Krutenie ramu okna v zime?

Ahojte, mame balkonove dvere a pri beznych teplotach povedzme okolo 0 stupnov tesnenie okna pekne dolieha k ramu, akonahle vsak prituhne, tak vznikne miniaturna medzera. Robia vam balkonove okna nieco podobne?
Odpovedať
Profilova fotka
@feriicko A v lete pri vysokých teplotách sa zasa trocha roztiahnu a ťažšie sa otvárajú. To je pri plastových bežné.
Odpovedať
Profilova fotka
@feriicko mozem sa opytat aku mas znacku okna a rozmer? Na znacke sice nezalezi, ale ked mas novy dom , novozalozene okna,tak okna mozu aj sadat, ked su velke.. nam po necelom roku od nastahovania/ po jednej zime/ jedny balkonove dvere prisiel doštelovat na jar.ale to su iba jedny dvere co su velmi vysoke. Plastove. Inak mame hlinik hs portal a okna na hornom poschodi male/ standardne. Jedny dvere na prednu juznu terasu sme vsak nerobili z hlinika ale z plastu, a tu prvu zimu robili problem aj
Odpovedať
@feriicko a skusal si zvysit pritlak na capoch kovania?
Odpovedať
@gashtaan Pritlak boli nastavit priamo z firmy este pred nastupom silnych mrazov a myslim ze uz je to na maximum ako sa da.
Odpovedať
@pavka139 okna su od slovaktual a su to tiez vacsie balkonove dvere. Aj teraz ked su mrazy, tak v strede dveri je na rame aj osteni citelne ze su chladnejsie a na pocit aj od tesnenia taha studensi vzduch.
Odpovedať
asi treba dať koliky na okne do zimneho rezimu,ved kovanie by malo zachytit o rám po obvode a urcite je kovanie kvalitne a co je to silna zima?-20 a viac
Odpovedať
Profilova fotka
@feriicko ja neviem ako okna funguju a ani ten princip, u nas to prisiel akoby dvihnut trochu, akoby jeden pant sadol a tiez sa tam urobil taky mini puklik,ked boli zatvorene a siel tam citelne vacsi chlad. a tento druhy rok to nerobia, ani v lete nebol problem, ten co ich montoval ich prisiel dostelovat vtedy.My sme to skusili tiez, predtym jak sme mu volali,ale nemohlo to.
Odpovedať
@feriicko "myslim si, ze oni to asi mozno uz urobili" ti problem nevyriesi.... mas tam urcite excentricke capy, skus ich pootocit tak, aby si zvysil pritlak... nie je to raketova veda.
Odpovedať
ak sú prítlaky nastavené na maximum , tak ako posledná možnosť je výmena tesnenia .
Odpovedať
Čím väčší rozdiel teploty na oboch stranách okna, tým viac sa plast snaží ohnúť. Bráni mu v tom výstuž. Ak je slabá, tenká, rám, či krídlo sa prehne a nemusia sa správne zachytiť čapy kovania. Treba skontrolovať latou, vodováhou rovinnosť profilov v takejto zime. Inak v zime sa zvykne prítlak excentra čapov práveže povoliť, pretože je iná tuhosť tesnení. V lete sú tesnenia mäkšie, môže byť väčší prítlak. Ale toto 95% užívateľov plast. okien nerieši.
Odpovedať
@henry_sk mne sa najviac krútili staré okná dvere čisto z dreva neboli ešte lisované z viacerých kusov, niektorý rám pružil tak až praskalo sklo dnes si môžeš vybrať materiál podľa veľkosti rámov od hliníka , dreva plastu a rôzne kombinácie a každý je výhodnejší na iný rozmer okna, proti sadaniu mám v drážke posuvný výstupok skosený z vnútornej strany z umelej hmoty, stačí ho dať tesnejšie krámu na neotáčavú časť , v budúcnosti dám niekde okná napevno
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?