Ktoré plastové okná vybrať?

dufam, ze nezakladam duplicitnu temu. zaujimali by ma vase nazory na to, ktore okna su tie najlepsie z pohladu kvality - profil, kovanie, skla... ake mate informacie o tomto, lebo ja sa z toho nejako neviem vymotat :-)
Odpovedať
1
2
11
chcela by som len podotknúť, že aj tie najlepšie plastové okná ti môžu "domrviť" ak ti ich prídu montovať a osádzať laici a samouci :-( takže nie je to len o parametroch okien, aj ked je to rozhodujúci činiteľ. ;-)
Odpovedať
henidani, to je mi jasne ;-) davnejsie som davala robit okno, profil rehau. teraz je u nas tato otazka znovu aktualna, presiel nejaky cas, tak by som rada vedela novsie postrehy ci nazory.
Odpovedať
Profilova fotka
pozri aj http://www.modrastrecha.sk/forum/show...
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, my máme doma fenestru profil rehau a vzhľadom na to, že ich majú moji rodičia, svokra , ségra brácho....celá rodina a mala som možnosť ich aj osobne vyskúšať v bytey rozhodli sme sa pre ne aj do domu. Dali sem síce po prvý krát 3 sklo. Ale verím, že to nebudeme ľutovať. Včera sme prvý krát zapli kúrenie a dom-novostavba bola od 8:do 17:00 úplne príjemne vykúrená ;-) a kúrenie bolo nastavené na 50 stup. A je asi najdôležitejšie mať šikovných majstrov, k torí ich budú osádzať as vypeňovať! :-D
Odpovedať
Profilova fotka
skus pozriet firmu Kalypso - co viem, tak su to jedny z najkvalitnejsich okien na slovenskom trhu (mam ich aj doma :) som veeelmi spokojna), beru material z nemecka napr. aj od firmy Rehau (takze ziadne polske napodobeniny nehrozia)
Odpovedať
Profilova fotka
my mame Uniteam, su super !
Odpovedať
Profilova fotka
jednoznačne daj prednosť Salamandru. Výsledný efekt stojí za to ;-) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte my sme brali nemecke okna Brugmann a kovanie maju winkhause.mozem doporucit teraz napr maju akciu na biele okna 6 komorove za cenu 5 komorovych.kontakt dam cez ip ak by ste niekto chceli ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my berieme salamander
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
slovaktual neodporucam, okna v pohode montaz a pristup otrasny.... :-p :-p
Odpovedať
Profilova fotka
..okná sú dobré, tým by som verila super profil ale naozaj záleži od prístupu a kvalite montáže.. a to je všetko o ľudoch..
Odpovedať
Profilova fotka
Je mozne,aby som mala vsetky ponuky v cenovej relacii cca od 7000eur do 7800eur a to profil salamander,veku a rehau a zo Slovaktualu 12400eur?Taky rozdiel za to iste? :-|
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ano presne tak to bolo aj unas a nakoniec sme sa rozhodli pre Salamander 3sklo akcia za cenu 2 skla pondelok sme boli objednat tak som zvedava mali by byt v polvici januar.
Odpovedať
ja mam uz pol roka osadene okna od slovaktualu, troj sklo, 8-komorovy profil (si teraz nespomeniem presne ktorý je to profil). Zatial som spokojny, zvuková aj teplotná izolačnosť zatial v poriadku. ejco - bol som na tom velmi podobne ked som začal rozposielať ponuky na okná. Skús si skontrolovať do detailov, či ostatné ponuky obsahujú všetko čo si žiadala a všetko čo tam má byť (parapety, osadenie parapiet, montáž okien, prípadne ostenie, doprava.....) Keď mne robili rozdiely v cenových ponukách aj 50% tak som sa začal zaujímať v čom to je a nakoniec som prišiel na to, že niektí dodávatelia si upravili jedno okno tak ako im vyhovovalo (konkrétne som chcel zdvižno posuvné a navrhli mi sklopno-posuvné cenový rozdiel medzi nimi je cca 50 000 SKK). Potom boli ponuky bez montáže prípadne bez dopravy a pod. Mne sa cenové ponuky pohybovali v rozmedzí od cca 150 000 SKK až po cca 310 000 SKK.
Odpovedať
ešte som zabudol ohladom toho prístupu. Keď mi montovali okná som si zobral dovolenku a na všetko som "dohliadal" (hoci samozrejme nie som odporník). Ale treba pozerať napr. na to aby okná neošúchali, aby ich nepokladali na zem ale aby pod ne niečo podložili a samozrejme aby ich osadili čo najpevnejšie. Mal som kopec sprostých otázok typu: Prečo takto a prečo hentak a čo keby sa to urobilo inak. Asi ma mali plné zuby a boli radi keď vypadli ale...... A určite si treba dať pozor aj na zapenenie - pri tom som už nebol a potom som si niektore okna urobil radšej znova sám a ešte som aj na ostenie dával zvnútra aj zvonka polystyren (celú stavbu som nezateploval).
Odpovedať
Profilova fotka
Tak to si mi teraz dost poradil a dufam,ze aj poradis.Tak pozerala som tie ponuky a od slovaktualu mam sklopno posuvne a dalsi mi dal zdvizno posuvne a dalsi napisal suchacie a tak dalej.Aky je rozdiel medzi zdvyzno posuvnymi a sklopno posuvnymi prosim ta?
Odpovedať
Sklopno posuvné: posuvná časť okna sa môže aj sklápať ako klasická vetračka ktorú poznáš z normálnych okien a pri otvorení toto okno "vypadne" zo svojho rámu a chodí (posúva sa) po štyroch bodoch (kovaniach). Výhoda tohto systému je že po zatvorení budeš mať celé okno v jednej rovine, uzavrie sa ti podobne ako klasické okno (zaručený prítlak na tesnenie), ale nevýhody (hlavne pre mňa) sú že máš rám aj na zemi. čiže tento systém má namiesto prahu rám okna presne ako pri balkónovom okne. Zdvižno-posuvné: po otvorení sa okno "postaví" na kolajničku po ktorej sa bude posúvať nabok. nevýhody sú že okno je pomerne široké, lebo posuvné krídlo musí byť vedľa pevného (u mna je celková šírka tohto okna tuším 17cm), možno časom budú problémy s izolačnými vlastnosťami tohto okna (tesnenie v oblasti kolajničiek - ale to by malo byť snáď vyriešené, otestované výrobcom). Výhody sú že posuvná časť môže byť omnoho širšia ako pri druhom systéme, nízkoprahový systém (úplné zarovnanie s podlahou) a podla mňa sa kovanie neopotrebuje tak rýchlo keďže posuvnú časť nedržia len štyri "pánty". Ale skús si aj nejaké ďalšie info vygoogliť, teraz je vcelku dosť informácií okolo toho. A určite si choď pozrieť jednotlivé systémy do showroomu nejakej predajne. (tiež som tak urobil hoci som bol už vopred rozhodnutý ktorý systém chcem :-) ) Raz som našiel aj také veľmi pekné porovnanie všetkých posuvných a skladacích systémov ale teraz to nemôžem nájsť, keby náhodou tak pošlem link.
Odpovedať
Ja mam dvoje dvere skopno posuvne a rozdiel Slovaktual mal ine kovanie -gu a cena bola o 50% vissia ako Salamander s kovaim maco.
Odpovedať
Salamander su poliaci ale pocul som ze dost kvalitny. My mame komplet slovaktual 8komor 3sklo. Mali sme moznost aj Salamander ale neviem skor ma odradilo to ze su to okna z polska mozno su aj kvalitne ale celkovo takymto vyrobkom z polska neverim. Moj subjektivny nazor
Odpovedať
Salamander je nemecky mame to aj na zmluve ale samozrejme ze ho ponukaju aj v Polsku tak isto aj slovaktual a profil aluplast kupite v Polsku a robia ho poliaci .
Odpovedať
Tak potom pardon za mylnu informaciu. Mne bolo povedane ze je to polsky vyrobok. Pardon mal som zle informacie. Ale ja by som predsa len siel do toho slovaktualu. Ani raz nesklamali dokonala spokojnost
Odpovedať
Profilova fotka
Čauko.. ja rozmýšľam nad inconom 6 komora alebo na oknoplast Krakow-profil VEKA 5 komora.. neviem..
Odpovedať
Caute baby, ja uz mam na stavbe nove okna (od soboty). Vybrali sme si jednoznacne od Slovaktual 8 komorovy system s 3 sklom. Mali sme moznost vyberu aj incon, ale ked sme si ich porovnali, tak jednoznacne vyhral Slovaktual. Vyuzili sme 20% zlavu, takze nas to vyslo ako 5 komorove.
Odpovedať
Ahojte. Aj my sme si dali slovaktual. A boli sme v rozhodovani na tom tak isto ako amielia. Ze bud incon alebo slovaktual. Dali sme si nacenit obe znacky, kedze su povazovane na trhu jedny z najkvalitnejsich a kvalitou da sa povedat skoro na rovnakej urovni. No v poslednej dobe je slovaktual asi o nieco dopredu. Tak sme zvolili 8komor. trojsklo. Tiez za cenu dvojskla co by nam incon v ziadnom pripade nevedel ponuknut i ked momentalne vytasili s 50% zlavou. No to sa musim pousmiat, pretoze ono je to skor o 50% navysena povodna cena a z tej navysenej 50% daju dole, takze je clovek v podstate na tom istom. No nejaku 10% zlavu tam pisali, ale nejak som to ani nepostrehla v porovnani so slovaktualom. I ked ochota bola z kazdej strany, to nemozem povedat krive slovo. Takze jednoznacne slovaktual. A ak mozem dat este jednu cennu radu pre toho, kto si vybera ake okna od akeho vyrobcu, tak je dobre vopred si pozistovat co najviac hlavne co sa kvality tyka. Najlepsie niekoho nezavisleho, kto nepreferuje tu ci onu znacku a ma skusenosti s ich vyrobou, alebo najlepsie montovanim. Nielen zistovat, ak uz niekto ma okna namontovane, ze ci su s nimi spokojni, pretoze to je hned velmi tazko povedat. Aj ja so zvedava, ci splnia svoj ucel ako sa uvadza. Takze vela stastia pri vyberani toho spravneho okna do vasho domova.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
caute, ja robim vo firme, kde ponukame rozne okenne plastove profily. klasiky su aluplasty vo vsetych formach-5-komory, 6-komory 2 alebo 3 tesnenia, najcastejsie 2sklo (3sklo je priserne tazke), potom idu brugmany, tie by som odporucala viac, lebo profil je hrubsi 73mm (aluplasty su 70mm) a maju aj lepasie tesnenia a cenovo su takmer rovnako ako alplasty (aspon u nas). No my ideme tiez toho roku rekonstruovat dom a jednoznacne si dam Salamandre, lebo su najmasivnejsie a vyzeraju ozaj stylovo. Ozaj, a co sa tyka tej výroby- ono všetky profily su povodom z Nemecka, pretoze ich odtial kupuju a je uplne jedno, ci je to Slovaktual, Incon alebo nejaky Poliak, ide len o to, kde z tych profilov poskladaju okno a mne osobne je to fuk, konieckoncov, kazdemu ide iba o cenu.
Odpovedať
Profilova fotka
neviete aky profil ponuka firma kalypso?Ma od nich niekto okna?
Odpovedať
Profilova fotka
Tak uz viem ;-)
Odpovedať
Máte niekto skúsenosti s firmou Noves? 3-sklo,?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, neviem či to patrí sem, ale nechce sa mi preto zakladať novú tému: Má prosím niekto praktický náprad ako odstrániť z rámov plastových okien fólie? Sú tam už pár rokov. Za každý nápad vďaka!!!
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte Ja som tiez este neista ohladok okien. So slovaktualom mala kamoska problemy. Zle jej to zamerali a museli upravovat otvory. Kedze to nebola novostavba tak to nebolo lahke, ale aspon im dodatocne dali zlavu. Druha kamoska ma od Kalypsa. Kľučky na otváranie boli na oboch poloviciach okna v inej výške. Stále im to nevymenili, a už majú zateplené aj omietku. Myslim, ze uz to nebu menit. Dalsie malicke okno im vypadavalo na stranu. Takze zatial ani jedno.
Odpovedať
1
2
11
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?