Eurookná vo vlhkých priestoroch

Profilova fotka
ahojte, dopočula som sa, že nieje vhodné dávať eurookná do kúpeľne, pretože tá para ktorá vznikne pri sprchovaní a je tam vlhké prostredie "zle" vplýva na tie drevené rámy....čo je na tom pravdy,? ako to máte vy , čo máte eurookná? ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
potom by tam nemohla byť ani drevená podlaha a nesmelo by na ne zvonku pršať
Odpovedať
@nikolla2 Blbosť. Však vetrať budete nie? Okrem toho, to drevo rástlo v lese, kde je príšerná vlhkosť a ani nemalo na sebe hrubú lazúru. ;-) My máme drevené okná, pohoda. Odporúčam dať pozor na ošetrenie pripojovacej špáry - po osadení okien si nalepte na rám a ostenie okna parotesnú okennú pásku. Takto sa nemôže stať, že by para vstúpila do špár a skondenzovala tam.
Odpovedať
@nikolla2 Ahoj, ja som si dal bez problémov drevené okná a žiadny problém. Tiež som sa informoval na túto záležitosť a bolo mi pvoedané, že dostanem rovnaké záručné podmienky. Hovoril som dokonca aj s výrobcom toho náteru a tiež ma ubezpečili, že to je bežné a ok. Naši majú tiež tie isté eurookná v kúpelniach a tiež nemajú problém.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 @blacksr @thinkbig7 ďakujem pekne, tu mi stále poradíte dobre. :-)
Odpovedať
@nikolla2 Možno, že radíme zle. :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr myslím že určite nie, mne sa to tiež zdalo čudné, tak som radšej napísala tu....predsa len skúsenosti sú skúsenosti ..:)
Odpovedať
Profilova fotka
My mame nielen okna drevene, ale celu kupelnu :) Iba okolo sprchy mame dlazbu, ale vsetky steny su z borovice, podlaha teak-ova....Ak je to dobre spravene a vyvetrate nadbytocnu vlhkost z kupelne, tak niet co riesit....
Odpovedať
@nikolla2 Neni začo :) Drevené okná bývajú strašiak pre ľudí občas, hlavne pre tých čo si nevedia vybrať správnu značku... resp. výrobcu :D Ale ak si urobíš rešerš a poštuduješ... urobíš dobre ako aj ja :)
Odpovedať
Venoval som sa pár rokov výrobe drevených eurookien a je pravda že pár prípadov sme riešili v súvislosti z vysokou vlhkosťou v dome, resp. v byte. Stávalo sa, že bola novostavba rýchlo zabývaná a nevetraná a už na prvý pocit tam bola vysoká vzdušná vlhkosť, následkom čoho sa stalo, že na okne z exteriérovej strany "zliezala" farba. Drevené okno je difúzne a vlhkosť prenikala cez rám. Na rozhraní ext. sa vlhkosť vyzrážala pod farbou, a pri mínusových teplotách zamrzla, čím sa farba oddeľovala od rámu. To však bolo už na prvý pohľad vidieť na rámoch že sa tam dostatočne nevetrá- pleseň na tesneniach, na silikóne. Býval to problém aj v bazénoch. Na to nám žiadny dodávateľ farieb nepreberal záruku. Pokiaľ sa pravidelne vetrá, tak by problém nemal byť a to ani v kúpeľni- tam nie je trvalo vysoká vlhkosť, skôr nárazovo. Doma mám tiež drevené okná, a nie je žiadny problém, avšak za nás vetrá rekuperácia. Ale ide to aj bez nej :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mapos ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?