FenestraZM-Geneo 3+ vs Exterier.sk-Salamander bluEvolution elegant

Profilova fotka
do finale sa mi dostali Geneo 3+ od fenestry ZM (vyborny pristup) a Salamander / bluEvolution elegant - podla prispevkov "na streche" by to mali byt velmi dobre okna. obe mam po zlavach za +/- tu istu cenu. Obe budu mat skla UG=0,5 (4-18-4-18-4) zasadne rozdiely: + fenestra v akcii ponuka schovane kovanie, + nemaju vnutornu kovovu vystuz Salamander: + maly "zobacik"prekryvajuci vonkajsiu gumicku + vnutorne tesnenie je na pevnej hrane, (kdezto u fenestry je to cele iba gumicka) existuje nieco na co som nemyslel a mohlo by byt zasadne pri rozhodovani ? (obe firmy standartne robia s paskami), na ZM su velmi pozitivne ohlasy. RI-okna su cez "exterier.sk" z trnavy .. nejake skusenosti s nimi ? kazdy postreh dobry .. vopred vdaka.
Odpovedať
1
2
My máme Bluevolution Z Nitry, zatial nebývame, ale vyzeraju byť dobré. Tiež som sa rozhodovala medzi týmito ako ty a ešte navyše Slovaktual.
Odpovedať
Ja som riesil okna cca 10kusov aj s velkym presklenim PSK 5,4m aj s hlinikovymi vchodovymi dverami a zaluziami v Incone, suverenne najlespia ponuka s pomedzi vsetkych vyrobcov.
Odpovedať
Ja mám blue evo a som spokojný, Ale myslím že ci si vyberieš jedny alebo druhé nebudeš lutovať obe sú dobre.
Odpovedať
my mame salamander bluEvolution , profil ok, ale so sklami bol problem - vyreklamovane. Uz by som od toho dodavatela nebral. Inak tie zelezne vystuze ja hodnotim skor ako +.
Odpovedať
@lubomird si aj spokojný s Incone?
Odpovedať
Takto, okna este od nich nemam. Mam komplet cenovu ponuku. Komunikacia s predajcom vyborna, promptna, Velke presklenie co mam so sklopno-posuvnym systemom mi bol predajca ukazat na vyskusanie u zakaznika, zakaznik sa vyjadril, ze ich ma 4,5 roka a ze bez problemov. Klasicke okna teda neriesim, urcite budu dobre. Incon mi vysiel ako najlepsi pomer cena- vlastnosti vyrobku. Vsetci predajcovia najvyssie triedy maju vyse 80mm hrube profili, alebo lacnejsie 70mm profili. Incon mam 76mm, nejdem stavat pasivny dom, takze vyhovujuce. Na trhu su dlho, recenzie su dobre. Nikto nieje 100%-ny.
Odpovedať
Profilova fotka
@sorca24 hej, povodne som mal nacenene aj slovaktual, ale teraz nejako nekomunikuju .... ich chyba ...
Odpovedať
@karol333 aký problém si mal zo sklom?
Odpovedať
Profilova fotka
My mame Geneo 3+ PHZ, takisto so sklami 0,5. Sme spokojni.
Odpovedať
@pomiuk distancne ramiky plavali voci sebe az +-5mm. Bol na to "perfektny pohlad" hlavne pri velkych preskleniach :-( . Velke presklenia sa vymenili mensie som preglgol. Reklamacia uznana bez problemov a rychlo vybavene, "ALE".....!!!
Odpovedať
Samozrejme ze ocelova vystuz je v okne ako +. Co sa tyka tepelno - izolacnych vlastnosti to je samozrjeme do -, ale co sa tyka statiky a pevnosti okien je to obrovske plus. Neviem preco kazdy chce ist az tak nizko do tych Uciek, na kureni usetri rocne 10€ a narobi si starosti pevnostou okien.
Odpovedať
@portianko Tak po zvážení všetkých premenných, že cena je zruba rovnaká a do oboch by šli rovnaké trojsklá, by som v prípade, že tam nebudú aj nejaké extra veľké presklenia/okná, bral to Geneo. A ja teda žiadny fanúšik Genea nie som. Geneo je papierovo deklarovaný ako super odolný/pevný sklolaminát, takže ako hovorím ak tam nebudú nejaké extra veľké okná, malo by to vydržať. Aj čo sa Fenestry týka tak sú tu prevažne pozitívne ohlasy na ich aj na montáž, tiež si myslím, že ak by pri rozmeroch vašich okien bola nutná výstuž tak by vás na to sami upozornili.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@maniacus @lubomird okna budu vecsinou 2x1,5m, dnes som bol v showroome pozriet na ten salamander bluevolution, nenasiel som nic co by mi vadilo, okna vyzerali pevne, masivne, dobra komunikacia s predajcom. viem ze je to asi za jedno ... ale vyhralo bluevolution, mozno aj kvoli tej oceli, ako spominal Lubomir aj Karol .. ale nemam nic ani proti fenestre ... snad bude aj montaz v pohode. dakujem vsektym za postrehy.
Odpovedať
Ja mam Geneo + uz 2 roky, zatial spokojnost... Myslim, ze keby to zelezo tam bolo treba (keby ich material nebol dost pevny), tak ho tam daju. Najväčsí rozmer mám 2,1 x 3 m s tým, ze je rozdelene na polovicu a je tam sklopno-posuvny system. Aj napriek velkosti posuvneho kridla (2,1 x 1,5 m) zatial ziadny problem.
Odpovedať
Profilova fotka
@pepe949 sam predajca vo fenestre vravel ze od istej velkosti to tam davaju tiez, ale do isteho rozmeru ma ich material dostatocnu pevnost, nemam dovod mu neverit ... ale oboje okna nepotrebujem :) jedny vybrat treba :)
Odpovedať
Ved jasne, ja som netvrdil, ze si si vybral zle, určite su oboje dobre, ja som len napisal skusenost s tymi com mam, k tym co nemam sa neviem vyjadrit :-)
Odpovedať
@portianko moj nazor je , ze je to cisto iba tlacenie na cenu. Velka konkurencia, preto sa snazia vyrobne naklady stlacit co najnizsie. Daju tomu privlastky ako "EKO", "THERM" a je to zaujimavejsie. Je to proste trend vo vsetkych odvetviach ako napr. auta su kvalitne a su "zuvacky", ale testy nastavia tak, ze nimi preukazu, ze ten material tam netreba, co je sice pravda ale uz sa nikde nepise o tom kolko to vydrzi a o to tu ide tiez aby sa to aj kazilo a ludia mali potrebu stale nieco kupovat. Ale "ZARUCNU DOBU" to prezije,ine vyrobcov nezaujima. A este k tym oknam, keby som vyberal este raz vyberal by som zase medzi salamander blue-evo "92"a schuco. Pozor su aj bluevo "82" co len potvrdzuje to o com som pisal ;-)
Odpovedať
@portianko Ak mozem len jednu poznamku,ja by som od Fenestry urcite okna nebrala,moj sef staval minuly rok dom a riesil s nimi okna,zrazu zistil,ze Fenestra ma skoncit,potom zrazu nesli do konkurzu,ale do restrukturalizacie,natahoval sa s nimi neskutocne dlhu dobu,lebo mu stale dodavali uplne ine veci ako mal objednane,nedodrziavali terminy,nakoniec to musel s nimi riesit pravnou cestou,aby sa vobec dockal toho,za co si zaplatil..A to si ich vybral podla toho,ze to mala byt firma s dlhou tradiciou a neviem cim este..No po tych jeho skusenostiach by som si ja Fenestru urcite nevybrala..
Odpovedať
@portianko Ja mam Geneo od Fenestry a som s nimi spokojny. Ak natrafis na Havettu, tak bude o teba dobre postarane. Dobreho predajcu nespoznas pri predaji alebo montazi, ale az vo chvili, ked nieco nesedi, alebo nefunguje a treba to reklamovat. Az potom naozaj zistis, co si to vlastne kupil a od koho si to kupil. Reklamoval som postupne 3 veci a vsetko vyriesili. A dnes by som od Havettu zobral znovu. Samozrejme zavisi od toho ci by mal dobru cenu :-))) Inak ktory profil vybrat je vecna dilema. A myslim, ze je to uuuuuplne jedno. Parametrovo su vsetky uplne rovnake. Rozhoduje je len to ci pri vyrobe zrovna nechlastali, alebo ci trafis lepsiu alebo horsiu montaznu partiu. Montaz je pri tychto oknach to podstatne, nie to, ktory profil si vybrat. Nezabudni na tesniace pasky. Pri montazi musis byt cely den. Musis okolo nich chodit a sledovat ich. Ci dobre zapenia cely ram, ci nedaju malo peny, alebo prilis vela a potom to musia orezavat, atd ...
Odpovedať
Profilova fotka
My sme si vybrali Fenestru ešte v roku 2012, montáž prebehla začiatkom 2013 bez problémov a podla dohododnuteho termínu. Od vtedy sme 2x potrebovali servis - posledný v júny 2014 a vždy bol doriešený včas. Naposledy sme dali naceniť sietky na okná, ponuka prišla - ešte sme neobjednávali ale tiež je tam stanovená dodacia doba a predpokladám, že by bola dodržana. O tých rečiach s rušením Fenestry a neviem čím som počula, ale vždy keď sme tam volali, dovolali sme sa a náš problém bol doriešený... My sme s výberom spokojný :)
Odpovedať
@pivec Aj mne ich dodaval Havetta a velka spokojnost s pristupom... Pri montazi si dali zalezat, dodane nacas. Ked bol problem, prišli a vyriešili. Pri posuvnom systeme sa mi pri omietaní a ďalsich pracach zrejme dostali nečistoty do kovania a bol problem so zatvaranim. Prišli a vyriešili, dokonca v ramci reklamacie (aj ked to nebola ich chyba, resp. chyba vyrobku).
Odpovedať
Profilova fotka
Ja sa na Fenestru tiez nemozem stazovat. Mali sme pri montazi jeden problem s posuvnym kridlom, problem nastal v sobotu poobede (nieco sa zaseklo a nedalo sa okno zavriet). Zavolal som do Havettovi do Zlatych Moraviec, do 3 hodin boli pri Bratislave a riesili reklamaciu.
Odpovedať
Profilova fotka
po prejdeni a dokalkulovani detailov je zrazu vyse 1000 eur rozdiel v ponukach v NEPROSPECH Salamandru .. no tak nevim :( ... uz som skoro podpisal objednavku a teraz toto :(
Odpovedať
@portianko Tak pri 1000 ečkach naviac nie je čo riešiť, skús osloviť druhého finalistu.
Odpovedať
@portianko Preco neskusis este Slovaktual alebo Incon ci Aluplast?
Odpovedať
Profilova fotka
@lubomird Aluplast nedodavaju okna 4-18-4-18 ... a Slovactual sa sice ozval ale su nahdrahsi :(
Odpovedať
@portianko No 1000 eur je uz dost. Ja som okna riesil minulu jesen. Vtedy som mal rozdiel medzi blueEvo a Geneom 10% v prospech blueEvo a rozhodol som sa pre Fenestru. Rozhodli sme sa kvoli pristupu. Clovek si sice povie, ze je pekne, ze sa nam venovali, ale peniaze su peniaze. No nie je to podla mna vzdy tak. Ako uz tu pisali ini, tak ten pristup nema chybu. Bola podpisana zmluva, kde rovno bol stanoveny datum montaze o cca mesiac neskor. Chlapici dosli na minutu presne. Odviedli vybornu pracu a nasledne dodatocne aj promptne vyriesili dve mensie reklamacie. A co sa tyka tej ocelovej vystuze, tak ak sa nemyslim, Fenestra ich dava do okennych ramov dlhsich ako 1,5 m. Ale to si over, ak by to pre teba mal byt rozhodujuci faktor.
Odpovedať
@portianko geneo nemajú vnútornú kovovú výstuž? veď to je jedna z najdôležitejších vecí pri oknách...
Odpovedať
@17antigona Ja som zase pocul, ze vsetky plastove okna sa robia len z obycajneho plastu a iba rehau pouziva pri oknach specialny kompozit. A kedze kompozit sa uz dnes pouziva pri vsetkych spickovych zariadeniach, napriklad formula 1, alebo to uz pouziva aj airbus pri lietadlach namiesto ocele, tak to musi byt predsa lepsie, no nie ?
Odpovedať
Profilova fotka
@pivec @17antigona ano to je ten rozdiel, vnutro nemaju obycajny plast ale nejaku formu laminatu (kompozit) a tym padom tam vystuz do istych rozmerov nepotrebuju, (vecsie rozmery vystuzuju aj oni).
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?