Hliníkový profil Aluprof 70 a vaše skúsenosti

Staviame dom a chceli by sme hlinikove okna. Cenovo nas zaujala ponuka od jednej firmy, ktora vsak pouziva polsky profil Aluprof . A tak nejako mam pred vsetkym polskym respekt. Co vy na to? Dakujem pekne.
Odpovedať
Ja by som ALUPROF asi vylúčil. Už som to niekde písal, keď som s ním robil tak s prerušeným tepelným mostom ("teplý hliník") mi vyrobili asi 5,5 cm hrubý. Po prvej zákazke som ten profil viac neobjednal. Pri inom profile bol bez prerušeného tepelného mostu ("zimný") asi 5 cm hrubý. "Teplý" mal hrúbku 7cm. Zisti si parametre a porovnaj s ostatnými. ALUPROF má nižšiu cenu, ale neviem ako sú na tom s parametrami teraz. Nemyslím si, že poľské musí byť zlé. Väčšina firiem na slovensku dováža s PL, nakoniec aj SLOVAKTUAL som sa niekde dočítal, že na okná dováža profil z PL pretože je lacnejší.
Odpovedať
Dakujem pekne za odpoved. My mame zaujem o Aluprof MB-70 s prerusenym tepelnym mostom, ma hrubku 7 cm. Takze uz su teraz asi hrubsie, len by ma zaujimalo, ked si s tym robil, ci z toho profilu si mal dobry pocit, ze ci je kvalitny, lebo hrubka je asi teraz uz ok. Este sme teraz dostali aj ponuku od Inconu, oni robia s belgickymi profilmi Reynaers CS 77. Mas s tym nejake skusenosti? Dostali sme ponuku aj od Kalypsa, profil Hero, ale to je pre nas nezaplatitelne.. Dik za odpoved.. :-)
Odpovedať
@simca32 super tema, aj ja zhanam info o aluprof hlinikových oknách :) zatial zbierame ponuky cenove, mame už prvu - profil schuco, ale hladáme niečo lacnejšie v porovnatelnej kvalite, asi ako každý bežný smrtelník :-)
Odpovedať
Ja som aluprof objednal len raz a viac som s tým nerobil, preto to nepoznám. 7 cm hrúbka je lepšia ako to, čo nám vtedy dodávali. Momentálne robím s ALIPLAST a sú to dobré dvere aj okná. Dodávajú mi to poliaci, výrabajú ich kvalitne. Profil Schuco robil myslím, že aj NOVES, neviem ako sú na tom teraz. Ten od Inconu nepoznám. Myslím, že všetky môžu byť o.k. Čo je kvalitné je samozrejme drahšie. Pričom nie všetko drahé je aj kvalitné. Dajú sa nájsť kvalitné profily v nižšej cene. Ale aj menej kvalitné, kde nahodia cenu. Možno si premysli, či je vhodné investovať do dverí a okien viac. Hliníkové okná a dvere vydržia veľmi dlho, je vhodné pouvažovať nad tým. Nie za každú cenu ísť po nízkej cene. Hliník má nižší koeficient prestupu tepla, ale oproti plastu dlhú životnosť. Je pevnejší aj odolnejší,
Odpovedať
@ivamarr ahoj, tak my sme sa nakoniec rozhodli pre profil Reynaers 86cm od Inconu. Podpisali sme zmuvu, okna aj dvere by mali byt do konca aprila. Tak dufam, ze to bude dobre, na jednej ceskej stranke som nasla info, ze ich doporucuju aj do nizkoenergetickych domov...
Odpovedať
@michallestinsky dakujem pekne za odpoved, ako som uz uvadzala vyssie, nakoniec sme sa rozhodli pre Reynaers 86 od Inconu. Mas pravdu v tom, ze sa asi neoplati v tejto zalezitosti setrit, kupit najlacnejsie, tak sme hladali taku strednu cestu.. V kazdom pripade dakujem za nazory..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@simca32 tak ako spokojnosť? :-)
Odpovedať
@ivamarr okna su zalozene, mame z nich dobry pocit, vyzeraju perfektne a dufam, ze aj splnia vsetky nase ocakavania ked zacneme byvat.. :-) ,
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@simca32 Chci se zeptat, jestli jste s okny po letech spokojeni. Uvažujeme o nich, jestli se v zimě nerosí. Díky
Odpovedať
ano, sme velmi spokojni, su vyborne
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?