Ktore okna. ?

Profilova fotka
Prosim ak viete poradte. Uz to riesime druhy tyzden. Tieto tri sme si vybrali medzi viacerymi ponukami. Jedna sa o zateplenu tehlovu bytovku .chceme trojsklo.uz len vybrat.
Odpovedať
ak chces poradit tak najprv napis ci sa jedna o 5komorovy alebo 8komorovy profil,pretoze to nie je nikde napisane. A v prvej ponuke to podla skla 4-12-4-12-4 to moze byt aj 5kom., v drehuj zase podla zlozenia skla 8kom. Tiez by pomohlo keby si uviedla znacku kovania, to je uvede len v druje ponuke-Roto.
Odpovedať
@december no, podľa skla tretia, ale treba zvážiť aj cenu či má tak kvalitné sklá použiť. V zásade všetky tri sú podľa skiel v pohode, ešte zhodnotiť rámy a cenu.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomek108 . V tych ponukach je inac chaos sa vyznat. Nemaju tam vsetko popisane .musela som dozistovat.takze. 1.ponuka salamander streamline 5 komor.kovanie neviem nikde zistit. 2.salamander bluevolution73 .kovanie Roto a asi 5 alebo 6 komorove co som nasla na nete. 3. Najnormalnejsie rozpisana ponuka profil Veka -platinium energo 6 komor.kovanie Maco
Odpovedať
tak potom to su minimalne rozdiely,ci to bude 5 alebo 6komorovy profil to je zanedbatelny rozdiel. Kovanie Roto vs. Maco taktiez su dobre obidve (ja osobne by som si dal Maco,pretoze s nim mam niekolkorocne skusenosti) a ci budete mat sklo U=0,7 alebo U=0,5 pri bytovke tiez nejako vyznamne neuvidite rozdiel(otazka je ci to sklo v tretej ponuke ma naozaj U=0,5...toto sa pri trojsklach dalo dosiahnut len ak bolo plnene kryptonom ale to uz je podstatne vyssia cena, bezne sa trojsklo plni argonom). Takze v tomto pripade je to podla mna uplne jedno co si vyberiete,mozno rozhodne len cena,kvalitativne su tie okna velmi totozne. Len by som si urcite nedaval do stredu pevny stlpik ako je to na prvej ponuke.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomek108 preco myslis ze nedat ten pevny stlpik?? Cena je rozdiel cca 200 eur medzi najdrahsim poslednym a ostatnymi.
Odpovedať
@december pretoze izolacne to bude najslabsia časť okna a v zime sa ti moze na nom vytvarat kondenzacia z interieru samozrejme
Odpovedať
Profilova fotka
@doors454 vdaka
Odpovedať
Podla vlastnej skúsenosti je jedno aké si dáte my sme ked sme stavali vyberali to najlepšie dali sme salamander vtedy vraj jednotka normálne cítiť ako s popod nich trochu ťahá , naši menili okná kupili od toho istého okná tie najlacnejšie a ja v tom žiadny rozdiel nevidím dokonca sa mi zadjú ešte lepšie . Kamarát čo staval tiež neriešil kupil taký stred podľa ceny a v pohode aj tak to je všetko Poliak. Na dome predtým sme mali euro okná drevenné a to bola kvalita fakt niekde inde ale aj cena je iná . plastové by som vôbec neriešil všetko to je na jedno kopyto. 3 sklo je dosť ťažké na rám ak to okno budete často otvárať aby vám postupne neupadalo moc - Kovanie si dajte bezpečnostné le kto chce sa dovnútra dostane dobré sú aj bezpečnostné folie na okná .
Odpovedať
co sa tyka kvality okien po namontovani,tak treba vzdy mysliet na to,ze 50% uspechu je kvalitna montaz. Takze mozete mat okno aj "zo zlata" ale ked sa zle namontuje tak bude fukat, kovanie sa bude zasekavat, atd. ...a ten stlpik- je to skor o tej vizualne stranke,izolacne je to rovnaka cast ako kridlo alebo ram...urcite ale lepsie vyzera okno, na ktorom ked otvoris obidve kridla tak nebudes mat v strede strepany stlpik :-) ale to uz je len vec vkusu,na funkcnost ani vlastnosti to nema vplyv, vseobecne si z 90tich percent ludia davaju okna bez stlpiku, tzv.štulp.
Odpovedať
@tomek108 uz dost ludi tu na fore riesilo problem s kondenzom na stlpikoch
Odpovedať
@doors454 netvrdim,ze sa to nemoze stat, ale pri kvalite vyssieuvedenych profilov Salamander a Veka to myslim nehrozi.
Odpovedať
Ake mate skusenosti firmou Danter dunajskej strede ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
do šírky 2000 mm stĺpik netreba ale potom už sa odporúča.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?