Má niekto 250cm vysoké otváravé okná ?

Ahojte, hladal som diskusiu na podobnu temu, nic som nenasiel, ak o nejakej viete, tak prosim admina zrusit a presmerovat na existujuce vlakno... Mame otvory na " francuzske okna " 250cm vysoke a 100cm siroke a vo viacerych firmach ma nepotesili, ked mi oznamili, ze otvaravo sklopne plastove okna na tuto vysku nedokazu vyrobit, nakolko je velka sanca, ze kovanie a ram by neudrzali vahu trojskla, napriek vystuham ..ma niekto podobne vysoke plastove okna ? pri hlinikoch by nemal byt problem, tam stale cakam na cenove ponuky...dakujem za kazdy postreh a radu...
Odpovedať
1
2
Ja mam 245x100, drevene Slavona Progression. Problem ma trosku manzelka, uz je to dost velke a tazke. Nizsie slabsie osoby s tym moznu mat problem, pre mna je to OK, ziaden problem v tom nevidim, tolko uz by som to nevolal okno ale dvere ;)
Odpovedať
@mistro ja mam presne 2500x1000 profil Rehau Geneo 3+, plastové s izolačným 3sklom a otvaravo skloplne, áno sú tahsie, aj mňa obvhodak upozorňoval že sa asi budú tajsie otvárať ale nieje to tak, máme skryté kovanie (vo vnutry rámu) a nieje najmenasi problém. Tak ja môžem povedať že sú v pohode..
Odpovedať
@cvoky8 od koho máš okná ? akú značku kovania ?
Odpovedať
Nechapem preco chces plastove, ked to na slovensku nedokazu vyrobit?
Odpovedať
@pacosk dakujem za reakciu, takze pri drevenych by to tym padom nemal byt problem .. @cvoky8 dakujem, praveze jeden z tych, ktory vravel, ze to nepojde je obchodak, u ktoreho som si nechal nacenit Rehau Geneo , tak pockam, co na to povie...
Odpovedať
@originalx drevene sa nam nepacia a u hliniku sa obavam ceny ... mam rozpocet 13 tis. na okna vratane svetlika do rovnej strechy / 2000€/, takze preto plast .. ak dostanem ponuku do tejto ceny v hliniku, tak s tym nemam problem ..
Odpovedať
@mistro v lacnom hliniku sa vies dostat na cenu plastu. Inak mas dost maly rozpocet na taketo okna.
Odpovedať
@mistro su firmy co ti to mozno vyrobia, ale je vysoko pravdepodobne ze po rokoch sa to prejavi. Uz tie co maju dvojsklo sa zacinaju prejavovat unavou. @originalx daj kontakty ak to mas overene, lebo aj hliniky z polska su o min. 15%drahsie. BTW: Hlinik v porovnani s plastom bide vzdy horsi co sa tyka tepizol vlastnosti.
Odpovedať
@tino2 FENESTRA Trenčín Kovanie schucko
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ja ma 2550x1000 v hliniku Schuco 75.SI od Fenestra Zlate Moravce so skrytym kovanim Schuco Advantech a max. spokojnost. Do plastu v takych rozmeroch by som nesiel, @andyfoto ma okna v plaste a mal s tym problemy.
Odpovedať
@cvoky8 mzslel som že fenestra robí len s kovaním GU
Odpovedať
ahoj my mame take okna 2,40m siroke a x 1,5m, vysoke. 12x plus 3 balkon dveri a 1x dvojkridlove 2m, a 2x 2mx1m 6x 90x50cm, a stali 10tis, takze rozpocet v pohode mame na ne 20rokov zaruku, je to oknoplast, kupovane v PL, u na nam ich nacenili na 15 tis :-)( a dokonca nevedel ani presne co maju a co nie v ponuke)su pasivne trojsklo, su odlahcene maju O,3mm kalene sklo vnutri ten ramik nemame hlinikovy, ale cierny takze nieje vidiet ze je to 3sklo a vyera to dobre, su o 30kg lahsie ako, bezne okna tychto rozmerov, u nas nam ich chceli vyrobit len napevno. a v zime nepustia teplo von a v lete nepustia teplo dnu, teraz pri -30 pozeral mm termoviziou a nikde nic, takze super. len po 2-3 rokoch nam odporucili ich dostelovat ale zatial netreba , funguju. predavaju sa aj na SK tak si niekde pozri slov. stranku, je to konkretne /winergetic-premium-passive/ .
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@mistro my mame drevohlinik. Skus CP od Drevar.sk. Cenovo vyšli rovnako ako hliníkové schüco a majú lepšiu teplnu izoláciu.
Odpovedať
Profilova fotka
@mistro inak bratranec ma veľké plastové na južnej strane bez presahu poschodia a dost sa mu zdeformovali kvoli slnku!!!
Odpovedať
Ja mam a vsetko v pohode
Odpovedať
Ahoj , ja mám na dome plastové výklopno-posuvné aj tzv:"hebešhibe" - cize zapustené prahy v daných rozmeroch.- jednoznačne odporúča zapustené prahy - tie sa dajú spraviť aj ako samostatne posuvné. čiže nepotrebuješ k tomu ďalšie okno - prah ti zapustia , resp. pripravia na zaliatie do podlahy. Okná mám od HEGE okná z Hurbanova.
Odpovedať
Ďakujem všetkým, počkám na CP a budem riešiť ďalej...
Odpovedať
@mistro ja mam plastove sklopno posuvne 2,4 x 5,4 m na juznej strane a ziadny problem- Trojsklo, 4 kridla..
Odpovedať
@cvoky8 mame fajn CP na Rehau Geneo 3+, skryte kovanie ..samozrejme treba tam vystuze, ale budu to vediet vyrobit aj garantovat ..HS portaly si dame z hliniku .. tak silno zvazujeme, ze ideme do toho, tiez Fenestra Trencin ..aj hlinikove vchodove dvere sa nam od nich pozdavaju .. Este sme mali dobru cenu / len o 2000 € viac / na hlinik od Slovaktualu, velke okna Heroal 77, zbytok Heroal 72 ... Takze zatim diky za rady ..
Odpovedať
@mistro v piatok mi písal obchodak z Fenestry TN že by prosil foto mojich osadenych okien pre nejakého zákazníka aby mu ukázal netypické okná 2,5m tak myslím že to možno bolo aj pre teba :-D
Odpovedať
@cvoky8 to je isto pre mna, hovoril, ze pozhana foto :D tak hovoris, ze si spokojny, hej ?
Odpovedať
@mistro ja hej, varoval má na začiatku že môže byť problém pri otvaraniba vyklapani,že to bude možno tahsie otvárať, ale vôbec to tak nieje, idú úplne krásne hladucko. Ja zatiaľ veľká spokojnosť, riešim snimi práve aj exteriérové el.Rolety p.Pokšaj mi ma dať vedet aké konzoly musíme urobiť na uchytenie vedení rolety aby sme to schovali pod EPS
Odpovedať
@mistro odporucam ti aj firmu drevar, vyborne okna robia, aj drevohlinik.
Odpovedať
@originalx dakujem, nemam zaujem o drevohlinikove okna ..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
@mistro Ahojky, prosim ako dopadol tvoj vyber okien? Tiez budeme mat vsetky okna francuzske vo vyske 250 cm - niektore otvarave, 2x HS portal. Od koho si nakoniec zobral a bol si spokojny s montazou? Dik
Odpovedať
Ahoj...HS portály a vchodové dvere sme dali hliníkové, vyzerá to v šedej super, keby to toľko nestojí, dal by som hliník na celý barak...ostatné plastové, máme ich tak 9 mesiacov..ta výška 250 cm nie je problém, otvárajú sa v pohode...síce ešte nemám vyriesenu reklamáciu, ale niektoré okná nám dodali poskrabane, som v zahraničí, takže to vymenia až na jar..podľa toho, čo vraveli chlapi, tak asi máme smolu, lebo ze na iných stavbách to býva bez skrabanceka...firmu posielam Ss...
Odpovedať
@kreola
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Mohol by som poprosit niekoho kto ma 250cm okna, ako ma vyrieseny prepoj otvoru okna so sadrokartonom v interiery? Rozmyslam, ze ci nespravit vysku plafonu 250cm aby tam nevznikol odskok, len ci ten spoj nebude nachylnejsi na praskanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba ved apu lista s manzetkou nie? ;)
Odpovedať
@jaaadu nedalo by sa odfotit vase okna, tie 2.4 siroke x 1.50 dlhe a tie tie podlhovaste 2m x 1m Dakujem ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?