Je počuť dážď cez strešný svetlík v bungalove?

Profilova fotka
Zdravím, chcem poprosiť o radu ak má niekto skúsenosť so strešnými svetlíkmi. Staviame bungalov a v projekte máme plánové 2 svetlíky, plus jeden som si ešte pridala. Ide o chodby v miestach, kde nie sú okná a osobne si myslím, že by tam bola tma. Mám rada svetlo z vonku. Dostala sa ku mne však informácia, že keď vonku prší hrozne to cez tie svetlíky počuť a je to nepríjemný zvuk. Máte niekto skúsenosť. Vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
naco su ti svetliky. cez den tam je svetlo a vecer ci v noci aj tak musis zapnut osvetelenie :-| ja som stresne okno / svetlik zrusil.
Odpovedať
Profilova fotka
no momentalne robim na jednej stavbe kde namontovali dve svetliky a poviem ti ze je chodba krasne presvetlena a zo zvukom pri dazdi ti zatial nemôzem nic povedat ked uz mesiac neprsalo ;-)
Odpovedať
nič nepočuť
Odpovedať
@slavokover myslim si ze nemas pravdu, svetlovod dokaze perfektne presvietit, ci uz kupelnu, alebo chodbu, keby tam svetlo cez den bolo nema navrhnuty svetlovod, nie? :-) @ewulka8 my v projekte nic nemame, ale tiez planujeme dat jeden na chodbu, prave kvoli tomu, ze su tam len same dvere a je dost dlha, nech tam nie je tma ako v rohu. Videla som nazivo aj v kupelni, cez den svetlovod, chalan sa vedel aj oholit, a vecer zasvietis a mas tam dnuka ziarovku, takze urcite ano, radsej teraz jak potom si buchat hlavu, ze preco sme nedali ;-)
Odpovedať
aj my to máme v pláne,ale ako som pozerala je to dosť nákladné... :-|
Odpovedať
Profilova fotka
V dome idem riešiť niečo podobné, no formou svetlovodu, difúzer v strope bude štvorec rozmeru 800x800. Cena cca 500 eur.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@plamen ahoj, svetlovod mas nahodeny? ako si spokojny?
Odpovedať
Profilova fotka
Áno, mám. Som spokojný, aj keď po namontovaní som zistil, že ho v podstate nepotrebujem, bo mám veľa svetla v chodbe aj bez neho. Ale už keď som ho mal objednaný som ho tam šupol.
Odpovedať
@plamen a foto nemas? kolko ta to stalo na komplet?
Odpovedať
@ewulka8 podla mna ked ho davas na chodbu tak ti to moze byt jedno .. jasne ze dazd cez to bude pocut ale nemylim ze by to malo byt nieco extra strasne pokial ho davas na chodbu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
na komplet ma to stalo 600.
Odpovedať
ja mám dva svetlovody, jeden vo wc a druhý v kúpelni, obe miestnosti boli žiaľ bez okna, tak sme to riešili svetlovodom a veru je to parádna vec, neviem si to vynachváliť. kým je vlastne vonku svetlo, tak tam vôbec nemusím svietiť - ináč by to boli ozaj tmavé miestnosti. a čo sa dažďa týka, tak ten som ani pri týchto nedávnych ozaj riadnych lejakoch cez svetlovod nepočula - blbosť že je cez to počuť dážď.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Neviem ako svetliky, ale pri riadnych lejakoch pocut i cez riedne zateplenu strechu. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?