Má niekto skúsenosti s vybúraním okna?

Profilova fotka
ahojte chcem sa opýtať či má niekto skúsenosti s vyburanim okna? Ide o tom ze pred našim domom postavili dom uplne na tesno a teraz kuchyňa aj obývačke je orientovaná na tu stranu kde maju susedia garáž neni to moc pekný pohlad a preto chcem okno zo strany kde budem mat normálny výhľad. ďakujem za vaše odpovede. 🙂 pridavam foto ako by to mohlo byť.
Odpovedať
vsetko sa da, treba vysekat kapsu na preklad, potom ostatok muriva. Treba to zapracovat ako dodotocnu zmenu projektu pred kolaudaciou.
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 dakujem a tu dodatočnú zmenu stavby mam riesit s projektantom a potom zo stavebným uradom ??
Odpovedať
To uz je ndviem
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 joj škoda myslela som ze stym mate skusenost 😉
Odpovedať
@patusiiik ono by bolo dobre to prve prekonzultovat s projektantom z pohladu statiky a tak co on nato povie. A ked povie ze sa to da tak treba ist na stavebny a teta uz povie co treba urobit ci je potrebne nieco vypisat volaku ziadost o vykonanie zmien alebo mas na stavebnom taku co to bude mat na salame a povie aby si to len pri kolaudacii spomenule a aby to bolo opravene v projekte od projektanta...
Odpovedať
Profilova fotka
@fenix8 Dakujem no budeme to musiet poriešiť ci to u nas SU nebude riesit 😂 už teraz tušim ze to nebude take jednoduche 😥
Odpovedať
@patusiiik ja by som to urobil bez ohlásenia, do projektu stačí zakresliť zmenu otvoru, kde sa podpíše stavebný dozor, nakoniec pri kolaudácii si to úradník ani nemusí všimnúť.
Odpovedať
@patusiiik presne ako píše @mahatma76 , neriešte to so stavebným úradom. Vedľa máte okno, takže na túto stranu predpokladám, že môžu byť okná orientované, konzultujte so statikom / projektantom. Zaznačiť zmenu do projektovej dokumentácie, ktorá je na stavbe a do stavebného denníka s podpisom stavebného dozora, projektanta. Táto zmena sa uvedie počas kolaudačného konania.
Odpovedať
Profilova fotka
@spiderhst @mahatma76 ano uz som to riešila s projektantom povedal ze sa to da a netraba nikde chodit az potom to zakresli do projektu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?