Dvere so skrytými zárubňami

Profilova fotka
Zdravím, Rozmýšľam nad podobnými dverami so skrytými zárubňami, chcem sa spýtať, dajú sa dať aj do nosnej steny? Manžel tvrdí, že nosná stena je príliš hrubá a že sa to nebude dať urobiť, lebo že tie dvere by museli byt take hrubé ako stena. Prosím Vás máte s tým niekto skúsenosti? Ďakujem 🙂
Odpovedať
Samozrejme. Tie dvere sú v rovine len z jednej strany.
Odpovedať
Pozri si o tom na internete, ale co som zbezne tak nasiel tak taketo zarubne sa bezne inastaluju do priecky hrubky cca 100 mm max. Dalej ako som spravne cital, treba to osadit este pred finalnymi omietkami a tak. Dalsia vec cena dvere so skrytou zarubnou, zalezi od rozmerov dveri, hrubky steny, atd....... zacinaju cca od 500-600 eur. Druha vec ci to bude realizovatalne Manzel v tom pripade ma pravdu, hrubka steny je dolezity parameter.
Odpovedať
Lepšie sa ale popýtať realizátorov takýchto dverí, na to ze su aj ine rozmery stavebnych otvorov a to treba riesit uz v stadiu stavby.
Odpovedať
@pauliganka skus pozriet videa https://youtu.be/dZKkHPqLX18 My sme tiez uvazovali ale potom sme od toho upustili. Co sme chodili po studiach tak mne tie dvere posobili dost lacno. Tiez ich cistenie mi prislo nie najlahsie. Urcite lahsie utries striehane hladke ako stenu cistit. No a tiez rohy steny su nachylne a ked mas deti tak tie ich setrit urcite nebudu.
Odpovedať
Profilova fotka
@ascedant no tam sa da vela veci pokaslat, treba mat niekoho schopneho po ruke jednoznacne.
Odpovedať
@rosi47 v podstate mas pravdu. Ja som si myslela, ze co uz len na tom moze byt, ze nahodit dvere, ze to musi byt lahke. Len som nejak pozabudla na to, ze to je uz ten finalny krok a treba predtym este viacero veci spravit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?