zmerat a na zaklade skutocneho vyhotovenia na stavbe, nech vyrobia okna. !!! Kazda seriozna firma, ktora okna vyraba / ponuka to tak robi.
Odpovedať
Profilova fotka
@sefaa Ja len preto ze pises ze na hocijakej stranke to je a ja som to nenasiel nikde...
Odpovedať
Hotove okna mavaju obchody typu baumax, hornbach a tak. Tiez som na zahradnu chatku pouzil take hotove okno. Dosiel, kupil, osadil a mal v jeden den. Ale tam najdes asi len jedno a dvoj skla a fakt jednoduchej konstrukcie a nizkej kvality. Ale do rodinneho domu by som to ja nespravil. Tam sa okna fakt zameriavaju predajcom a cca 6 tyzdnov procesuju a nakoniec donesu a pripadne osadia presne vyrobene okna. Bezna prax.
Odpovedať
Prepáč, ale ja si to nejako dosť dobre neviem predstaviť - nad kuchynským barovým pultom - máš asi na mysli z tej užšej strany? - asi by si potom mala vedieť, aká bude šírka barového pultu a výška horných skriniek kuchynskej linky. Nám išlo tiež o presvetlenie kuchyne - volila som okno medzi hornú a spodnú časť KL. A naozaj seriózna firma, ktorá sa zaoberá výrobou okien Ti urobí všetky okná na mieru a príde Ti ich zamerať. Nefunguje to tak, že prídeš, vyberieš, zaplatíš a vezmeš domov - možno tak do nejakej technickej miestnosti alebo pivnice - budeš riešiť nielen veľkosť, ale aj farbu, x-sklo..., parapety, možno žalúzie...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sefaa ja ked som pred casom volala do firiem co robia okna, a hovorim, ze potrebujem take specificke, na mieru, uzke, tak ma pani na telefone normalne ze sprdla, ze oni robia len na mieru, kazde jedno okno je na mieru. myslim ze je to aj logicke, lebo pride mi divne robit stavebny otvor na mm presne aby tam okno sedelo. aj ked su v nejakom dome naplanovane okna 50x10O, predsa len stavebny otvor sa moze podarit 51x99... je logickejsie, ze takto sa to asi nerobi. ale robi sa to naopak - pridu zamerat kazdy otvor. ale mozno sa mylim...
Odpovedať
Mame na wc a v satniku okno siroke 45 cm (stavebny otvor bol 50 cm) a vysoke 125 cm, da sa normalne otvarat. Ale to samotne sklo je naozaj pomerne uzke, kedze ram je nejakych 4-5 cm siroky. Takze okno sirky 30 cm sa mi zda uz prilis uzke kvoli presvetleniu. Skus zvazit, ci nemozes dat o nieco sirsie.
Odpovedať
@sefaa okno nemusis davat robit na mieru, dostat rozne rozmery, ja mam cca 45 cm a asi 80 cm vysoke okno a vezra dobre. nemam ale fotku, az v novembri :-(
Odpovedať
resp. pravdu ma anairda - naozaj su vsetky okna na mieru, tym som chcela povedat,ze to nie je ziaden problem, urobia ti, ake chces.
Odpovedať
my budeme mať v kuchyne také užšie a vyššie okno na presvetlenie /800mm * 2000mm/ a už sa mi to zdá byť tak akurát, menej by som nevolila, lebo do stavebného otvoru príde ešte rám okna. My ho dávame ako fixné okno.
Odpovedať
@fosilka nemozem dat sirsie koli susedovi, ktorí nam robi sceny , ale uz som nasla take ake som si presne predstavovala, takze mam apson predstavu o co budem ziadat :) a pravdepodoben s abude dat aj otvarat , z vonku vetrackou, takze to aj predcilo moje ocakavania :) @lubinkag. hej ja viem ze nije problem urobit veci na mieru a pre vsetkych je mi jasne ze nebudem ja behat svojim krajcirskym metrom po otvoroch a pisat siich na papierik aby som ho postou odoslala do firmy s oknami, zas z jaskyne som nevyliezla :) a k tomu dodavaniu na mieru... 8-) . je mi jasne ze vsetci nemaju rovnake okna (niesme v osciku kde vsetci maju vsteko to iste), ale okna maju nejaku standardnu velkost, aj do projektov (ak si ich vyslovene nevymyslate sami)vam davaju isty standard.. my mame tiez zakreslene okna v zmysle standard ale maju tvar aky ja nechcem.. kedze tobol katalogovy projekt, toto som ako zmenu neriesila...preto si idem tie okna urobi take ake chcem ja, a opat, pozerala som si iba standardne velkosti okien...kebyze si zadate do gulgu velkosti okien, tiez tam mate rozne vacsinou vsak s podobnymi, ak nie rovnakymi rozmermy, kde si mozete vybrat ci lavo otvarave pravo otvarave, dvojkridle a podobne...takze uz to prosim vas zhrniem aby ste stale nemali proble s tym ze nechapem situaciu okien na mieru :) rozumiem ze firma mi ich vyobi po tom co si to dojde zamerat, avsak ked si vyberiem tie standardne rozmery a nebudem nejako extra vymyslat, pojde to podla mna jednoduchite ako ked si dam kazde okno s rodzielmi desiatok cm..aj vo vyrobni okien existuju nejake sablony a viem ze nieje problem si dat nieco na mieru v dnesnej dobe to nieje nikde problem, ale ja rieism aj ekonomicku stranku stavby domu...takze uz rozumiem ze to pojde na mieru urcite,ze nepridem ako do potravin a mietso 5 rozkov si vypytam 5 okien.. ale nejaky standardy to urcite ma dkaujem vam vsetkym, a drzim palce aj vo vasich stavbach, domcekoch rekonstrukciach a neviem co vsteko teraz robite :)
Odpovedať
@sefaa nema to ziadne standarty,ved domy su original a architekt navrhuje aj rozmer aj tvar okien. Co je urcene je urcita svetelnost v obytnej miestnosti a podla toho sa ta velkost okien urcuje, ale nieje dane ze izba 30-40 m2 sa standartne dava okono 150x150cm-prikalad.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?