Kde zoženiem klasické drevené okná do drevenice?

Dobrý deň, ak tu už niekde takáto téma je tak sa vopred ospravedlňujem, ja som nič nenašla.Chcem sa spýtať či mi neviete poradiť niekto kto prerábal drevenicu a dával klasické drevené okná ako zdieľam na obrázku, že kde také zoženieme, netušili sme, že bude tak ťažké nájsť niekoho kto nám ich spraví. Za každú odpoveď a skúsenosť budem vďačná. Ďakujem :-)
Odpovedať
@sunshine1311 hociktory vyrobca drevenych okien vam ich urobi. My sme sice nerobili na drevenicu, ale take dost nestandardne okna to boli a nebol problem. Mame od firmy Danaj, maximalna spokojnost.. Kukni ich fotogaleriu, maju tam aj drevenice..
Odpovedať
Profilova fotka
skus oslovit firmu ktora sa zaobera drevenymi oknami oni ti poradia najlepsie :-)
Odpovedať
Ďakujem za odpovede :-)
Odpovedať
@sunshine1311 skús sa obrátiť na českú firmu Langer Ústí nad Orlicí. Nejakú dobu som od nich dovážal strešné okná,ale v sortimente majú aj drevené kastlové okná takého typu ako chceš. Neviem ako fungujú momentálne ale vozili aj na slovensko..
Odpovedať
Profilova fotka
Slovensko je krajina, trochu úcty nezaškodí. Obráťte sa na p. Šišku , Zuberec, robil všetky drevenice v skanzene
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 1 roku
@jan45 dobrý večer. Rekonstruujeme drevenicu v podbieli a potrebujeme okna. Poprosím kontakt. Dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@sunshine1311 Ahoj, odkiaľ ste nakoniec brali okná, prosím? Potrebujeme tiež vymeniť na dreveničke okná + dvere a chceme ich v pôvodnom štýle, cca tak ako máte na fotkách :-)
Odpovedať
@jan45 Dobrý deň, ako sa s pánom Šiškom skontaktujem, prosím Vás? Na internete mi nič nenašlo. Chcela by som vedieť, či pracuje na celom Slovensku aj približné ceny :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@rivatha to sa musíte obrátiť na neho, , som 16 rokov na dôchodku , takže asi aj on už je. Nastupuje nová generácia, poopytujte sa po Orave.
Odpovedať
@rivatha http://www.stolarstvoredon.sk/spaleto... http://www.okna-dvere-stolarstvo.sk/s...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
my bývame v drevenici a drevené okná nám robil miestny stolár... pridávam foto, viac mám v albume @sunshine1311 vnútorné špalety sme v izbách nechceli ale na chodbe máme, foto som robila kvôli podlahe, preto taký smiešny záber :-D
Odpovedať
@wegar Ďakujem za kontakty. Máte skúsenosť s týmito fimami? Nie sú tam ceny a je to aj trochu vzdialenejšie od nás, ale skúsim im poslať rozmery na nacenenie.
Odpovedať
@bialica Máte krásny domček :-) My si ideme prerábať trochu menšiu dreveničku. S tými oknami je to zložité. Zatiaľ mi poslala ponuku len jedna firma a je to dosť nad rozpočet, keďže nám ide o víkendové bývanie. Väčšinou sú to všetko eurookná. Vaše sú drevené? Zvažujeme teraz aj obrúsiť pôvodné okná, sú v dobrom stave okrem náteru. A izolácie a pod. nám netreba veľmi riešiť, v zime tam nebudeme. Idem si popozerať váš krásny album :-)
Odpovedať
@rivatha Nemám, ale dali sme si robiť špaletové okná od stolára (v inom kraji). Rozhodne nepočítajte s cenou, akú vidíte v hobbymarketoch za drevené eurookná a určite bude cena na objednávku ručne dorábaných okien vyššia, než sú ceny eurookien aj od stolárskych firiem. Ak sú pôvodné okná v dobrom stave, nie sú prehnité, je zbytočné ich v objekte využívanom ako chalupa vybúrať a dávať robiť nové okná. My sme vyše storočné okná, ktoré boli naposledy natreté cca pred 30. rokmi, možno aj dávnejšie, kompletne opálili teplovzdušnou pištoľou, prebrúsili, napustili Červostopom, impregnáciou, základnou farbou a navrch išli dve, niekde aj tri vrstvy emailu. Okná boli na niektorých častiach úplne bez farby. Hádam sa odkazy zobrazia, pred a po https://static.4nets.sk/photo/61/3533... https://static.4nets.sk/photo/61/3533...
Odpovedať
@wegar Ďakujem za informácie, skúsenosti a aj za fotky. Parádne ste si okná zrenovovali :-) No takže pri takých cenách buď na to nahovorím majstrov, či nám to opália alebo sa do toho pustíme po hlavnej prerábke v lete. Sú v dobrom stave, len sa lúpu, niekde bude treba vymeniť sklo. Takže červostop + impregnácia a my by sme potom natreli niečím, aby ostal zachovaný vzhľad dreva. Keďže ide o drevenicu :-) Vďaka ešte raz :-)
Odpovedať
Niet za čo! Pokojne sa do toho pustite sami, nie je to nič zložité. Maximálne tak dajte potom zaskliť sklenárovi, on ten tmel vie krajšie zahladiť, alebo sa na pripevnenie používajú jemné lišty. Na konečný náter asi voľte tenkovrstvovú lazúru, alebo olej, ale ak nebude prifarbený, neodoláva UV žiareniu a drevo bude šednúť. Nech sa dielo podarí!
Odpovedať
@wegar Ďakujem opäť veľmi pekne za pomoc aj povzbudenie :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobrý deň, takisto hľadáme niekoho kto vyrába okná na dreveničku. Chceli by sme niečo vymeniť a niečo opáliť, ochrániť a namalovať. Dopracovali ste sa k pánovi Siskovi alebo aspon k niekomu, kto vám urobili okná na dreveničku? dakujeeeem
Odpovedať
@sunshine1311 dobrý deň. Skúste kontaktovať pána Komára. Maju aj svoju stránku a tam si viete pozrieť fotogaleriu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@sulovcanka Tu je odkaz na stolára na Záhorí pri Malackách,je to kvalita celodrevenné, masívne a ako sa robili voľakedy a cena za 1 metr štvorcový cca 600 Eur. http://www.stolar-stupal.vyrobce.cz/F...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Ja sa tu len opýtam, je blbosť dávať do drevenice plastové okná aj ak je drevenica omietnutá a vôbec nevyzerá ako drevenica?
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Dobrý deň prajem máte na toho pána číslo prosím ? 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?