Fiberglassové okná

Čo na ne poviete?
Odpovedať
1
2
Cenovo sa pohybujú okolo eurookien. Aspoň v mojom regióne a na môj domček. Predbežne to majú u mňa vyhraté :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@filson Ked uz tak chvalis - aka firma ich robila? Je to vobec trojsklo? Robia aj HS portal posuvne? Ja som objednaval okna pred rokom, robila ich len jedina firma z BA s UBOHYM zakaznickym servisom, nemali ani len trojsklo v ponuke a na HS portal sa ma opytali, ze co to je.. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@filson @matorado ma skusenost s ubohym zakaznickym servisom ja zase s pristupom (aj ked material fiberglass za to nemoze :-D ) ked sme si ich davali u nas nacenovat, tak ta baba ani netusila o com hovorim, ked som sa pytala na parametre ako Ug, Uw +zakladna otazka, preco su prave tieto okna lepsie ako plastove alebo euro, kukala jak puk a jedine na co sa zmohla, bolo vytiahnutie letaku zo stojana a ze si mam precitat :-S to neznamena, ze su zle, ale na taku inovativnu vec, trocha malo marketingu a podpory predaja. Cena zabita a (obycajny) clovek ani netusi, za co to ma vlastne zaplatit. Som strasne zvedava, ako sa im bude vodit... s takym pristupom. Stale o tomto materiali uvazujem, ci ich nepouzit na vchodove dvere, lebo parametre (aspon podla letaka) su posobive. Tak uvidime, ze co sa stane do jari :-D
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@jancusa2000 Ahoj to už neviem, cez víkend mi budú robiť omietky na dome, tak ak chceš môžem sem potom hodiť zopár detailov hodiť ;-)
Odpovedať
@filson Tak to sa tesim spolu s tebou. Skoda, ze pred rokom este nic take nebolo.. Ale zase, mam pekne drevene a som spokojny..
Odpovedať
Profilova fotka
@filson fakt v Michalovciach? Lebo aj sa tam bola... predpokladam, ze za futbalovym stadionom je ta firma, ze? No neviem, ale ja som natrafila na tu slecnu blondinku... Tak drzim palce, aby ti dobre sluzili, potom hod dajake foto :-)
Odpovedať
Aj drevené okná sú kvalitné, tiež som nad nimi zvažoval, avšak som lenivý nechce sa mi o ne starať ;-)
Odpovedať
@jancusa2000 Pýtaj sa na majiteľa, ona ti tam toho veľa nepovie xixixi :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@filson sak prave, ze sme tam boli 2-3x a on tam nikdy nebol, ale berieme od neho hormann branu, takze preto este stale uvazujem aj nad vchodovymi dverami...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jancusa2000 Veď nech Ti dajú kontakt na neho, skutočne je to odborník ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ahojte, ja som vahal pomaly mesiac nad kupou dverí, že či plast drevo alebo hliník. Moj byvaly spolužiak je profesorom na stavebnej fakulte a ten my poradil že nech sa obratim na firmu z Košíc. Nakoniec som si dal od nich. Dvere chodia úplne ľahučko ako keby som zatvaral pierko.
Odpovedať
Co je to za material ze to vsetci tak chvalite, nikde som o nom nepocula, nikto ho ani neponuka. Co je to vlastne opiste mi to niekto prosim. Dik za radu
Odpovedať
Profilova fotka
@erikahalasova Fiberglass
Odpovedať
Profilova fotka
no neviem, citam tam Uf 1,3 a stavebna hlbka 60mm. Geneo ma Uf 0,85 a stavebnu hlbku 86mm ak si dobre pamatam. Do 60mm sa poriadne trojsklo hadam ani nezmesti.
Odpovedať
Tiež som počul, že sú oproti plastu len drahšie a vraj sú tam 3komorové profily - tenké. Jediná výhoda je asi tá pevnosť ... nič iné... Zatiaľ fiberglass okná okrem tej pevnosti nemajú čo ponúknuť z toho čo čítam... Dnes by mali byť skôr iné parametre okna prioritné a nie pevnosť...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Otázne je či plastové profily sú ozaj také, aké ich propagujú. Kedže parametre síce majú pod 1.0, ale bez oceľovej výstuže. Koľko majú s oceľovou výstužou? A ako sa správa výstuž počas roka? Žeby držal ten plast pokope, aby sa udržal v rovine a aby držal sklo? A ešte sklo je vlepené...a ak sa sklo rozbije? Radšej oželiem 0,3 nejakého odporu a investujem do niečoho, čo naozaj funguje, či mrzne, alebo je hic. Dávam na stavby všetko, čo si ľudia vyberú. Plast vyhráva, lebo IBA cena. Hliník vyhráva, lebo asi design / prestíž? Pri dreve je niečo cítiť osobné. A Fiberglass vyhráva, lebo kvalita / funkčnosť / cena - to je tá pridaná hodnota oproti ostatným. Tak to vidím ja.
Odpovedať
fibergllas okná je aj rehau geneo 3, pokiaľ viem tak majú na to patent, uw sa tam pohybuje okolo 0.74 so sklom ug 0,5.Na nete sú aj podobné materiály od slovenského výrobcu ale ten má jednu komoru tak podľa mňa sa to bude akurát tak rosiť a keď po tom prejdeš rukou tak ťa to bude pichať ešte o dva dni .A má to len dve tesnenia , podľa mňa poriadne okno v dnešnej dobe má mať 3 tesnenia.to je základ , dobré sklo a kovanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@durike co je kvalitne na rame ktory ma stavebnu hlbku 60mm a nesprace sa do neho poriadne 3sklo ?
Odpovedať
Geneo sú výborné, aj keď s nejakým vláknom, ale stále plast.. Fiberglass má oproti pvc vyššiu povrchovú teplotu, čo znamená, že v rovnakých hraničných podmienkach sa plast orosí skôr. Kondenz vo vnútri profilu nehrozí, pretože je v ňom výplň a takmer žiadny vzduch. Pichať ťa nemá čo, kedže je to zalaminované a vo vnútri profilu nastriekané vo farbe príbuznej laminu. Takže, ak máš napr. drevodekor a pootvoríš okno, nesvieti ti biely plast v škárach. 2 alebo 3 tesnenia je dilema a v drobných detailoch vyhráva 3tesnenie, to sa tam dáva hlavne kvôli kondenzu, alebo netesnosti tesnení a následnému odtekaniu v drážkach do exteriéru. Sklo sa tam zmestí v úplnej pohode. Kovanie je v bezpečnostnej triede WK2. Hrúbka profilov je vo veľkej miere marketing, nie len funkčnosť. Daj si naceniť geneo3 v 3skle, wk2 a obojstranné lamino a porovnaj. Fiberglass je ekologický, aj nehorľavý.
Odpovedať
Profilova fotka
@durike a das do toho fibreglass profilu 0,6ku sklo ?
Odpovedať
ano
Odpovedať
Profilova fotka
@durike a ako to konkretne spravis ked sirka profilu je 60mm (podla toho co dodavatel pise) a 0,6ka trojsklo ma 44mm ?
Odpovedať
je viacero sposobov. bezne 3sklo je 4/16/4/16/4 (sklo/swisspacer/...) tam je mozne dat uzsi ramcek.. a dat 6mm sklo, ide aj o to, ci potrebujes mat 3x6mm sklo. je moznost aj dat rozdielne hrubky skla, co by sposobilo lepsie napr. akusticke vlastnosti. alebo je mozne dat lepene s bezpecnostnou foliou 4/1/4 a ramcek a napr.6mm sklo. atd.
Odpovedať
Profilova fotka
@durike takze , aby som tam dal seriozne trojsklo potrebujem kompromis, je to drahsie a ma to horsie tepelnoizolacne parametre ako geneo, stale nevidim pri standartnych rozmeroch ziadnu vyhodu.
Odpovedať
Profilova fotka
okrem toho co pozeram http://www.stamiokna.sk/fiber-300-ene... neviem ako by sa tam spratalo to 4/16/4/16/4 trojsklo, z toho nakresu by sa dalo usudit, ze sa tam nesprace ani bezne 4/14/4/14/4 trojsklo. A stredove tesnenie tam tiez nevidim....
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?