Letný a zimný režim okien - nastavujete to niekto?

Nastavuje niekto kazdy rok letny aj zimny rezim na oknach aby si tesnenia "odychli" ci to nechavate stale rovnako? ;-)
Odpovedať
1
2
@vader100 nic take neexistuje a je to blbost
Odpovedať
@vader100 v lete nechavam okna na mikrovetracky. Ked pominiem fakt, ze to je uplna blbost, ktoru bohvie kto vobec vymyslel, to by sa ti vazne chcelo prestavovat capy na oknach?
Odpovedať
nasi ano na byte, je to otocenie klucom na rame okna a hotovovo.
Odpovedať
@atlaska je to nastavenie capov na kridle, nie na rame, na doladenie pritlaku.. verim tomu, ze aj samotny vyrobcovia kovani krutia hlavami, ze koho to napadlo vobec urobit z toho toto. Esteze nikoho nenapadlo stelovat aj panty a urobit z toho jarny/jesenny rezim.
Odpovedať
@gashtaan montaznici ukazali co treba urobit kam kapnut mazanie a moji rodicia dochodci to tak robia, oni su tak nastaveni.Vsetko robia podla navodov.
Odpovedať
@gashtaan viem princip ze co to vlastne je a ako sa t robi , len nevedel som to nazvat inak ako letny a zimny rezim bo dakde so mto takto cital , len som bol zvedavy ze ci niekto to robi koli tomu aby si tesnenie odychlo,ale ako horite dacsa nechat v lete miktrovetranie, a hlavne ma zaujimalo ako to mate nastavene ci stale na najvacsi pritlak alebo standardne jak tak ako prisli okna,popripade ci si to natavite podla toh ci niekde sa plamen na sviecke pohne
Odpovedať
@vader100 okna treba vzdy po par mesiacoch aj tak doladit, pretoze casom sadnu. Pritlak som nastavoval jednoducho - ked bol vonku silnejsi mraz, stacilo pozriet po otvoreni na ram - orosenie ukazalo, kde tesnenie nedoliehalo.
Odpovedať
Profilova fotka
nejaky navod na nastavenie okna? ako sa "dviha" ked sadne to viem ale ostatne ficurky napriklad nie...to len tak zo zvedavosti
Odpovedať
@y2k ak vies ake mas kovanie nie je problem dohladat na neho navod... pojem "okno" je prilis vseobecny.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan: Maco ci tak nejak
Odpovedať
treba mať dobré kovanie a prestavenie pritlaku je vecou 5 minut na okno-kovaním ,jeho prestavením rukou
Odpovedať
@gashtaan taky sem to dnes slyšel poprvé, tak sem to hodil do mr. G a hned první odkaz ;-) : http://vychytavkov.cz/mate-doma-plast...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@rabies gratulujem, a?
Odpovedať
@gashtaan no asi že to blbost neni, ne :-)
Odpovedať
@rabies to ze je to na nete znamena, ze to nie je blbost? Keby si sem aspon hodil link konkretneho vyrobcu, kde uvadza, ze nastavenie capov sluzi na nejake nastavenie rezimov a ze sa to ma pravidelne prestavovat, tak ok... ale toto?
Odpovedať
Profilova fotka
hosi kluuud...radsej mi sem hodte ten navod na maco :-D
Odpovedať
@vrajmantak neviem ci mam dobre kovanie ale mam winkhaus activpilot zda sa m icelkom ok nastavovanie ale nesom od fachu :)
Odpovedať
@y2k a nemam ti to prist aj nastavit, ked si hnily si to aj pohladat?
Odpovedať
@rabies A aky ma zmysel ten zimny rezim? ze v lete setrim gumku aby nebolas stlacena ako pise autor prvom prispevku alebo co? Osobne okna v aprily maji otvorim na vetracku a zavriem v oktobri.
Odpovedať
@sysell napriklad aby ti neslo dnuka v lete teplo? maju ludia aj rekuperacie a okna su zavrete skor stale, autor sa len pytal ci to niekto robi alebo nie :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan: poprosil by som :-D nie som hnily ale neviem ci to co najdem je to co potrebujem ked som to v zivote nevidel....dufam ze rozumies nie kazdy je taky mudry a vsetko vie ako ty :-)
Odpovedať
@vader100 dobre aby ti neslo teplo ok, vsak preto naco menit nastavenie, okno ma izolovat rovnako v tele zime nie?
Odpovedať
Ked uz sme pritom , ma niekto nejaky overeny sposob ako nastavit okno? nejaky navod(okrem toho ze si zavolaj firmu) , pouzivate papieriky a zancite si kazdu stranu aby bola vzdialenost od ramu na papieriku rovnaka? alebo len jednoducho nastavite a ked nikde nesucha tak je to ok? popripade chodite aj zo svieckou alebo zapalocom okolo tesnenia ? Alebo staci ako tu uz bolo spominane ze kde je tsnenie orosene tak tam sa nastavi pritlak? A nakoniec mate to na minime ci neutralne ci maximalny pritlak? :-)
Odpovedať
@sysell preto sa pytam ci to nastavite rovno na maximum alebo radsej nechate nejaky stred aby tesnnie dlhsie vydrzalo :)
Odpovedať
@y2k ach, kiez by... ale clovek dnes nemusi vediet vsetko, staci nebyt hnily a chciet sa k informacii dopracovat. Nenapisal si ake mas to kovanie, tak len tipnem kovanie MULTI-TREND: http://www.maco-europe.com/maco/cont/... https://www.youtube.com/watch?v=KxZ3X...
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan: ja viem len ze maco nic ine a to som pisal uz :-D a dik, pozriem to
Odpovedať
@vader100 tesnenie casom degraduje, lebo z neho vyprchaju zmakcovadla, to ze je inak stlacene je mu jedno... pokial ho teda fyzicky neposkodis ked ho roztlacis na mrte. Okna su nastavena od vyroby na stredne nastavenie a mali by tak tesnenia tesnit... je blbost, ze su nastavene od vyrobny na "letny rezim" a maju prefukovat. Ak netesnia, je to zle, ram ci kridlo je prehnute, treba to doladit.
Odpovedať
@gashtaan ok :) ale doporucuje sa aspon tesnenia prejst raz rocne silikonom koli "oziveniu" asi :) A teraz mi odpovedz ako mas nastavene ci minimalny pritlak ci maximalny alebo stred :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan: no ty koki, vidim ze mam co robit :-D mojich okien sa uz skoro 3 roky nikto ani nechytil...ani som nevedel ze co vsetko sa s tym da, mozno mi prestane tolko fucat cez ne :-D
Odpovedať
@vader100 tak akurat
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?