Ktorý z týchto dodávateľov plastových okien je najlepší?

Dobrý deň, chcel by som si kúpiť plastové okná do panelového bytu. S celkovej ponuky predajcov okien som vyselektoval štyroch a tí poslali ponuky. Mohol by mi niekto poradiť, ktorí s týchto typov je najlepší? (profil, kovanie, skúsenosti). Ďakujem za každý názor. Poprípade môžete odporučít aj iné firmy. Cena je za 4 okná + 2x balkónové dvere. 1. PLAST-ROL / KBE System_70mm / 5 komorový / kovanie MACO / dvojsklo U = 1,1W/m2, Rw = 28 db - cena 1800 eur 2. FENESTRA / REHAU EURO 70 / 5 komorový / kovanie G-U UNI - JET D / dvojsklo U = 1,1W/m2, zvukova izolácia 34-45 db - cena 1500 eur 3. ANEKO / GEALAN S 8000 IQ EXTRA CLASS PLUS / 6 komorový / kovanie MACO Multi-Matic / dvojsklo - cena 1800 eur 4. INCON / INCON ELEGANCE 71mmm / 5 komorový / kovanie Winkhaus activPilot / dvojsklo - cena 2200 eur.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
no rozdiel v kvalite bude minimálny, ja by som bral najlacnejšiu ponuku od Fenestra, mám kovanie G-U a funguje bezproblémov po troch rokoch
Odpovedať
radsej by som sa v tomto pripade opytal, ktora z tychto firiem ma vo Vasom regione najsikovnejsich monterov, ktori mi tie okna nepokaslu a urobia si svoju robotu dobre...po 2 mesiacoch Vas totiz parametre okien vobec nebudu zaujimat, ale ked ich budete mat zle namontovane, tak s tym budete zit cely cas...
Odpovedať
my máme okná od Aneka a sme s nimi nadmieru spokojny,,Aj cena je prijatelná,,
Odpovedať
@danielz my sme brali tie KBE od Plastrolu. bola som spokojna aj s dodanim a montazou a samozrejme aj cenou. takze tych viem z vlastnej skusenosti odporucit.
Odpovedať
Profilova fotka
G-U je jedno z najhorších kovaní.
Odpovedať
@antonmesaros Ahoj, ja si myslim, ze uplne najhorsie je aubi. Na 5 kridlach po 4 rokoch je treba komplet vymena :-(((
Odpovedať
Profilova fotka
@zarrinka Presne naopak , Aubi je najlepšie kovanie .Aj to najhoršie kovanie vydrží viac ako 4 roky.Chyba bude niekde inde.
Odpovedať
@antonmesaros NO, neviem kde inde. Pretoze tie okna su v byte, ktory sa uziva cez prazdniny a raz do roka sa kovanie "premazavalo" aby malo servis. Vysledok je, ze clovek, ktory robil tie okna sa bol teraz pozriet, pretoze z kazdej strany fuka, ale ze kvalitne a navrhol rovno komplet vymenu. A podotkol, ze to nie je prvy krat ...
Odpovedať
@danielz myslim, ze v tvojom pripade je odpoved velmi jednoducha... podme na to vylucovacou metodov. z uvedenych fireim patria do top5 INCON a FENESTRA, z uvedenych profilov patria do top kategorie INCON ELEGANCE a REHAU EURO70, medzi uvedenymi kovananiami velky rozdiel nie je, skla detto, cena FENESTRA 1500 a INCON 2200. Ktora firma ti z toho vychadza lepsie ? mne fenestra
Odpovedať
Profilova fotka
@zarrinka Za to že cez okná prefukuje nemôže kovanie ,ale z 99% nekvalitný plastový profil ktorý sa po po jednej zime skrúti a prehne.Z 1 % za to môže nekvalitná montáž.Aubi má z kovaní najlepšie vyriešené práve nastavenie prítlaku. :-) Ja som namontoval nikoľko tisíc okien ,montoval som okná s kovaniami od Winkaus,Aubi,Maco a môžem s kľudom na svedomí napísať ,že Aubi je jednoznačne najlepšie kovanie. Ak vám niekto povedal ,že okno prefukuje skrz zlé kovanie tak vás riadne oje....l.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zarrinka presne ako pise @antonmesaros, chyba je v nastaveni pritlaku na jednotlivych bodoch po obvode kovania a nie kovani. ;-)
Odpovedať
@antonmesaros Juj,profil je salamander. Tie okna menil povodny majitel bytu a robila ich jedna vychyrena firma z vychodu :-)
Odpovedať
Cena je aj s murarskymi pracami, montáž a demontáž starých plus 4 okna a dve balkonove dvere, sietky a parapety. A teraz si mam vybrat. Kazdý ma iný názor. A okná su v bielej farbe.
Odpovedať
@profik66 A ktoré sú tie ostatné firmy v top 5? Tiez som uvažoval nad fenestrou ale nebude nieco za tou cenou? nechcem vyhodit tolko penazi a potom o dva roky znova menit okna.
Odpovedať
@drift506 a to si kde zobral ??? lepšie si preštuduj technické parametre oboch kovaní ! rozdiel minimálny
Odpovedať
@danielz okrem fenestry a inconu ešte hesta, slovaktual a hsf
Odpovedať
@danielz s fenestrou urcite nic nepokazis
Odpovedať
@danielz skus dat nacenit konkretne okna viacerym predajcom. Potom mozno zistis co je za tou cenou. Mi sme mali na Fenestre rozdiel 1000€.
Odpovedať
Profilova fotka
@danielz Salamander blue evolution?
Odpovedať
slovaktual nikdy :-p
Odpovedať
suhlas so @sevcik321
Odpovedať
tiež súhlasím so @sevcik321.My sme pri "vychýrených" montéroch stáli celu dobu montáže,usmernovali a napriek tomu sme zistili 1-centimetrové odchýlky po priložení vodováhy. A pri montáži-ešte pred zafukaním sme mali balkonove okno osadené o 4 cm v rovnobežnej polohe s fasádou /pôdorysne/, posunute na každom konci okna.!!!!! Dva parapety na fasáde od ulice, každe ináč osadené. Teraz som tam volala, či sa to dá strhnúť-to už taký milý nebol ani jeden. Prerábame dom komplet,ale to sú horory so všetkými majstrami. Stále po nich muž upravuje a prerába. Samozrejme niečo sa už aj nedá a sme pre to riadne nasr....í. Radím kontrolovať a kontrolovať....
Odpovedať
Profilova fotka
@drift506 Aubi,Maco,Winkhaus @zarrinka Profil sa dá zle pozvárať aj namontovať naň nevhodné kovanie.Videl som okno od vychýrenej Topoľčianskej firmy kde bolo na ráme namontované kovanie od Winkhaus na krídle okna Maco.Chodím občas robiť opravy okien a ich údržbu ešte nikdy som nevidel zodrané kovanie.Najčastejšie sa na kovaní pokazí prevodníková planžeta v rohoch okien.Je to takmer vždy spojené s násilným zaobchádzaním s oknami. @profik66 Kedysi som robil aj pre Hestu.V porovnaní s konkurenciou na SK trhu je treťotriedna kvalita.Najmä vchodové dvere ,objednával som dokopy asi 10 kusov ,čo výrobok to zmätok.Katastrofa.Okná ešte ako tak až na ten doryhovaný plast z nábehov liniek.
Odpovedať
A co firma DD TRADE, 6 komorovy SALAMANDER blue evolution, kovanie MACO multic., trojsklo, zatial co mi na stranke ukazuje, tak cena 2000. A to je 3sklo!! Oproti Inconu.
Odpovedať
EURO -LA / SALAMANDER STREAMLINE 5 / kovanie AUBI SIEGENIA / dvojsklo 1700 eur
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?