Francúzske okno pevné - 2000 x 2350 mm

Máme spojenú obývačku s kuchyňou. Kuchyňa bude mať nad linkou dve okná + obývačka veľké francúzske okno a na ďalšej stene terasové dvere. Dali by ste to francúzske okno až po zem, alebo vyššie?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
my mame terasove okno az po zem a je to dobre, plynuly prechod na terasu,,...
Odpovedať
@mmisoo na terasu budú klas. dvere, ale za jedálenským stolom budeme mať toto obrovské francúzske okno. Nebude sa dať otvárať. A nevieme či ho dať až na zem, alebo vyššie :-|
Odpovedať
@kvietokz my mame 2000x2100 tusim je cca 5cm od zeme asi tak.
Odpovedať
@tinkaro môžem vidieť foto? :-)
Odpovedať
@kvietokz teraz nie so na pc ale potom ked budem poslem
Odpovedať
@tinkaro ďakujem :-)
Odpovedať
na zem zem zem .... kukni fotky.
Odpovedať
@kvietokz teraz som pozrela mame ho polozene na prvej rade ytongu a podlahu budeme navysovat cca 20 cm
Odpovedať
@mderer noo vyzerá to dobre :-)
Odpovedať
@kvietokz dobre.... ten pocit.... ako keby si bola vonku...som zastancom velkych okien.... od juhu len sklo...od severu vsetko :)))
Odpovedať
@mderer aj to naše je od juhu a projektanti to navrhli až na zem, len ešte špekulujeme :-)
Odpovedať
@kvietokz dajte pozor ak budete z vnutra zvysovat podlahu do akej vysky to dat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tinkaro @mderer tak pôjde to až po zem. Keďže ešte nie je podlaha a vlastne podlahové kúrenie, domuruje sa nejakých 15 cm po úroveň podlahy - z vnútra a vonku bude pod oknom už len sokel :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kvietokz ja mam otvarave po zem, pevne nad http://www.modrastrecha.sk/blog/majko...
Odpovedať
@majkoj na tej fotke sú vlastne obidva typy. Tie vpredu sú až po zem a tie veľké zboku vyššie že? My sme rozhodnutí, že to okno bude pevné - bez otvárania, len sme riešili výšku.
Odpovedať
Profilova fotka
@kvietokz Ja mam 2400x2000 http://www.modrastrecha.sk/blog/johny... Na foto este nie je urobeny poter, ten sa dvihol s eps o 20 cm, parapet okna mam teda 30 cm nad podlahou. Je pevne, neotvarave.
Odpovedať
@johny18 nechcel si to okno až po zem?
Odpovedať
@kvietokz aj my budeme mat 2350 na vysku a sirka 2000 . tiez to bude fix. a pred tym bude jedalensky stol. tiez orientovane na juh.. ... uz sa na ne tesim, zhura o dva tyzdne by mali prist potom mame este jedno ale terasove zasuvacky . okna budu az po zem.
Odpovedať
@lucka1987 :-) tak ako my
Odpovedať
Profilova fotka
@kvietokz pôvodne malo byt okno az po podlahu, ale vyzeralo to otrasne. Skor mi to pasuje na dom, ktory ma vela okien a velke presklene plochy, k mojmu domu mi to akosi vobec nepasovalo. Tak sme pod oknom domurovali.
Odpovedať
@kvietokz inak budes ho mat v jednom celku ? lebo nam ho sice zhotovit chceli, ale bolo by dost drahe , lebo by museli dat hrubsie sklo, koli statike, aby sa nestalo, ze casom, ked stavba sada, pukne.. preto sme sa rozhodli aj v ramci zachovania zaruky, dat predel v strede. aj nam to k tym stresnym oknam bude pasovat
Odpovedať
@johny18 to je pravda, každý dom je individuálny a treba myslieť aj na iné faktory, ako je napríklad zariaďovanie a pod..
Odpovedať
Profilova fotka
@kvietokz hej, zvonku mi to vyzeralo ako vjazd do garaze. Skuste si urobit otvor na okno az po podlahu a potom polozte par ytongov aby ste aj videli, ako ukaze, ak bude nad podlahou. Ja som to tak urobil a rozhodol som sa :)
Odpovedať
@lucka1987 my ho budeme mať ako jeden kus. Zatiaľ máme na okná len jednu cenovú ponuku a tam nebol problém. Bude to trojsklo, pričom to vnútorné viac spevnené a ešte uvažujeme, že pevnejšie bude aj vonkajšie, aby sme aspoň trochu zabránili prípadnému rozbitiu.
Odpovedať
@johny18 presne tak to plánujeme na jar než budeme osádzať okná :-) . Ale už sme v podstate rozhodnutí, to okno po zem sa tam vcelku hodí :-) http://www.modrastrecha.sk/blog/kviet...
Odpovedať
Profilova fotka
@kvietokz Ked tak na to pozeram, tak urcite po zem.
Odpovedať
@kvietokz no nam ho nacenovali aj hrubsie , koli bezpecnosti,a le ot vychadzalo cenovo dost drahsie, tak sme sa rozhodli s tym predelenim.. aj koli tomu ze nad nim mame stresne okno ktore je tiez v dvoch kusoch, a aj koli bezpecnosti predsa len.. lebo inak nan nechceli zaruku dat :-|
Odpovedať
@lucka1987 tak pokiaľ je nad ním taktiež okno z dvoch kusov, tak to určite ladiť bude :-)
Odpovedať
@lucka1987 aj to nalavo by som este vybural.... je to uzasny pocit.... }}}
Odpovedať
@mderer hned vedla toho nalavo mame dalsie velke okno terasove.. nejdeme to burat, lebo tam bude sedenie terasove a pod oknom sedacka rohova.. a okna uz objednane.. vychadza to takto praktickejsie
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?