Farba okien. Aké okná ste si do domčeku vybrali vy?

viem, že vybrať si farbu okien je čisto vec vkusu, ale i tak sa chcem spýtať aké okná ste si alebo by ste si vybrali vy do domčeku? my premýšľame nad plastovými s imitáciou dreva, len sa neviem rozhodnúť či z vonka aj z vnútra, alebo z vonka hnedé z vnútra biele. Snažím sa to brať aj z praktickej stránky (biele?!) ale aj estetickej-aby ladili vonkajšie parapety, vnútorné parapety, žalúzie, dokonca aj maľovka v izbách (určite farebná. moja drahá polovička mi už povedala, že začínam moc kombinovať a špekulovať, ale ja fakt neviem....
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Tak to si ma teraz trochu inšpirovala. lebo my chceme dať plastové s imitáciou dreva, ale vôbec ma nenapadlo, že sa to dá urobiž tak, že do vnútra sa dajú biele a je to dobrý nápad, lebo predsa len chcem mať vnútri aj peknú parapetu a neviem ako by to vyzeralo vo farbe dreva. A dá sa to vôbec tak urobiť aj si sa informovala niekde?
Odpovedať
baby, ja chcem sice eurookna, tmave drevo ako farba strechy ;-) ale bola som nedavno v jednej novostavbe a mali plastove okna, z vonku imitacia dreva a vnutri biele a bolo to fakt pekne... hlave ta biela vnutri pekne vynikla s parapetami a stenami.. :-) takze sa nebojte tejto kombinacie x-)
Odpovedať
No nemyslite si, ze biele su prakticke - ked vam to z vonku os... napr. muchy, tak budete cistit kazdu "bodku" a ja mam byt - takze biele plastove - nad tym ani nerozmyslam, ale napr. davam zvnutra do kuchyne hnede - imitacia dreva (asi dub), pretoze chcem okolo okna linku, tak aby to pekne "zapasovalo"..
Odpovedať
ja chcem urcite imitaciu dreva aj z vonku aj z vnutra.. teraz mame z oboch stran biele a je to katastrofa, vsetko na tom vidno a neda sa to poriadne ani vycistit ]-( mimochodom, cenovy rozdiel medzi bielymi z oboch stran a oknami s imitaciou dreva z jednej strany je 20% z ceny, ak chcete mat okna s imitaciou z oboch stran, je tam oproti bielym oknam o 30% vyssia cena.. len tak pre info ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak to je dosť cenový rozdiel, tak už chápem, prečo vidím všade iba samé biele plastové okná :-.
Odpovedať
lenka 138 určite sa to dá, boli sme sa na to pýtať - aj parapety si možeš vybrať zvonka iné a z vnútra iné, dokonca nám v jednej fa ponúkli aj dvojfarebné žalúzie :-) , ja sa snažím si to predstaviť už keď bude všetko zariadené - do obývačky by som dala obojstranne hnedé, máme tam mať dve veľké okná s prechodom na terasu a nábytok máme presne takej farby ako sme vybrali farbu okien, takže tam by sa mi to páčilo, ale v izbách, ja neviem. napr. v detskej izbičke ružová maľovka, bledučký nábytok a tmavé okno :-| krajšie by bolo asi biele, k tomu ladí všetko. Ale zas keby sme mali drevené eurookná? tam by bolo úplne jasné že budú tmavé aj zvnútra. a čisto biele by sme nechceli určite, práve preto rozmýšľam či vôbec aj zvnútra - hlavne biele parapety - mamina má biele a vraví, že to je katastrofa, že sa nedajú ničím vyrajbať
Odpovedať
tento problém riešim aj ja. Z vonku určite hnedé (chcela som orech) a ak by boli plasťáky tak z vnútra biele, aby nerušilo interiér. Ale manžel začal rozmýšľať o eurooknách, tal nastal aj môj problém, keď ich budeme mať aj z vnútra hnedé, ako zladím k tým oknám celý interiér.To budem musieť všade mať asi iba orechový nábytok, dvere, schody, trámy. Neviem si to predstaviť.Je to dosť ťažké sa rozhodnúť aj keď určite by som brala radšej prírodné eurookná ako plast.
Odpovedať
Ahojte, my sme si zvolili plastove okna farba tmavy orech, farba je z oboch stran. Esteticky Ti urcite budu ladit aj parapety, lebo sa daju zvolit v takej istej farbe ako su okna.Anuska, tiez mam ale problem s nabytkom pretoze na byte sme mali vsetko svetly smrek /drevo/. A teraz som rozhodnuta vsteko dat v tmavohnedej farbe.Tak som manzelovi povedala ze mi musi vsetko premorit v tejto farbe, no ten pohlad co na mna hodil.... =-)
Odpovedať
my mame vybrne zvonku orech z vnutra biele, strecha bude hneda tak to k tomu a vnutri sa bojim dat hnede kvoli tomu ako pisete aby sa tazko nehladal nabytok
Odpovedať
Profilova fotka
anuska mam eurokna a tiez som velmi rozmyslala nad farbou aby ladila s interierom... a stolar ma poslal do "teplych krajin" s mojimi kombinaciami aby to ladilo s nabytkom a tak dalej ale poradil mi aby som si dala parapetu v tej istej farbe ako okna a ze urcite to bude OK nech zvolim akukolkvek farbu nabytku a dvier a musim povedat som max spokojna vyzera to fakt super ak k tmavevu nabytku v spalni ak k svetlemu v obyvke ;) tie okna su proste celok sam o sebe a podla mna celkovy vzhlad vobec nerusia skor doplnaju
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj qietocek: a nebohla by si do tvojho albumíka pridať aj foto z oknami a nábytkom. A neviete mi poradiť akž odtieň okien by bol najlepší keď budeme mať červenú strechu? Tam by bol asi lepší nejaký svetlejší, že?
Odpovedať
Profilova fotka
my sme nad bielymi oknami ani neuvazovali, aj ked zvnutra to vyzera pekne s farebnymi stenami ... Eurookna su pomerne drahe, tak sme volili plastove s imitaciou dreva. Odtien orech a tiez som sa bala ako to zladim s interierom. Ale presne ako pisala gietocek ze okna su celok sami o sebe a mat vsetko jeden odtien a typ dreva nejde a ani by to asi nevyzeralo dobre. Okna su tmavsie a tmavsie chcem dat aj podlahy, ale interierove dvere naopak ako kontrast blede (smotanove) aby to neposobilo tmavo .... Neviete mi niektora poradit kde by som zohnala interierove parapety v odtien orech? Aby ladili k oknam lebo firma ktora nam dodavala okna mala nemala parapety v tomto odtieni.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
lenka138 uz to tam je ;) http://www.modrastrecha.sk/album/view...
Odpovedať
Ahoj, xsunx, aky odtien orecha mas? Lebo mi mame tmavy orech a mam k tomu aj parapety?
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj zojica, nie je definovany odtien, len orech. Nemali ze tmavy alebo bledy. Napisem ti do IP firmu od ktorej sme brali tie okna lebo tu asi nemozem menovat. Ale odstrihli mi v tej firme taky pasik zo vzorkovniky, aby som sa trafila do odtiena ked budem zhanat parapety :-) Boli zlaty ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
qietocek: ďakujem, naozaj to vôbec nepôsobí rušivo, je to pekné
Odpovedať
Profilova fotka
my máme farbu gaštan, eurookná..veľmi pekná farba..čo sa týka doladenia k interiéru, myslím, že okná sú ako samostatný prvok, veď keď budem za pár rokov meniť interiér, neviem či spolu s oknami :-N ..asi ťažko..
Odpovedať
ahojte kočky aj my staviame domček prodom bungalow 94 a na jesen planujeme dat okna už ich mame aj vyponukovane. chceme dat plastove a z oboch stran imitaciu dreve bud dub alebo orech :-) tiež som videla domy ktoré maju zvonka hnedu farbu a zvnutra su biele. je to pekne a vobec sa toho nemusite bat, je to jälen na vas ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
No to, ci manzel vyberie drevo, alebo plast, necham na nom, ale urcite nechcem biele okna. Teraz na byte mame plastove biele 6.rok a fakt su zajdene. A neboli lacne. Ale byvame hned pri ceste, tak aj preto. Ale zajdene su aj zvnutra. Pacia sa mi tmavohnede okna, aj take docervena. Este nie som rozhodnuta aky odtien. Tiez to chcem zladit s interierom. Bola som raz na navsteve bytu, ktory prave zrekontruovali. Bol pekny, ale nieco mi tam stale posbilo rusivo. Az potom som si vsimla, ze maju sice biele plastove okna, ale podlahu mali v inom odtieni, dvere a zarubne v inom, nabytok v inom, jedalensky set v inom a aj kuchynsku linku mali v dvojfarebnych odtienoch dreva. Fakt to nebolo pekne aj ked sama linka o sebe pekna bola. Aj nabytok. Treba to asi nejak vsetko zosuladit a nemusi to byt prave len s tymi oknami. Chcela by som hlavne zladit okna a interierove dvere. Ked dame nieco podobne do podlahy, tak nabytok mozme dat uplne iny odtien. Zalezi asi len na chuti. Inak, vsimli ste si, ze tmava farba dreva teraz dost leti? Ci uz na oknach, alebo na kuch.linkach. A paci sa to aj mne. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte...tak my mame eurookna, dnes nam ich zakladali...najprv sme chceli pekny hnedy odtien ale nasa dizajnerka nas prehovorila na tmave...neviem, co je to za odtien, su tmavo hnede ale jemne do cervena...bud. tyzden hodim foto domceka do albumu...a strecha bude cervenohneda...vonkajsia omietka asi okrova alebo pastelovozlta...uvidime :-)
Odpovedať
mata79 presne toho sa bojím - že biele (aj keď len zvnútra) sa síce viac hodia k hocijakému interiéru, ale časom zájdu a všetko na nich vidno. čím ďalej tým viac sa prikláňam k obojstranne hnedým oknám. a keď dáme podlahu vo farbe okien tak hoci aj bledý nábytok nebude tak kričať :-)
Odpovedať
farba okien je len o tom co sa cloveku paci .. takisto ako farba fasady ... Je jedno aku farbu okien alebo cohokolvek maju iny .. Ty si daj taku aka sa ti paci a od ostatnych sa sa nechaj max. len inspirovat ...
Odpovedať
ja viem, že je to na nás, len som chcela vedieť či niekto už dal okná a obanoval, že si dal práve také alebo onaké z praktického hľadiska ;-) že keby mohol dal by iné, lebo... ale tiež viem, že na farbe okien svet nestojí 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
Jannulka, ako som uz pisala, banujem tie biele okna na byte. Aj parapety su biele aj vnutorne aj vonkajsie a udrzba katastrofalna...... :-(
Odpovedať
no máme aj biele aj zlatý dub - a v živote by som už biele na svoj dom nedala ... na svokrinom sú biele a keď upratujem u nej tak sa idem zblázniť ... hociako sa ich len dotkneš hneď sa mi zdajú zapackané ... stačí keď si zľadíš okná a dvere, nábytok už predsa nemusí byť zladený ... lepšie vynikne - aspoň ja s tým problém nemám ... a máme hnedé aj v kúpeľniach a tú mám šedo, zelenú a vyzerá to v bielym soc. vybavením veľmi dobre ...
Odpovedať
vďaka za rady - dáme hnedé a basta fidli! :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
ahojte, práve sme si vybrali farbu okien bahenný dub (obojstranne) a strecha je čierna lesklá tondach. nemáte náhodou skúsenosti s touto farbou? trošku sa bojím či to nebude pôsobiť veľmi tmavo. (fi fenestra) Plánujeme však bielu keramiku dole a tmavú podlahu na poschodie + tmavé drevo na schodisko a dvere (v tej istej farbe) a biele steny. prípadne by mi veľmi pomohli nejaké fotky s čiernou strechou a tmavými oknami .. aj kvôli fasáde. ;-) vopred ďakujem
Odpovedať
daniela, my mame okna/dvere dub tmavy, v resp. bahenny... strechu mame vsak tehlovocervenu, a fasadu zatial ziadnu.. :-N
Odpovedať
My sme sa rozhodli pre plastove okna z vnutra biele a z vonka cierne, tak isto i ciernu garaz i vchdove dvere. Je to uzasne, mame ciernu strechu a vyzera to ok. Treba si dat pozor aby vybrata farba sedela i s garazovou branou a dvermi, lebo viem ze pri imitaciach dreva n a plastovych oknach su v tej istej farbe vo vyslednej forme ine farby. Susedia si dali orech okna a orech branu a je to uplne rozdielne a nevyzera to dobre.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
Vie mi niekto povedat aky je rozdiel medzi bahennym dubom a tmavym dubom?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?