Hmyz aj napriek sieťkam na oknách - ako je to možné?

Ahojte, viete mi poradiť? Pred dvoma týždňami sme si po zime dali siete na okná a keď idem vyvetrať, často mám zo svojej strany 2-3 muchy medzi sieťou a oknom. Nechápem, či sa prepchajú nejakým miniotvorom vramci nie 100% tesniacej siete, alebo takými tými odvetravacimi dierami v okne, ktorými vraj má odtekať vlhkosť. Už sme sa totiž na to pýtali u dodávateľa, len minulý rok sme zabudli dať na okná zvonka krytky na tie odvetrávacie diery :-( Môžu sa dnu teperiť aj tade? Dá sa to nejako poriešiť? Vďaka za rady!
Odpovedať
a máte tam také tie kefky pri lištách? neviem to dobre vysvetliť, ale manžel to tam minulý rok lepil, lebo tiež nám preliezli aj cez mikrodierky.
Odpovedať
Profilova fotka
cez odvodnovacie diery dokazu prejst. a hlavne lienky sa tam vedia dostat. ..
Odpovedať
@lucyzet opýtam sa manžela čo sa s tým bude dať robiť, lebo mi to dosť lezie na nervy ]-( . Predtým, keď sme bývali v byte a mali okná dvojsklo, toto sme vôbec neriešili. Je to u trojskla bežné? Hmm... @mucikovci lepili ste tam nejakú zábranu? Lebo minulý rok sa nám teda asi tade aj osy dostali dnu. Zase nechcem to úplne upchať, keď to teda má odvetrávať a zase ktovie, či by to hmyz nerozhryzol. Lebo si pamätám, na jeseň tie muchy normálne hrýzli. Tak vždy večer som ich stopovala a lovila :-)
Odpovedať
@alobalka Muchy prezimovali v špárach okna alebo dnu v dome, jarné slnko ich vyťahuje, nemusia byť z vonku.
Odpovedať
Profilova fotka
@alobalka pokial upchate tie odvodnovacie kanaliky nemusi to byt az taky problem. ked otvorite okno tak uvidite ci na rame nie je vela vody ze neodteka. ale tak to by musel byt extrem aby tam az tolko vody stalo :)
Odpovedať
@mucikovci áno, na leto ich upchame a na jeseň zase uvoľníme :-) @viktor811 aj toto ma napadlo, presne, ale dobre podrástli :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Skusim pohladat radu i tu na fore, lebo z much ktore sa nam tlacia cez okna do obyvacky som uz zufala !!!! Kazdy den najdem v obyvacke snad 30 much a dnes, ked som otvorila okno, tak v rame bolo snad 30 much a to i v normalnom eurookne i v stresnom Veluxe. To znamena, ze sa tie muchy do domu tlacia evidentne cez okna a nikadial inakial. Nenormalne ma to vytaca, lebo u rodicov mame okna, ktore maju 30 rokov, robil ich moj tatino stolar a NIKDY sme takyto problem nemali. A tuto, okna za nemale peniaze, a normalne sa bojim, ze keby mala krava kridla, tak sa mi cez tie okna aj ona precpe ]-( ]-( ]-( ]-( Zajtra sa asi pojdem porozpravat s panom dodavatelom, lebo takto si to ja nepredstavujem, aby som kazdy den mala v obyvacke pohrebisko much !!!
Odpovedať
@lila69 obyčajná mucha sa cez tesnenie nedostane,kanáliky upchať, ale lienka v pohode , migrujú k nám s ázie sú hnedé s tmavšími bodkami, niekde ich je na tisícky,nemajú žiadneho predátora, u nás sú po celý rok lienky červené s čiernymi bodkami
Odpovedať
@lila69 Cez tesnenia určite neprejdu ale keď otvoríš vetračku tak ti to všetko príde dnu. Skúste ešte prelepiť tie kanáliky sieťkou ako sú na okná aby Vám nešli dnu.
Odpovedať
@blackomt @duzu poviem vam, ze tie muchy prelezu do vnutra i ked je okno zatvorene. Skusila som dva dni nevetrat, mat okna zatvorene (obyvku mame na vrchnom poschodi domu ) a much plno. Takze inakadial ako cez to zatvorene okno sa nemaju dostat ]-(
Odpovedať
@lila69 Začali ste lepšie kúriť a tie muchy vyliezajú zo špár v dome, neprichádzajú z vonka cez zatvorené okno.
Odpovedať
@lila69 ak by mucha prešla cez tesnenie musela by tam byť aspoň 3 mm medzera, ak ich máš vnútri musela sa dostať vetraním od začiatku zimy, vtedy sa pchajú do tepla aby prežili ako píše viktor811
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lila69 suhlasim s komentarmi nado mnou. Ide o to ze oni sa dostali dnu a ty ani nemusis vediet ako. Ukryli sa a teraz postupne vylievaju a uzivaju si teplucko vnutri. Takze to vobec nie je tym ze z vonku, oni sa zvyknut uz nejako aj zaciatkom oktorbra vacsinou pchat dnu
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Dobrý deň, môžem vedieť, ako ste to vyriešili? Máme rovnaký problém a ide má šľak trafit, nemôžem vetrať. Máme rolovacie siete na oknách, podľa mňa ich dodávateľ zle nainstaloval, už som dolepila kde sa dalo stetinovu pašku, no muchy veselo pribúdajú. Prosím o radu, reklamovať už nemôžem, presvihla som to, dlho sme tam nebývali.
Odpovedať
Profilova fotka
to by aj mna zaujimalo, lebo ako neviem si dost vysvetlit ako sa k nam napriklad muchy dostavaju a uz mi dost lezu na nervy hlavne vecer, ked nam nedaju pokoj a len okolo nas obletuju
Odpovedať
@eruliena @cumlicek2 to nie je o netesnosti sieťky, my máme rekuperáciu, takže okná sa otvárajú minimálne. Vidím ich potvory často na vchodových dverách ako čakajú a po otvorení hneď pokus o nálet. Ale je pravda, že boli asi aj poskrývané, lebo dosť malých je. Nepomôže, len zabíjať. Pchajú sa do tepla.
Odpovedať
Musí v Tom byť aj nejaká netesnosť alebo iná vada, pretože keď som mala predtým sieťky napevno, nie posuvné, nikdy takýto problém nebol. Rovnako už sledujem dve okná, náročky som tam nevetrala, lebo som videla medzi sieťkou a oknom už muchy cakatelky na otvorenie okna. No a je ich tam stále viac, ako sa dostanú na vnútornú stranu sieťky, okno je pritom dlhodobo zatvorené? Možno sa vedia dostať do tej listy, kde sa sieť roluje zvonka a potom nejak vylezú mi napadlo, ale neviem to už viac utesnit. Som z toho zúfalá, doma malé dieťa a potvory si bzucia, len čo mám pokus o vyvetranie. Ale ďakujem za názor.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?