Je potrebné pravouhlé ostenie pri parapetách?

Ahojte, chcel by som Vas poprosit o radu, ci treba mat ostenie s oknom v pravom uhle. Idem prave osadzat vnutorne plastove parapety a v niektorych izbach mam ostenie troche otvorene cca 5mm. Ide mi o to, ci si mam spalety po bokoch este vyspravit do praveho uhla alebo mozem zrezat parapet pod uhlom ostenia (parapety mam kupene kazdy o cca 3cm dlhsie). Ak budu zrezane sikmo, nasadim tam potom bocne krytky? PS: Osadzali ste parapety na PUR penu alebo Mamut? Co je lepsie? Dakujem za pomoc.
Odpovedať
Profilova fotka
môžu byť aj šikmo,krytky sa dajú nasadiť aj tak.Jednoznane je lepšia montážna pena nízkoexpanzná.
Odpovedať
@dzonko1 Neviem ake hlboke tie parapety budes mat, ale ak nejakych 20cm, na tych 5mm dosikma krytka pojde nasadit podla mna v pohode. Lepit na nizkoexpanznu penu. A nemas niekde sirsi rozmer prave pri okne? To tam potom uz vobec parapet nestrcis. Mne podobne dodrbali spalety omietkari, nemam to ale ako opravit, kedze je tam na jednej strane apu lista a na druhej rohovy profil.
Odpovedať
@mesarosanton @gashtaan Dakujem Vam obom, usetrili ste mi robotu s vyrovnavanim :-). Parapety mam siroke 23cm. No a ten sirsi rozmer pri okne mam nastastie iba na 1 mieste a to asi 2-3mm, tak tam to musim vyplnit akrylom, lebo tiez mam APU listu a rohovnik. Este raz vdaka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?