Kedy je vhodná predsadená montáž okien?

Práve riešime okná, zatial si dávame nacenovať Slovaktual pasiv, Salamander Blue evolution, Incon exclusive a Rehau geneo 3+ pasív od Fenestry. Staviame bungalov, z 30cm tehly Porotherm profi a na to pojde zateplenie EPS 20cm. Netušim ako je to s montážou, či dať predsadenu alebo nie, aby neboli zbytočné tepelné mosty a energetické straty, poradíte?
Odpovedať
@sorca24 my sme mali v projekte naplanovanu predsadenu montaz. nakoniec sme to riesili len maximalnym vysunutim ramu smerom von (cca 2cm), pretoze okrem ineho (napr. neochota firiem robit takuto montaz) bola cena za predsadenu montaz natolko vysoka, ze to pre nas nemalo vyznam. jednoducho cena prevysovala teplotne zisky resp vyhody znizenia tepelnych mostov. skladba steny bola 25cm ytong + 25cm EPS.
Odpovedať
Kvoli zjednoduseniu sa to riesi niekedy aj tak, ze sa da pod okno jeden rad sirsich tvarnic (napr pri 25 sa da 30tka). Na trhu uz su firmy, ktore predsadenu montaz a pasky beru ako standard, treba len pohladat, vela info sa da najst aj tu.
Odpovedať
V pohode to zvládajú v MCplaste v Martine.
Odpovedať
@jakubf mam okna z MC Plastu, murivo 25cm Ytong. Preberali sme aj moznost predsadenej montaze. Pri simulacii priebehu izoterm vysiel taky minimalny rozdiel oproti osadeniu zarovno muriva, ze to vobec nestalo za uvahu. Inak MC Plast odporucam.
Odpovedať
osobne by som do predsadenej montaze isiel iba v pripade, keby velka hrubka vonkajsej izolacie sposobila "utopenie" okna vo fasade..ak vysunies okno na vonkajsiu hranu muriva, bude po zatepleni okno posunute o tych 20cm dovnutra voci izolacii (EPS 20cm). ak ti to nevadi, predsadenu montaz mozes vypustit.
Odpovedať
Ďakujem za reakcie :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?