Folie na ramy plastovych okien

Prosim vas, viete mi niekto poradiť,ci sa da nejako zmenit farba vonkajsich ramov na plastových oknach? Kupovali sme dom kde uz boli namontovane biele plastove okna,no nam by sa skor hodili hnede. Dakujem pekne za kazdu radu
Odpovedať
@evka26714 Možno by ste mohli použiť niečo takéto http://www.balakryl.sk/index/detail/p... https://www.efarby.sk/hg-intenzivny-c... ale treba sa opýtať či treba aj nejaký základ pod tento náter alebo nie. alebo skúsiť osloviť firmu, ktorá vyraba a dodáva plast-hlinikove okná či by sa nedal na Váš profil dodatočne namontovať hliníkový rám ( môže to vyzerať super).
Odpovedať
@evka26714 existuju UV stabilne samolepiace folie. Len neviem, ako by sa to lepilo na okenne ramy, ktore asi maju dost hran a ohybov....
Odpovedať
@megdesign To si neviem predstaviť ani ja. Možno by to mohli otestovať na jednom okne ale ešte ma napadlo či by sa nedala na okno aplikovať karbónová folia ako na autá. Budú mať ako prvý tuning okien :-D na Slovensku.
Odpovedať
@evka26714 myslim si, ze to budu zbytocne vyhodene peniaze, vyplytvany cas a vysledok bude prinajmensom sporny. Ked su okna funkcne, tak sa zmierte s tym ako vyzeraju a investujte peniaze a svoj cas do niecoho dolezitejsieho
Odpovedať
@evka26714 toto iste som riesila pred rokom a po rozhovoroch s vyrobcami okien aj folii,som prisla k zaveru,ze je to nemozne. Kazde riesenie by bolo docasne a nepekne. A zmierila som sa s bielymi oknami. Tiez by sa nam hodili hnede,ale uz to neriesim. Aj biele okna su pekne.
Odpovedať
@evka26714 su folie na auta, nebudu asi v dekore dreva ale hnede urcite, nalepit sa to da na obliny uplne vpohode, treba ale asi radsej cloveka co s tym ma skusenosti. aj ked mozete skusit aj sami.
Odpovedať
@megdesign pokial okno nie je na priamom slnku tak je to v pohode.treba mat len poriadne liehom odmastene okno (ram) a trpeslivost.samepiacu foliu postupne pritlacat,ale pozor,aby sa tlakom nenatahovala.zahyby lepit poatupnw kolmo na zahyb.cize okno vysole cca 150 cm nelepit od hora dole alebo opacne,ale zboku na bok.ja som to lepil a drzi to uz zhruba 10 rokov.len ako vravim,nie je to na priamom slnku.
Odpovedať
Dakujem krasne za kazdu radu :-) skusime zvazit kazdu moznost,ktoru ste navrhli a popripade sa poradit s nejakym odbornikom... jasne ak to nebude mozne ako pise @hoblinka13 tak to nebudem silit a zmierim sa aj s bielymi oknami...
Odpovedať
Profilova fotka
Okná, ktoré máte na dome sú biele a tak aj konštruované. Pokiaľ im zmeníte farbu napríklad na tmavú, tak sa začnú výrazne prehrievať. Často krát sa vo výrobe používajú iné typy výstuží (hrubšie) práve kvôli lamináciám, ktoré viac prehrievajú okenný profil. Ak teda je momentálne biele okno plne funkčné, tak po nalepení fólie sa Vám môžu objavovať ťažkosti s priehybmi a podobne. Výrobcovia, ktorí laminujú laminácie na okná majú špeciálne podmienky, aby dodržali kvalitu a laminácia sa neodlepovala, nakoľko sa rozťahuje v lete a v zime zmršťuje. Neviem si veľmi dobre predstaviť ako bežný užívateľ toto dokáže spraviť do podobnej kvality.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?