Má niekto okná od firmy realtec gealan s 9000iq??

Vie mi niekto poradiť ohľadom týchto okien? Krátka recenzia stačí :-D Ďakujem vopred
Odpovedať
tiez ich mam v hladaciku...
Odpovedať
Profilova fotka
tiez mam GEALAN S 9000 vo vyhlade, uz mam od nich cenovu ponuku ... ale cakam dalsie a hned prva od firmy http://www.eurorn.sk/ s oknami ALUPLAST 4000 bola v podstate o polovicu lacnejsia, nechapacka ... obe 3jskla tie od eurorn maju tieto parametre, co myslite? - Tepelno-izolačne vlasnosti štandardnych kombinacii Uf – hodnota ´- 1,3 W / m2 K - Vlasnosti 3skla 4/12/4/12/4 Ug – 0,7 W m2 K - Možnost zasklenia až do hrubky skla 41 - Zvukova izolacia až 45 dB –tretia zvukova izolacia - Možnost skrytehoodvodnenia - Priebežne dorazove tesnenie v rame aj krydle - Zodpovedajuce bezpečnistne kovania garantuje optimallnu ochranu proti vlamaniu kovanie MACCO tie Gealan s 9000 mam toto info od predajcu: GEALAN S9000 PASSIV: 6 komorový profil Stavebná hrúbka rámu 82,5mm Stavebná hrúbka krídla CLASSIC 82,5mm Výstuha uzamknutá hrúbky min. 1,5mm Systém so stredovým tesnením Štvrté tesnenie pod sklom Hlbšie osadené sklo do krídla zabraňuje tvorbe tepelných mostov • Montážne kotvy • Transportné úchyty • Podokenná lišta s tesnením • Vyplnenie spodnej drážky rámu Kovanie Winkhaus Activpilot: • SEF- bezpečnostný uzáver v OS krídle • Mikroventilácia • DFE- dvíhač krídla a blokáda kľučky v OS krídle • Balkónové madlo a zacvakávač • Hliníkové kľučky Tesnenie: • 3 tesnenia EPDM dvojkomorové sivé Zasklenie: •Trojsklo 40mm •Teplý rámček TGI Tvar krídla: • Rovné krídlo CLASSIC Farba profilu: • Biela Farba kľučiek a pántov: • Biela Koeficient U 0,8 a na niektore 0,9 ***************************************** Su to vobec porovnatelne okna? ked je cena takto rozdielna?
Odpovedať
@clean určite nie sú aluplast 4000 ak sa jedná o tvoj dom rovno vyhoď z výberu. Gealan S9000 passiv je nejaký marketingový hybrid. Origo sú vlastne tri základné verzie dorazový systém- 2 tesnenia, streďák - 3 tesnenia a Futura. Futura sa označuje ako produkt pre pasívne stavby, ale parametrovo je Uf pod 0,92. To je hodnota štandardného prevedenia s 3 tesneniami. Tak neviem čo máš real v ponuke. zasklenie s Ug 0,7 je veľká bieda. na S 9000 je vhodnejšie použiť zasklenie hr. 48 mm stavebená hĺbka systému to v pohode znesie a máš výrazne lepšie vlastnosti s minimálnym rozdielom v cene. Ak S 9000 určite hľadaj výrobcu ktorý robí verziu s STV. Zjednodušene je to suché vlepenie skla do krídla- statiku krídla posunieš na úplne inú úroveň. epdm tesnenia radšej čierne aj na biele okná- údržba, životnosť ... hliníkové klučky - secustic ? kovanie - zisti si počet bezpečnostných protikusov ? spôsob montáže ? pozor na maskované "nemecké" okná často zo severu. To platí všeobecne. Môže byť veľký rozdiel medzi Made in Germany a Made for Rehau, Salamander, aluplast ...... Na profiloch to musí byť vždy označené väčšinou sieťotlačou určite nie samolekou a pod. Žiaľ na strane ktorú po zabudovaní nezbadáte. Takže ak predajca tvrdil a zazmluvnil že profil je z Nemecka a nebude tam vyslovene uvedené Made in Germany, ale pokus o zahmlenie typu Made for.... Made by .... kľudne ho pred montážou otočte. Často ide o licenčné Low cost profily určené pre východné trhy, šikovný predajcovia ich na nešťastie úspešne reimportujú do "západnej" EU.
Odpovedať
Profilova fotka
@pepiho dakujem, k tomu GEALAN je tento letak od predajcu: https://ulozto.cz/xXr4Y82D/gealan-s90... vidim tam napisane aj to tvoje STV Ta poznamka Tvoja: "zasklenie s Ug 0,7 je veľká bieda" - to bola vseobecna ci k GEALAN?
Odpovedať
@clean určite všeobecná... nie je trojsklo ako trojsklo.. to že tam máš aspoň to TGI je fajn , ale bežne sa dá dosiahnuť na sklách bez veľkých príplatkov Ug 0,5 . Ak ti tvoj predajca bude vedieť ponúknuť ako teplý rámik iba TGI určite ho žiadaj v čiernej farbe. TGI má veľkú tvarovú pamäť automatické linky s tým majú problém (neriešiteľný..) a napr. v sivej farbe najmä vo väčších trojsklách je to zvlnenie veľmi nepekné. Nedá sa to reklamovať pokiaľ im to nevyskočí nejak extra vysoko... Alt. je swisspacer, nový typ má lepšie parametre, a tento problém nemáš keď je to iná konštrukcia, ale tiež si radšej pýtaj čiernu farbu. leták je od Gealanu nie od predajcu okien takže obsahuje všetko čo S9000 ponúka, ale nie všetci to vedia spracovať. Napr. STV nerobia všetci výrobcovia čo je dosť blbé keď mohli mať takéto niečo v ponuke. Aj keď napr. riešiš jednostrannú farbu špecialitka je povrchovka Acrylcolor najmä v tmavých farbách sa fólie nechytajú životnosť dto. Acryl tiež nevedia spracovať všetci.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?