Gu kovanie a stredové tesnenia na oknách

Na mnohých fórach som sa dočítal že gu kovanie nie je až tak kvalitné ako sa propaguje a stredove tesnenie nie je tiež dobre riešené ide o okná od firmy fenestra geneo. Tak by som potreboval vediet ako to je a aké su rozdielu a druhy v stredovom tesneni. Lebo tieto okná sa mi zdajú kvalitné a som pre ne rozhodnutý či nemám začať rozmýšľať nad inými
Odpovedať
Profilova fotka
my máme Gu kovanie profil Schuco a je ok žiadne problémy.
Odpovedať
@roman77 a ako dlho ich máte
Odpovedať
Stredove tesnenia su dvojake -pevne v rame alebo tesniaca guma ktora sa da vymeniť keby niečo ale to pevne ked sa nedajbože zlomy tak sa snim neda nič urobiť.Pozri si profil.system schuco Si 82 ten ma tesnenie vymenitelne.To jemoj favorit s trjsklom.Schuco ma vlastne kovanie asi ako jeden z mala vyrobcov vola sa variotec,ma grafitove tiahla čo vydim ako velke plus.Ale okno je len 50% uspechu ,druha je samotna montáž.Vydel som namontovane trojskla do peny ,podložene na tehlach-dvere.To su všetko systemove chyby a podla mna nepripustne.
Odpovedať
Veď to je praVda montáž je veľmi dôležitá a čo hovoríš na to geneo?
Odpovedať
@slamka0 nevyzera to zle ,montoval som pre znameho 4 zakazky od fenestry a prestal som.Nepačilo sa my spracovanie niektorych detailov,ale to bolo pred 3 rokmy .Neviem ako je uchytene kovanie pri tomto profile,ja som radšej za železnu vystuhu v ramoch lebo 3sklo niečo váži a pri väčšich rozmeroch byva problem.
Odpovedať
@slamka0 Ale profil sa my páči.
Odpovedať
@jozef74 presne geneo s termomodulom je zaujímavé lebo bu sme chceli stavať ned takže parametrami je to veľké plus a čo mali zle na uchyteni kovania?a aké detaily?
Odpovedať
Profilova fotka
@slamka0 18 mesiacov
Odpovedať
@roman77 dik
Odpovedať
@slamka0 Neviem či zle ale nemam dobry pocit s toho že horny a dolny pánt je uchyteny len v plaste a drží celu vahu kridla.Možno že to je nejako spevnene na tych miestach ,nezistoval som detaili.A detaili to tu nebudem rozoberať to su len moje pohlady na niektore technicke riešenia.Myslím si že lepšie sa vrtaju dieri na klučku ,dieri na spajanie prvkov do kopy na hale niekde na stole ako na stavbe na zemy alebo oprete o stenu.
Odpovedať
@slamka0 pozri si schuco corona si 82+,www.aluplast.sk/okna-si-82.php
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som Geneo tiež kedysi vychvaloval ale je to pomerne nestabilný profil ,najmä pri väčších dĺžkach sa lúbi trochu skrútiť.Fenestru neodporúčam.Ajk chcete geneo tak si nájdite inú firmu.Fenestra má mizerných montážnikov.GU kovanie je podľa mňa jedno z nahorších na trhu ale môže sa to líšiť podľa jednotlivých tipových sád.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Takže odporucate aluplast. A čo poviete na salamander blue evolution a na fenestra geneo som dostal aj najlepšiu ponuku
Odpovedať
Profilova fotka
@jozef74 ahoj Jozef , čo konkrétne sa ti nepáčilo na spracovaní , viem ti povedať či je to už ok.
Odpovedať
Profilova fotka
@slamka0 ahoj, prave som ukoncila vyber okien, mozno ti budem vediet poradit ;-) fenestra dala najlepsiu cenu, profil geneo 3+ passiv ale odradili ma referencie na GU kovanie... :-| velmi dobre referencie a aj dobra cena mi prisla na profil trocal 88+. a rovnako aj salamander bluevolution - tieto dva profily boli s ramikom swisspacer, ini mi nacenili tgi. aluplast s profilom schuco si 82+ su tiez dobre. ale ono je to aj tak individualne... na trocal 88+ mi prisli dve ponuky, jedna prijatelna, jedna brutalne predrazena (rozdiel v cene 100%!!!) proste toto co som ti vyssie vymenovala su fakt kvalitne profily, daj si ich nacenit roznym firmam, de facto je jedno pre ktory z nich sa rozhodnes.. potom vyberaj podla referencii jednotlivej firmy na montaz ;-) ja som tiez vylucila firmy, co chceli zalohy 90%, a take co chceli 70%.... a v hre ostala jedna s profilom Deceuninck Inoutic Eforte - dala som si ho preverit na fora o stavbach, a su nan pozitivne ohlasy, takze ideme do neho - zaloha 50%, velmi pozitivne referencie..... oproti fenestre co je fakt najlacnejsia zo vsetkych tychto co som spomenula rozdiel v cene 11,68% ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kaktusik007 a aka firma vam ich ide montovat? pripadne ak uz namontovala, ake su dojmy?
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzca80 okna su vyrobene, kedy ich vsak budu montovat este netusim, musime najprv nahrubo spravit prestavbu (rusime priecky a menime kompletne dispoziciu bytu) - plus pred oknami musime poriesit vymenu radiatorov... takze este take 2-3 tyzdne okna postoja asi ;-) vyrobil nam ich prowin, aj ich idu montovat... a na pasky ;-) tak som zvedava....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@kaktusik007 ahoj, ako prosim dopadla montáž? boli nejaké problémy? dík
Odpovedať
Profilova fotka
@drivwer no, problemy boli.... my nemat stavebny dozor tak ani nevieme, ze ako su tie okna zfusovane... respektive by sme boli stastni, ako mame super okna, ale len do prvej ci druhej zimy, kedy by sa ta odfusovana robota ukazala... :-| takze za mna - rozhodne doporucujem stavebny dozor aj obycajnu rekonstrukciu, ale nie taky peciatkovy, ale taky, co bude fakt majstrov buzerovat a bude dohliadat na vsetko, na kazdu jednu montaz, stavanie, proste na vsetko.... v konecnom dosledku to fakt stoji za to.... takze po tom, ako stavebny dozor nahukal na montaznikov, a to prosim nie raz, ale viackrat, tak firma poslala uz montaznikov takych, co to robit vedeli a spravili to potom uz dobre.... asi tak...
Odpovedať
Profilova fotka
Vôbec sa v tom nevynám. Máme okná REHAU. Žiaľ, bez bezpečnostnej kľučky. Stavebná firma sa nás ani neopýtala, či ich nechceme. Čo mám kde pozerať?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@slamka0 My máme doma okná Geneo so skrytým kovaním GU od fenestry a sme nadmieru spokojný. Vyzerajú naozaj dobre, namerané parametre boli bezkonkurenčné, prežili zimu a zatiaľ žiadne problémy
Odpovedať
@slamka0 Aj my máme Geneo od Fenestry so skrytým konaním. Zatiaľ neviem posúdiť funkčnosť kovania ale s montážou a profilmi sme maximálne spokojní :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@kaktusik007 Chcela by som sa spýtať ako ste spokojná s oknami od firmy Prowin.
Odpovedať
Profilova fotka
@lulinka111 som spokojna. tie okna sa prvu zimu brutalne rosili, voda stekala.. skoro som to sla reklamovat, ale stavebny dozor sa mi na to prisiel pozriet a dal ruku do ohna, ze na druhu montaz to namontovali spravne a ze montazou to nie je urcite. Leda ze vadou materialov - co je zase z mojej strany sakra tazko dokazatelne... ALE -- zakupila som si vlhkomery a vetram striktne podla nich. akonahle stupne nad 55%, otvaram okna.. toto uz bude tretia zima, nie su s oknami absolutne ziadne problemy... dokonca ked citam diskusie ze sa ludom v mrazoch okna rosili, ja som nemala ani naznak -- mam trojsklo a montaz je na pasky. akurat --- bytovy dom presiel zateplenim, takze boli odstranene tepelne mosty a aj toto mohlo mojim oknam vyrazne pomoct. co sa tyka samotneho prowinu -- je to o montaznikoch... hovorim, namontovali nam ich, prisiel stavebny dozor -- a kazal vysekat novo montovane okna prec a spravit to nanovo.... ten druhy krat prisli ini montaznici, a stavebny dozor bol priamo pri ich montazi a buzeroval ich teda riadne... takze toto uz fakt bola poctiva robota. a samozrejme montaz som prowinu platila iba raz, uznali, ze to prvykrat namontovali zle a myslim ze mali z toho aj ti montaznici nieco... ale ako to skoncilo u nich vo firme s nimi, tak to fakt netusim :)
Odpovedať
@kaktusik007 ďakujem za info, rátam, že Vám ich robili Prowin Piešťany.
Odpovedať
Profilova fotka
@lulinka111 aaaaano :)
Odpovedať
@kaktusik007 Ďakujem, bude to zaujímavé rozhodovanie medzi firmami Prowin,Slovaktual a Fenestra. ..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?