HS Portal v plaste alebo hliník

mam dilemu.. potreboval by som poradit.. chcem Hs portal v rozmere 2800mm sirka x 2240 vyska.. mam nacenene od salamandru v plaste a v hliniku je profil od reynaers CP 155 LS.. vie mi niekto skuseny poradit a povedat dovod preco vybrat prave konkretny profil? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
V plaste urcite urcite nikdy aj keby si to mal mat za 1/10 cenu. Jednoznacne drevo alebo ked mas prachy tak hlinik.
Odpovedať
Profilova fotka
@pie prečo?
Odpovedať
hlinik je stabilnejsi a ma dlhsiu zivotnost ak na to mas tak hlinik jednoznacne @skorpy
Odpovedať
Profilova fotka
Lebo pri tej dlzke je plast nestabilny. Myslim hlavne pri vysokych a nizkych teplotach a ich nahlych zmenach. Niektori seriozny vyrobcovia plastu ti to ani nenacenia.
Odpovedať
@pomiuk @pie dakujem za odpoved.. aby som to upresnil, ta sirka bude samozrejme delena na 1/2.. jedna strana posuvka a druha fix.. vyska zostava.. cize 1400x2240 s 3sklom 4-18-4-18-4 Ug=0,5... co sa tyka ceny tak mam hlinik naceneny o cca 150e viac ako v plaste..
Odpovedať
este som zabudol ze laminacia z vonku bude orech a vnutry biela.. cize zvonku tmave.. ja som za hlinik.. hmmm.. este manzelku presvedcit ze 150e za to stoji... :-S
Odpovedať
@skorpy - sám si si už odpovedal v príspevku pred týmto mojim :-D
Odpovedať
@skorpy hlinik 3-sklo je drahsi voci plastu iba o 150€? Kto dodava ten hlinikovy profil? Vdaka
Odpovedať
@metodej84 plast mam od LMJsalamander a hlinik od ALLmont.. dnes to boli zamerat..
Odpovedať
po vcerajsom novom naceneni HSka je rozhodnute.. hlinik ma vyjde lacnejsie .. o cca 220e.. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@skorpy čo Hs v hliníku ťa vyjde lacnejšie?
Odpovedať
prosím vás o radu aj ja. chcela by som HS portál pri rozmeroch okna 1868 mm to bude fix a 1870/2 posuv, ako to tu sledujem tak plast neodporúčate, nemohol by byť ani v takomto rozmere? Ja by som tam aj rada dala hliník ale ten profil sa úplne líši od plastového a na všetky okná dať hliník je pre mňa finančne príliš náročné. Ako to riešite prosím vás vy? díky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@katkaf25 ano.. ked beriem len tieto dve firmy a ich nacenenia.. je mozne ze od inych firiem v plaste by ma to vyslo lacnejsie , ale ked som chcel blue evolution profil tak HSko som nechcel riesit v inom profile cez inu firmu.. mal som aj schuco za 1990e predbezne, fenestru tiez tak nejak, ale to som uz neriesil... hlinik je hranaty a aj evo je hranate.. @zanebudka nerozumiem tym rozmerom.. je to sirka? to bude akoze 1868 fix + 935fix + 935 posuv ?? nebolo by lepsie delit sirku na tretiny? fix+fix+posuv? aky profil v plaste mate? mne bolo povedane ze hlinik bude mat tu istu laminaciu ako plast..
Odpovedať
@skorpy tie rozmery si správne pochopil. Okná budú INCON 3 sklo profil Exclusive a HS profil LUXURY - v inom ho vraj nerobia, rozdiel medzi nimi je, ale vraj ten čo o tom nebude vedieť si to nevšimne. Ale hliníkový profil je hladký a na týchto sú také mierne oblúky. Ak to nebude delené na tretiny bude ten HS úzky? Ja by som prijala ak by to šlo aby to bolo na polovicu čiže 1868 fix a 1870 posuv, bolo by to už príliš veľké? Lebo takto nám to rozdelili vo firme.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@mediatech na celom dome budeme mať plastové okná, ak dám naceniť a osadiť jedno obývačkové v AL, ktoré by sa celkovo vzhľadom líšilo od plastových, nevyzeralo by to blbo? Staviame tento dom.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@mediatech áno, staviame presne tento, začali sme minulý rok v jeseň ( urobili sme len platňu ) a začiatkom roka archon pridal zopár vynovených alebo pozmenených projektov Domu pod jarabinou :) Ja som dávala naceniť okná aj u iných výrobcov - predajcov ( len o HS portály som vtedy ešte neuvažovala ), potom sme vybrali okná Incon aj dodávateľa. Pôvodne som chcela ten druhý posuvný systém, ale keď som našla HS tak som si povedala že chcem radšej ten - je praktickejší. Incon robí samozrejme tiež aj plast aj hliník ale výzorovo sa dosť líšia. A ja už nechcem špekulovať nad iným výrobcom, okná nám už treba čochvíľa osádzať.
Odpovedať
V dreve :) Na to nema nic ;)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
ako to dopadlo nakoniec a ako si spokojný so svojím rozhodnutím?
Odpovedať
Mam planovany otvor 2500 na sirku a 2250 na vysku. Polovicka fix a polovicka otvarava, HS portal. Odporucate hlinik, plast v tomto rozmere ani nemam riesit?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Plast v rozmere 3000 x 2500 robíme štandardne vrátane 60 mesačnej záruky. Foto tu: http://grochal.sk/index.php?page=refe... Nijako sa nekrútia, a to ich robíme väčšinou v tmavých dekoroch, majú totiž zosilenú AL výztuhu. Do iných materiálov by som išiel pri širke nad 6000 mm
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?