Hnedé verzus biele okná

Profilova fotka
Riešim to už nejakú dobu a neviem sa rozhodnúť, rozmýšľame z vonkajšej strany tmavohnedá strecha a hnedé okná, alebo antracitová strecha a biele okná. V interiéri zase na mňa pôsobia príjemným rodinným domom hnedé okná, avšak čo sa týka ladenia interiéru, jednoduchšie je to s bielymi oknami. To Vám ani nepíšem, že rozmýšľam, či svetlú podlahu, alebo tmavú:D Ako ste sa rozhodovali? Čo Vás presvedčilo pre danú alternatívu? Budem vďačná za každú odozvu :) PS: závidím tým, čo už túto dilemu majú vyriešenú :)
Odpovedať
My máme zvonku hnedé okná a zvnútra sú biele....
Odpovedať
@lenkakoll Rozhodli sme sa na zaciatku pre hnede okna obojstranne (dom) a ciernu strechu, biele okna nam osobne vyvolavali panelakovy dojem :-) a kombinovane uz vobec nie, podla mna bud alebo, A vobec sa netreba bat kombinacii v interieri, mame vedla seba 3 rozne odtiene dreva a kazdy je zrazu prekvapeny, ze to vobec nerusi, ale ladi. Ale ak mas tradicne zmyslanie a bojis sa, daj si biele okna.
Odpovedať
my máme z vonku hnedé hnedá strecha z vnútra biele a hnedá podlaha :-)
Odpovedať
Mne sa páči ked okná a strecha ladia.My tiež máme dnu biele von hnedé.
Odpovedať
@lenkakoll Vsetko by malo ladit a ak ste rozhodnuta pre nejaky styl, dodrzat nejake esteticke pravidla. Ak chcete moderny styl domu, moja predstava by bola siva/seda strecha, antracitove okna aj obklad domu(sokel) a podobnu obklad dat aj na plot. Ak budete mat vonku nejake drevene prvky(pergola, garaz s drevenymi tramami...), isiel by som skor do hnedej strechy, hnede okna(zlaty dub),hnedy obklad na dom(sokel) a rovnaky obklad na plot. Do plotu by som zakomponoval aj nejake drevo. Co sa tyka interieru, opat ak chcete modernejsi styl, antracitove okna z interieru a moderny(striedmy) nabytok. Ak chcete mat v interieri nejake drevene prvky(drevene tramy...) isiel by som skor do hnedych okien z vnutornej strany a podlaha v drevenom style. Moze byt zaujimava aj kombinacia antracitove okna a drevena podlaha, tu by to chcelo cit na zladenie, mozno by som oslovil nejakeho navrhara... My sme to nakoniec kvoli cene urobili s oknami tak, ze mame zvonku okna zlaty dub a z vnutra biele, okrem obyvacky. Tam mame ties zlaty dub. Ine ako biele okna z vnutornej strany su financne nezanedbatelna polozka. :-p
Odpovedať
Profilova fotka
my hneda strecha hnede eurookna... nabytok doladis kym ich nemas kankalinkove tak ci tak.DD
Odpovedať
Profilova fotka
mne sa paci ta kombinacia vonkajsia hneda a vnutorna biela.Neviem ci by vnutorna hneda nebola az prilis vyrazna
Odpovedať
@brandy12 rozdiel medzi hneda a biela a hneda a hneda bol u mna 75 euro na celom dome...coz je zanedbatelna polozka na dome 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
u mna to bolo viac ale dobre som spravil :) mam hnedu strechu, tmavy dub okna aj vonku aj vnutri....zatial som sice nezariadoval ale vyzera to dobre
Odpovedať
dilemy tu budú stále.. :-) :-( tá kombinácia akú máte na vizualizácii vášho domčeka je perfektná..vonkajšie okná určite tmavohnedé..fasáda s tým kameňom nemá chybu aj strecha je krásna klasická hnedooranžová škridla..super.. len ak chcete fasádu inej farby tak potom je to iné..ale čiernu strechu určite nie.. 8-) ak tak potom by som išla do antracitovej strechy bielej fasády kombinovanej so šedým kameňom a buď tmavohnedé okná zvonku alebo šedé..teraz sú u predajcov okien tieto farby (hnedá biela klasika a už aj sivá bez príplatku-som kdesi čítala alebo ma tu niekto upozornil)..biela vo vnútri pôsobí priestrannejším dojmom ako písala lauranka hnedé sú výraznejšie..biela je taká vzdušnejšia..a na podlahu si myslím že bielou kávou alebo svetlou podlahou nič nepokazíš a potom dolaďovať nábytok..môj favorit je antracitová strecha falcovaný plech..fasáda na prízemí tmavošedá a poschodie biela..okná to je dilema ;-) buď hnedé zvonku alebo tmavošedá..
Odpovedať
daj zvonka hnedé a zvnútra biele, tiež to tak máme a je to fajn, ked sme zariadovali interiér, nebol potom problém - biela ide ku všetkému
Odpovedať
Profilova fotka
ja som tiez zastanca toho ze biela (z vnutra ide ku vsetkemu) my mame napr hlinikove okna z vnutra biela a z vonku farba "zlaty dub"
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ďakujem za Vaše postrehy, naposledy som našla obrázok na internete, kde ma velmi zaujala celková kombinácia :strecha antracit a biela omietka, biele okna, aj ten kamen, pôsobí to na mna krasnym dojmom( vid foto). Este pred polrokom som bola rozhodnutá dať strechu ako mám vo vizualizácii s hnedými, ale čím sa stavba blíži k začiatku chodia mi do cesty nové a nové nápady :-N
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
@lenkakoll ide z toho chlad...momentálne je v popredí biela, čierna, sivá, chróm..ale na zdravie človeka najlepšie pôsobia zemité farby... preto čakám, kedy pre mňa pominie táto móda.. ja mám rád fínsku klas. architektúru, prírodné drevo, tehla, prír. kameň ... nakoľko keď je vonku málo slniečka, tak v interiéri nemám pochmúrnu náladu... ale samozrejme je to subjektívne..
Odpovedať
Profilova fotka
prvá fotka so slniečkom, druhá bez slniečka...... čo tým chcem povedať, vždy keď si navrhujete interiér, vychádzajte z predstavy, že tri dni prší a je zamračené.... ako budú na Vás vplývať jednotlivé farby v inter.,a v exter..... nie nadarmo sa hovorí.. teplo domova :)
Odpovedať
Profilova fotka
@iigor ďakujem, nakoniec som sa rozhodla tiež pre prírodné odtiene, aby vznikllo pravé teplo domova :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkakoll rado sa stalo :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkakoll ešte ti posielam ako som riešil dom z vonku možná ťa niečo inšpiruje.. dlho som nad tým dumal, nakoľko mám dom tesne pri lese, ale okolo mňa sú moderné domčeky ten zapustený hnedý pás opticky znižuje dom , stena na terase, stlp a cokel sú obložené klinker tehlou, dlažba piesková, pred dom plotík z prírodného kameňa, zábradlie eloxovaný hliník otieň champaň.. ..vieš kedy je to fakt dobréé, keď o začiatku o tom pochybuješ a časom sa ti to fakt začne páčiť, ale nie len tebe ale aj ostatným osadníkom v dome.. čo tým chcem povedať, nie JA som sa rozhodla, ale MY sme sa rozhodli... :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
@iigor prosim vas kto vam robil kuchynu?
Odpovedať
My sme si vybrali antracit/antracit (okna, strecha) a vyzera to super :-) najskor sme chceli okna len z vonku antracit, dnu biele, ale nakoniec sme dal;i obojstranne antracit a nelutujeme. K svetlej omietke dnu to pasuje uzasne a proste antracit aj vyzera luxusnejsie oproti bielym oknam.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@iigor prosím vás, aký máte dekor dreva na linke? Ďakujem 🥰
Odpovedať
@iigor môžeš uviesť ako na teba vplýva farba domu na tvoje zdravie? na mňa nijak , nepozerám naň stále najkrajšie pôsobí záhrada ale nemá to žiaden vplyv na zdravie akurát tak emocie @lenkakoll daj si kombináciu aká sa tebe najviac páči ty budeš na to najviac pozerať, farby vníma každý ináč, stačí slnko a každá vypadá ináč
Odpovedať
Profilova fotka
@zizzinka javor
Odpovedať
pre exterier biele okna nikdy ale pre interier biele okna ano opticky to presvetluje izby
Odpovedať
@santos950 zvonku akurat tak pri rekonstrukcii nejakych starsich domov, inak pri novostavbach by som to tiez nevolil 😉
Odpovedať
my sme dávali biele okná, rodičia majú fóliované v odtieni zlatý dub. Na južnej strane po 14 rokoch začala odchádzať fólia na oknách a vyzerajú dosť nepekne. Za mňa čokoľvek čo sa hodí k celkovému vzhľadu domu, len nech to nie je fólia. 🙂 Kľudne aj biele na novostavbu, na bielych oknách nie je nič zlé 🙂
Odpovedať
@sousedekovci89 jasne, ze nie je, ja biele kvitujem aj zvnutra, lebo sa nemusi na ne brat ohlad nie su rusive. Alebo potom antracit alebo cosi take je este v pohode, ale ked je dekor nejakeho dreva, tak mi to pride zbytocne komplikovane k tomu ladit este aj podlahu a nabytok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?