HS portal preklad, zateplenie

Ahojte mám otázočku ohľadom prekladu nad HS portálu aj oknami. Podľa rezu je to betonový preklad. Moja otázka znie ako ho zatepliť keď budeme montovať vonkajšie rolety(NIE ZALUZIE pre nechápavých). Wienerberger má preklad 3500mm na otovor 3000mm, takže otvor by sme trošku zmenšili možno aj na 2800. Otázka znie či sa môže preklad oslabiť tým že namiesto 4ks KP7(keramický preklad) od WIENERBERGRU tam dáme 2ks potom styrodur a potom z vonka prekklad. Alebo je možné urobiť betonový preklad 25cm a zvonka dať 5cm styrodur(celková šírka 30cm) Zateplenie bude 20cm a bubon rolet bude mať cca 19cm pri danej výške 2500mm otovoru. Alebo je možné dať na HS portal žalúzie a nad oknami rolety ale neviem si predstaviť ako to bude vyzerať. Ďakujem všetkým za nápomocné rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@evatothova Namiesto XPS by som sa poohliadol po PIR izolácii (lepší izolant) a spôsob vyhotovenia by som prebral so statikom....ako spraviť preklad by mal povedať odborník....tak aby sa tam dala vložiť čo najhrubšia izolácia a tak aby aj montáž okna bola bezproblémová. 5cm XPS by som nepovažoval za dostatočne dobré riešenie.
Odpovedať
@eagleowl PIR ma aku lambdu voci styroduru? Velky rozdiel tam nie je pokial viem
Odpovedať
@evatothova každý výrobca inú... Isover 25 , polyform 27
Odpovedať
@evatothova Zdravim ja som robil vsetky preklady betonove a skoro vsade idu zaluzie ( NIE ROLETY pre nepchapavych ) a robil som to tak, ze hrubka muriva 38cm, z vonkajsej strany 5cmXPS + 3cmXPS spojene klincami v pripade potreby som ten 3cm XPS planoval dat prec aby sa skryl kry na zaluzie, ale nakoniec to nebude treba, takze tam je 8cm XPS, zo statickej stranky vsetho v pohode a to mam 2 podlazny dom.
Odpovedať
@tomcok pises o murive ale otazka znie zateplenie prekladu. Tak ako vlastne? Zaluzie mas predpikladam nad oknom cize v betonovom preklade uchytene. Preklad nad oknom mas hrubky 33 plus 5xps? Ci to mas 38 beton a ba nom plus 5plus 3 xps?
Odpovedať
@evatothova hrubka muriva je 38cm. 30 beton + 8cm XPS, portal, okna zapustene 3 cm
Odpovedať
@tomcok nooo to mas super my name len 30 venuec aj preklady cize odklepnut to musi statik. Vazne zaciname zvazovat zaluzky aj my, ktore su praktickejsie.
Odpovedať
@evatothova daj na barak 25-30cm zateplenie a pekne kastliky schovas do neho. Hs portal das na vonkajsiu hranu muriva a ram prekryjes polystyrenom a nemusis nic specialne riesit. Bude ti pod kastlik stacit i styrodur, podla jeho velikosti.
Odpovedať
@evatothova kastlik na zaluzie ma 14cm, takze teoreticky ti staci 15cm izolacia, avsak zaluzie su asi drahsie ako rolety
Odpovedať
@tomcok su rozne aj 14 aj 16(ked ich chces mat nepriznane) potom este PIR 4cm a si na 20tke
Odpovedať
@evatothova Otázka znie či sa môže preklad oslabiť tým že namiesto 4ks KP7(keramický preklad) od WIENERBERGRU tam dáme 2ks potom styrodur a potom z vonka prekklad. Za čo si zaplatila svojmu projektantovi keď sa mu bojíš zavolať a spýtať sa ho na konštrukčné riešenie v projekte ktorý vypracoval???Bože ludia.
Odpovedať
@jozomrkva111 volali sme mu ale má sa k tomu vyjadriť statik
Odpovedať
Článok sa načítava...
@evatothova Tak v čom je problém?Počkať na vyjadrenie statika.Či viac veríš luďom z fóra?Smiešne
Odpovedať
@jozomrkva111 čakame na vyjadrenie, ale na fore sa človek tiež sem tam niečo dozvie
Odpovedať
@evatothova climax ma 14tky, zalezi akeho si das vyrobcu
Odpovedať
@tomcok tie 14tky sú zrejme priznané či?
Odpovedať
@evatothova nie nepriznane idem robit a uz su aj vyrobene, len osm ich este nemontoval a su 14cm siroke
Odpovedať
@evatothova Takáto téma tu bola nedávno, tam som napísal názor: http://www.modrastrecha.sk/forum/obvo...
Odpovedať
@chrobak7 ánoo tam bolá iná hrúbka muriva chrobak7 @crystynka Z môjho laického pohľadu zateplenie pod kastlíkom považujem za OK. Ale ten preklad nad oknom by som asi nezateploval medzi prekladmi, ale zvonku. Akú hrúbku izolácie, to si netrúfnem povedať, to nech ti vypočíta projektant.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?