Kotviť okná turbo skrutkami alebo kotviacimi plieškami?

Profilova fotka
Pozdravujem priatelia. Je podľa vášho názoru lepšie kotviť okná pomocou kotviacich plieškov alebo radšej skrutkami cez rám okna. Firma ktorá mi bude okna montovať odporúča turbo skrutky, ale ak budem trvať na kotviacich plieškoch, urobí to pomocou nich. Ide konkrétne o okna Schuco SI 82 rondo s krídlom 90, trojsklo. Ďakujem.
Odpovedať
malo by sa to plieškami, ale prečo by sme si to nezjednodušili :-)
Odpovedať
Profilova fotka
To este v tejto dobe niekto montuje cez ram okna? A zvlast do takeho profilu ako Schuco?
Odpovedať
ako inak ak nie plieskami? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@linear324 montuje... videl som ich robotu a zatiaľ je s nimi spokojnosť. takmer všetky okná montujú turbo skrutkami. zdôvodnili to tým, že ide o masívne okná, ktoré sú pri kotvení skrutkami pevnejšie ukotvené ako keby to robili obyčajnými plieškami.
Odpovedať
Je to jedno,na funkčnosť okien to nemá vplyv. Pliešky-pracne,turboskrutky aj rámové kotvy-hmoždinky sú rovnocenné,bežne používané. Profilu to neuškodí niekedy sú pracne nevyhnutné.napr.pri montáži na okraj múru by mohlo pri uchytení cez rám sa odštiepiť z tvárnice,pretože by turboskrutka šla priveľmi na kraj... Linear,nieje sa čomu čudovať,dokonca je montáž na turboskrutku alebo kotvu o málo náročnejšia a ak sa rám pohne neviem ho jednoducho vyrovnať skrutka drží, je jednoduchšie prevŕtať dieru cez pracňu a vraziť zatľkaciu hmoždinku.Na druhej strane pri použití pások zasa treba tmeliť,čo pri kotve netreba,pretože tá nepresahuje cez okraj rámu.
Odpovedať
Profilova fotka
Prešiel som si pár diskusií ako aj odborných článkov a kotvenie skrutkami je tak bežné, ako plieškami. Asi je len na jednotlivcovi ako a prečo sa rozhodne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?