Koľko musí dom stáť aby a mohli osadiť okná?

Caute,otazka na Vas: Na jar chceme zacat stavat dom,ked,ked bude hruba stavba postavena kedy je podla Vas dobre osadit okna?? Este tento rok alebo az na jar, ked si dom ako sa vravi sadne?ak je Vas nazor??dakujem za rady a tipy..
Odpovedať
Profilova fotka
V tomto ti asi moc nikto neporadi.. Jeden napise ze hned a dalsi ze po "sadnuti"... pozri si firmy ktore stavaju domy na kluc za 3 mes. Su tam potom chyby s izolaciami, s praskanim stiem, omietky pukaju, sadrokartony sa rozchadsaju, najcastejsie rohy stien vlhnu.... Je to na tebe, my sme cakali cez zimu a v podstate je nam to jedno, ale myslim ze okna tomu vadit nebudu ci uz su alebo niesu hned... skor stavbny postup ako rychlo stavat... vedla nas stavia firma nejaka dom , spravili dosku za 3dni mali vytiahnute od zaliatia dosky vsetky mury, na 4den veniec, piaty den uz salovali komplet deku na poschodie... podla mna ten majitel casom tak zaplace. Oni dali okna cca po mesiaci, ale spochybnujem tento postup osobne...
Odpovedať
@andyfoto no to je pravda my chceme stavat svojpomocne takze,to bude nejaky ten cas trvat.A ak ostatnu peniaze na okna a dvere tak sa daju a osadia sa,ked nie zadebni sa a budem cakat na jar,ale ako vravis 100 ludi 100 nazorov.
Odpovedať
Môžeš kľudne tento rok väčšina to tak robí ako som si všímal veru
Odpovedať
Ja som začal stavať minulý rok v máji. Stavbu som nechal cez zimu vyzrieť a poriadne prevetrať nakoľko minulý rok bol bohatý na zrážky počas budovania. Takže nám dosť na materiál pršalo až kým sme neurobili strechu. Okná som pred zimou zabednil fóliami z YTONG-u nech tam zbytočne nenafúka sneh. Koncom roka som sa dohodol s firmou na výrobe okien (EURO) a predbežná montáž už hotových okien apríl - máj 2011. Dnes je stavba krásne súchá i keď určite nie na 100%. Včera som to zistil napríklad i na pomúrnici. Keď robili krov tak pomúrnicu doťahovali na fest. Včera som to musel opäť podoťahovať, lebo tie matice boli takmer voľné. Drevo sa taktiež pekne vysušuje. Takže tí čo staviate svojpomocne dohliadnite si na to aby ste tie matice po čase dotiahli, lebo keď podkrovie zabedníte napríklad sadrokartónom tak to už neurobíte možno nikdy.
Odpovedať
Profilova fotka
@michal4701 ahoj.my sme zacali stavat minuly rok v juni a okna ideme davat az nabuduci tyzden.presne ako pise @dzusolm minuly rok bol bohaty na zrazky,presne tak sme to urobili ;-)
Odpovedať
Aj my sme nechali stavbu prezriet cez zimu a okna budeme davat az teraz na jar alebo leto.... tak to odporuca vacsina stavebnikov, ale nie firiem x-)
Odpovedať
Tiez sme ju nechali cez zimu prezriet a dnes objednavame okna :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme postavili dom za 9 mesiacov, komplet.. vobec sme nenechavali stavbu ako sa hovori ,,vyzriet cez zimu,, vobec nam nic nevypraskalo....takze spokojnost..
Odpovedať
Profilova fotka
Aj my sme dávali stavbu cez zimu vyzrieť a okná budeme dávať až niekedy po vnútorných omietkach, takže až niekedy v lete... :-)
Odpovedať
my sme dali okná v novembri,a stavba vymrzla aj tak,-7 bolo dnu bežne,malo to výhodu že nám dnu nesnežilo a nepršalo,mohli sme si tam doniesť veci a nechať náradie,neutesnili sme špáry v podkroví-nezaschol penetrák,ale pravda je,že ako sme založili okná bolo cítiť poriadne taký cementový zápach-dosky zreli celú zimu ale boli rozmernejšie,kedže sme nestihli postaviť komín celu zimu sa nič nedalo robiť,inak medzičasom šiel material na hlinnikové rámy o 10percent hore-takže spokojnosť
Odpovedať
My ideme stavat v aprily a tiez riesim tuto dilemu ze kedy okna.Povedali sme si tak ak nebude v lete vela zrazok a bude mat kedy stavba aspon trochu preschnut tak okna niekedy v oktobry????A ak bude v lete velmi vlhko tak asi o rok najar...uvidime podla poveternostnych podmienok :)
Odpovedať
Zalezi ci budes mat plastove alebo drevene,ak drevene tak je najlesie ich dat co najneskor,casto sa stava ze do nich niekdo buchne a oprava uz nie je jednoducha.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?