Je lepšia posuvná brána na koľajnici alebo samonosná?

Ahojte viete mi poradiť čo je lepšie brána posuvná na kolajnici,alebo samonosná. Popripade orientačne ceny? Ďakujem Vám za odpovede a rady..
Odpovedať
1
2
mám samonosnú a som spokojný. Len tie základy, ktoré som na ňu musel vykopať boli meter hlboké. Išlo tam 3/4 kubíka betónu.
Odpovedať
Profilova fotka
na udrzbu je urcite lepsia samonosna, ziadne cistenie kolajnice (sneh,lad). cena asi o 300 eur viac
Odpovedať
V tejto zime si neviem ani predstaviť to dennodenné čistenie koľajnicovej, samonosná je lepšia voľba. Naša má dokonca cca 8 metrov ;)
Odpovedať
Profilova fotka
aké čistenie prosim vás? ved odsuniem branu a je odhrnuté!
Odpovedať
Profilova fotka
@tomi66677 Asi máte na to dať si namontovať na kolajnicu rozmrazovač , na ľad.Kolajnica ,menšia nepozornosť, väčší kameň a brána je vykolajená.
Odpovedať
@kika050 Tiež si myslím že brána na pántoch je normálne funkčné riešenie a nie je dôvod na drahé experimenty s koľajnicami. Pántové brány sa robia aj automatické na diaľkové ovládanie. Načo vám je koľajnica?
Odpovedať
@radopp niekedy nie je priestor na otvaranie samonosnej, ja budem mat podobny problem. Ulicna ciara bola u nas povinne 6m- otvor branu a zaparkuj auto :-|
Odpovedať
Ke je vela snehu, alebo odhrnac nahrnie hromadu je uplne jedno zasekne sa aj samonosna. Dajte vyhrievanie a nebude problem s ladom a snehom.
Odpovedať
Profilova fotka
Blbosti píšete !! Máme bránu na kolajnici už dlho a nikdy sa nevykolajila a nikdy nebolo treba pred otvorením odhnat sneh alebo lad !! A to nemáme namontovane žiadne kraviny tipu ROZMRAZOVAC KOLAJNICE !!!
Odpovedať
@cubicomp tomi66677 píše že s tým nie sú problémy, tak pokojne môže byť aj posuvná. Asi je lepšie parkovať pred domom ako kdesi vedľa.
Odpovedať
@radopp ja som nepovedal, ze su s tym problemy len niekedy je z priestoroveho hladiska mozna len varianta s kolajnicou.
Odpovedať
@cubicomp Tak si daj posuvnú bránu. V čom je problém? A existuje aj rampa. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tomi66677 sem so znackou,ktora zvlada meter mokreho snehu.
Odpovedať
@tomi66677 a to aj pri takéj zime ako bola teraz,išla v pohode? Mne sa páči viac na koľajniciach,manželovi zas samonosná ale ako tu čítam nevieme sa rozhodnúť..
Odpovedať
Profilova fotka
ano išla a čo bola aká zima?toto je zima?
Odpovedať
@tomi66677 polmetra snehu + meter zavej ked prejde odhrnac je uz pre nas riadna zima.
Odpovedať
Profilova fotka
Samonosna je super ale poptrebuje masivny zaklad a ovela viacej miesta na zasuvanie co v niektorych pripadoch nieje mozne a tam je jedine riesenie po kolajnici. Ja osobne mam po kolajnici a mozem zhodnotit ze vykolajenie nehrozi. Aj vatsie mnozstvo snehu pri tej vahe brany si bez problemov sama odhrnie. Skor nastava problem mokreho snehu ktory sa prilepi na hreben a ten ovplivnuje dorazovu packu na motore. Ale ked to chce mat niekto bezudrzbove doporucujem vykurovaci kabel vlozit do kolajnice a je to bez starosti aj pri vatsom monzstve snehu a opakovanom a vytrvalom snezeni.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
pokial mate problem z miestom pri zasuvani, tak riesenim je teleskopicka samonosna brana http://www.youtube.com/results?search...
Odpovedať
Posuvná na kolajnici tak max. do fabriky :-)
Odpovedať
urcite samonosnu ak je miesto :))) vid foto
Odpovedať
Profilova fotka
@mint_blossom my mame posuvnu na kolajnici = fabrika? to je hluspot ako svet... ziaden problem sme doteraz nemali ako pisu hore, kamienok? ziaden a to sme zasypavali dlazbu strkopieskom a aj ked tam bol proste to brana rozdrvila, nikdy nevyskocila a teraz ako je zamrznute nasnezene, detto... ale prirovananie k fabrike? http://www.modrastrecha.sk/blog/andyf...
Odpovedať
Profilova fotka
mam doma aj vo firme spolu 7 posuvnych bran uz roky. ziadny problem.doporucujem.
Odpovedať
@andyfoto to bol vtip, neber to osobne :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mint_blossom ja ze vazne si to myslela.. aspon to tak bolo napisane :)
Odpovedať
Profilova fotka
My mame posuvnu a tiez ziaden problem.Treba spravit dobry zaklad proti premrznutiu.Co sa tyka vykolajenia mozne je to pri ,,lahkych,,bránkach ktore nemaju vahu. :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
a co tak brana po kolajnici do mierneho kopca zvladne to nejaky pohon?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ako sa mam podla Vas vysporiadat so zamrznutou dolnou kolajnicou na brane?? Terz v tychto tuhych dnoch som prisiel po mesiaci na chalupu a nedala sa mi vobec otvorit brana.. vyskakovalo koliecko zakazdym... obsekal som to ale existuje zeby som tam natiahol okolo kolajnicky nejaky zohrievaci pas? Alebo to mam urobit nejako mudrejsie?
Odpovedať
@vackoo daj samonosnu alebo tam daj hadru a ked prides raz za cas ju zhrnies
Odpovedať
@atlaska tebe asi šibe toto sa stane raz za 10 rokov ? :D
Odpovedať
@vackoo Ano, rieši sa to pomocou ohrievacieho kábla do koľajnice.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?