Francúzske okná z Rehau Geneo

Dobry den. Precitala som kadeco, ale chcem sa opytat ake mate skusenosti s profilom Rehau Geneo. Budeme mat vela francuzskych okien na dome, chcela by som tieto okna, ale kedze profil nema ocelovu vyztuhu, bojim sa, aby sa casom nepokrutili. Niektory vyrobcovia pridavaju k vacsim rozmerom ocelove vyztuhy, co sa mi nepaci, a zaroven sa nemozem dopatrat co to je ta vacsia velkost. Priamo z Fenestry mi napisali: "Ideál pre profil Geneo sú rozmery (V x Š) 2200mm x 1000mm, okná s väčšími rozmermi je možné vyrobiť bez dodatočnej oceľovej výstuhy, záleží však od šírky okna."Na druhej strane ich obchodny zastupca suverenne tvrdil, ze to ide bez vyztuhy (mame aj vacsie rozmery ako 2200x1000). Iny dodavatel tiez s Rehau Geneo suverenne tvrdil, ze vyztuhy treba. Ake mate velke okna z Genea? Su ok aj po dlhsom case?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@pran Oni ti vystuhu daju ked chces.. Pri velkom rozmere, to okno mozno ani nebude mat o moc horsie parametre... Ty skor pories kvalitnejsie skla.. Pretoze budes mat viac skla ako ramu.. Pomerovo.. Cize celkove U okna nebude podla mna o moc horsie... ;-) Teda pytaj si ze chces vystuhu... A mam rehau, a nemenil by som... Neni tam co riesit...
Odpovedať
@mio23 Dakujem, ja by som radsej bez vyztuhy, co slubuje obchodak, ale nie za tu cenu, ze ked pominie zaruka za 4 roky, tak budeme menit pokrutene okna... Sklo mame ponuke Izolačné trojsklo Climaplus Ultra N (Nitrasklo, a.s.) 4-16-4-16-4 Ug=0,60, SwissSpacer SS. Je to ok?
Odpovedať
Profilova fotka
@pran Netreba riesit velke skla a mas pokoj :) a REHAU hadam vie co robi ;-) Dufam, ze nedopadnu ako firma so silikonovymi implatatmi :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@pran A preco bez vystuhy? Myslim, ze asi pasivny dom neriesis, asi nepotrebujes extremne parametre.
Odpovedať
To si trafil klinec po hlavicke so silik. implantatmi, aj tie zeny verili, ze francuzi vedia co robia! Takze jeden predajca Genea mi to nacenil bez vyztuhy, druhy tvrdi, ze vyztuha musi byt nad 210cm vysky, treti predelil prieckami... Kto sa vela pyta, vela sa dozvie, ci ako :-D O cenovych rozdieloch ani nehovoriac.
Odpovedať
Profilova fotka
@pran pytal som sa rozmerovo na presne taketo iste okno osobne vo fenestre v zlatych moravciach-viedol som uz na tuto temu niekolko debat. Fenestra je dovozca tohto profilu a vyrobcom okien uz dost dlhy cas. Tu na fore najdes vela debat na temu o tychto oknach, profiloch a dokonca sa tu k nim niekde vyjadril aj osobne pan zastupujuci tuto spolocnost. Ale k veci. Na tento rozmer okna mi povedali, ze sa automaticky dava vystuha. Co je teda trosku nevyhoda pri profile Geneo 3+ pasiv kde vlastne prichadzas o termomodul na ukor tejto vystuhy. Je to sklolaminat takze pevnostne je to v pohodicke-otazne je to trosku prave pri tychto vacsich oknach. Ako pise mio23 on je spokojny a spokojnych je viacero-ale pri mensich rozmeroch okna. Pri tomto vacsom by som to asi neriskoval bez toho vystuzenia aj ked stavebna hrubka 86mm je fajn. Predsa len samotna vaha trojskla, slnko, chlad podnebie ako take robia svoje.
Odpovedať
@tomco Dakujem, pasiv nebudeme brat, takze ok, budem ziadat vyztuhy. Istota je istota. Este si nechavam nacenit Salamander Blue evolution, tak uvidime.
Odpovedať
Profilova fotka
@pran ten je o malicko drahsi-robili mi aj tam ponuku. Ten ma stavebnu hrobku az 92mm a Ucko o trosilinku lepsie. Je to cisty plast v bielom prevedeni nadherna snehova biela. No pri velkych oknach mi davali rozne informacie a trosku ma zneistili. Ja uz uvazujem aj nad hlinikom pri tych vacsich rozmeroch.
Odpovedať
@tomco Aky mali problem s vacsimi rozmermi? Davali priecku? Od akeho rozmeru?
Odpovedať
Profilova fotka
@pran daval som rozmer 2200x2000 a stredom mi chceli dat priecnik-vraj koli velkosti a vahe okna (trojsklo) ich nechce sistem pustit. Nebol problem v tej vyske,ale sirke-bez stlpika ich to pustilo len do rozmeru myslim,ze 1600. Priamo v LMJ Salamander mi ,ale ziadnu takuto info nepovedali a bez problemu mi to navrhli. Neskor som sa na to pytal u kamarata (montaznik okien) a ten mi povedal (nie na 100%) ze maju tak nastaveny sistem zrejme pre ich ochranu-pretoze pri vacsom okne (plastovom) je vacsi predpoklad pracovania ramu-pohybu skla v rame ci prasknutie skla koli teplotnym vykyvo. Moze to mat suvislost aj s dodavatelom skla. V tef firme kde mi navrhli ten stlpik mi neskor povedali, ze da sa aj bez neho-ale ze musia mi sklo objednat u ineho vyrobcu a nedaju mi potom i tak zaruku. Ale ked som vydel ako sa pri tej informacii tvarili tak mi bolo jasne, ze by to nerobili-povazovali to za risk. Tak teraz neviem sam, ze ci ked vidim velke okna tak su hlinikove alebo to skratka nikto neriesil a je to v pohode. Moze byt este to, ze nemaju trojsklo.
Odpovedať
@pran Pri takých rozmeroch by som geneo bez výstuhy neriskoval. Mám informáciu od montážnika fenestry, že s tým pri veľkých rozmeroch mávajú problém a preto od určitého rozmeru bez výstuhy ani nechcú predávať, resp. to predajú ale bez záruky.
Odpovedať
@tomco @sneko Dakujem. Dnes mi prisli dve ponuky z Blue evolution, jedna ponuka s prieckami, druha bez, pritom ocividne z rovnakeho programu (uplne rovnaky dizajn formulara) :-D Kazdopadne ideme do Genea s vyztuhou, BE vyslo o drahsie a maju horsie skla (a tie priecky). Nechceme preplacat hlinik, tie okna nie su az take mega 60-100 sirka, vyska cca 230, balkon 150 fix a 100 otvarave na 230 vysku.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@pran BE je trosku obmedzujuce pri mensich oknach-pomer ram a sklo......hrubka ramu aj s kridlom (pri otvaravom) zoberu dost zo svetlosti celkoveho otvoru. Co sa toho programu tika tak rovnaky moze bit, ale nastavuje si parametre kazdy sam a svoje. Takze preto jedny so stlpikom a ty dalsi bez. Dali ste si nacenit aj hlinik? Mne osobne to neprislo az tak drahe aby som mal pocit, ze ho preplatim, ale je pravda, ze naceneny bol ten standart-chcel by som aj pri hliniko termomodul a ten to zrejme uz potlaci do vyssieho levelu. Posli v IP kde ste davali nacenit.
Odpovedať
vystuha do Genea sa nedava kvôli tomu, že to neje klasický plast, ale jeho štruktúra je rozdelena na plast/sklolaminat. Takato kombinacia sa použiva v leteckom priemysle, vo formule 1 a pod. Tiež je ale norma, do akých rozmerov to môže byť bez vystuhy.V každom prípade treba hlavne sledovať celkové U okna.Vyber Genea nieje len o zopár vetách na fóre, ale na niekolko hodin .Sú fakty a tabulky, kde je to jednoznačne dokazané , že Rehau Geneo je momentálne špička na trhu.Oproti Salamandru BluEvolution sa liši bielou farbou a celkovým U
Odpovedať
Profilova fotka
ja osobne by som velkoformatove okna a francuzske okna riesil drevenym profilom, pripadne drevohlinikovym.
Odpovedať
Profilova fotka
@mio23 @pran @tomco mne prisla ponuka na Rehau Geneo + s thermomodulom pri sirke profilu 72mm.. to je nejako malo, nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@mio23 a co hovoris na to GU kovanie? spokojny?
Odpovedať
@mmanik2 do Genea sa vystuha dava, ale nie vzdy, iba pri vacsich rozmeroch okien, napriklad ja mam na vsetkych balkonovych dverach s vystuhou
Odpovedať
ak sa nemylim, tak pri "farebnych" oknach uz nad 2 m vysky a 1 m sirky
Odpovedať
ako ste spokojny s kovanim GU? mam to kovanie aj na vchodovych dverach GU Automat...dufam, že nebudem o mesiac lutovať :-|
Odpovedať
@maminnka ....ved to som napísal, že su normy a tabulky ....do akých rozmerov sa da ist bez vystuhy.... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@yaninca 72mm je nejake divne ci? Profil Geneo® vo svojej koncepcii je profilový systém s tromi tesneniami (stredové tesnenie) stavebnej hrúbky 86 mm a pohľadovej šírky 115 mm. Až 90 % bežných riešení je možné spraviť bez použitia oceľovej výstuže, napr. balkónové dvere s výškou 220 cm a šírkou 100 cm krídla, s použitím lepenia skla - bez zhoršenia tepelnej izolácie je možné vyrobiť balkónové dvere s výškou 230 cm a šírkou 110 cm krídla. V prípade, že sa použije oceľová výstuž, je možné dosiahnuť doteraz nedosiahnuteľné veľkosti - napr. balkónové dvere s výškou až 260 cm a šírkou 130 cm, a tým poskytnúť architektom a investorom väčšie možnosti pri moderných veľkých preskleniach.
Odpovedať
Profilova fotka
@mino2203 druhá zima za nami a kovanie funguje bez problémov
Odpovedať
@roman77 tak to som rád, že je to v poriadku...čital som už všeličo na nete a popravde som dostal obavy či som si vôbec dobre vybral..dufam ze nebudu problemy zo samotnym profilom (rozťažnosť v lete a pod.) ako aj kovanim...
Odpovedať
Profilova fotka
@mio23 moja chyba, je to sirka profilu zvonku - nie stavebna hlbka. co teda tie thermomoduly?:)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Rozhodujem sa medzi dvoma ponukami na okna a dvere do rodinného domu: 1) Rehau Geneo od Rakystavu kovanie Sigenia Aubi, sklo 4-16-4-16-4 Climatop Lux/swisspacer Ug=0,7 2) Rehau Geneo od Fenestra kovanie GU, sklo 4-16-4-16-4 Climaplus Ultra N/swisspacer SS Ug=0,6 a celková cena o 410Eur lacnejsia ako u Rakystavu Ktore si mam vybrat? A preco? VDAKA
Odpovedať
@drift506 Na ochudobnene kovanie ste mali na mysli GU alebo Sigenia Aubi? Fenestra robí iba celoobvodové kovanie GU-BKS, a teraz maju akciu - zdarma skryté kovanie GU BKS UNI-JET SC.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?