Ktoré okno by ste si vybrali z tejto ponuky?

Rozhodujem sa medzi: - Rehau Geneo 3+ 4-16-4-16-4 -Trocal 88+ 4-16-4-16-4 -Internova 6000 sklo 4-16-4-16-4 -Salamander blueEvolution sklo 4-14-4-14-4 Všetky majú oceľovú výstuž okrem Rehau Geneo 3+.Preferujem Trocal 88+ resp.Rehanu Geneo 3+ /ti sa bojím trochu o trvanlivosť okna,keďže nemá oceľovú výstuž/.Čo mi poradíte? Ďakujem za príspevky
Odpovedať
my sme dali pred dvomi mesiacmi Internovu na odporučenie znameho
Odpovedať
Okno bez oceľovej výstuže má tendenciu sa skrútiť , toto by som určite nevyberal . podlieha tepelným rozdielom .....v lete + 30 , v zime -20 . Nie je až tak podstatné počet komôr , Úpne postačí aj 6 , viac je už len marketingový ťah , Dôležitá je hrúbka okna , ktorá predstavuje cca 8 cm , samozrejme trojsklo .Parametre skla si vyberiete sami , na základe svojej peňaženky . Nezabúdajte však , čo je pri výbere okien dôležité , t.j. , ich osadenie , nie len pur pena , , ale aj tepelnoizolačné pásky vo vnútri a vonku , to je pomaly viac dôležité ako samotné okno .....Ja osobne preferujem kombináciu napr. pol rámu poctivé natlačenie nobasilom + pol rámu pur pena , resp . expanznú pásku . Je to už len na vás .
Odpovedať
Medzi tymito nie je takmer ziaden rozdiel. Vsetky su rovnako zle. Vsetky maju pomerne slabe izolacne vlastnosti. Vsetky ti budu na dome sposobovat rovnaky tepelny most. Zbytocne budes priplacat nejake peniaze, dostanes aj tak stale to iste. Vyberaj najma podla kvality firmy a kvality montaze. Tesniace pasky musia byt samozrejmost. Poctive zateplenie osteni tiez.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
Vysvetlíte mi niekto polopate tie izolačné pásky zvonka? Lebo mi sme si dali naceňovať okná Trocal 88+ a niečo síce splietal dodávateľ o nejakých páskach, ktoré idú na pur penu, ale asi som to nepochopila dosť jasne ... Kde presne by sa tie pásky mali dať a o aké pásky vlastne ide?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
tie pasky vraj chrania penu pred degredaciu vpyvom slnecneho ziarenia a tak isto lepsie izoluju v pripade ze vzniknu mikrotrhliny v pene. v podstate pasky sa daju z jednej a druhej strany oknoveho ramu a do skary medzi ramom a stenou sa da pena.
Odpovedať
zdravim ja mam okná Trocal 88+ od firmy Widos s trojsklom a som maximalne spokojny!!! možem len odporučať :)
Odpovedať
Profilova fotka
@nadka2 nieje paska ako paska :) a vidim ze aj tu sa to pletie .. jedno je paska siroka cca ako sirka okna .. a dava sa NAMIESTO pur peny .. medzi okno a mur ... druhe su pasky vonku a dnu ... tie sa davaju v podstate ako paropriepustne / parozabranne ochorany zvonku a zvnutra ... a v strede moze byt aj ta pur pena .. okna som este detailne neriesil (mozno o par tyzdnov), ale priklanam sa ak uz tak k tym NAMIESTO pur peny .. vid .. https://www.youtube.com/watch?v=wsZ3g...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?