Dvere plast vs hlinik

Ahoj,momentalne riesim vonkajsie dvere na novostavbu domu (1x terasove 2.5m,sklopnoposuvny system a 1x vchodove).Neviem sa rozhodnut ci ist do hlinika alebo zostat pri plaste (cena).Ake mate skusenosti s plastovymi dverami? Aku vyhodu ma hlinik? (viem o teplotnej stalosti a mozno trvanlivosti) Dakujem
Odpovedať
@slabak Mam plastove kvoli cene, zistoval som, kamarat ma 15r+ ziadny problem, druhy tiez a tiez su v poho. Orientacia na sever. Do garaze som dal lacne hlinikove kvoli cene a az na to ze je to fakt lacny profil posobia na man dobre. Keby som kupoval znova siel by som asi na 70% do hlinika, zo subjektivnych pocitov. Hlinik ma asi vacsiu tvarovu stalost, nedefermuje sa, nepraskne tio zvar je lahsi. plast sice tiez drzi ale hlinik je raz kov a plast je palst. Myslim ze chybu nespravis ani s jednymi. Ludai to zacnu pisat o dreve a ze plastove su na hovno a ale neni to tak.
Odpovedať
@slabak Ak dáš plastové dvere, tak si doplať za automat. Automaticky sa ti pri zatváraní dverí len na klučku vysúvajú aj ostatné uzatváracie body a pritláčajú dvere po celom obvode. Takže tesnia a teoreticky by sa nemali ani toľko krútiť. Ja som si priplatil pri plastových stálo to 40€ navyše. Dúfam že to pomôže. Lebo pri bežných dverách bez automatu dvere držia pri zatvorení len na jazíčku a netesnia. Až keď zamkneš sa pritiahnu po obvode.
Odpovedať
@kajo873 dik za radu,popytam sa na to
Odpovedať
Profilova fotka
@slabak Mám 2 domčeky. Na jednom mám plastové, na druhom hliníkové. Hliníkové sú tvarovo stálejšie a asi aj odolnejšie. Ale aj poriadne drahšie... Každý špás niečo stojí. ;-)
Odpovedať
@slabak vzdy je lepsie sa vyhnut plastu, a lacnemu hlinku
Odpovedať
@slabak plast má lepšie tepelnoizolačné vlastnosti, je lacnejší a má obmedzenie pri rozmeroch dverí nad 2,5m. Plastové dvere od renomovaných výrobcov sú kvalitatívne s hliníkom porovnateľné a niektoré profily si pomýliš s hliníkovými. Hliník je luxus s oveľa dlhšou životnosťou (aj za ČSSR sa montovali hliníkové dvere a vydržali do teraz, ale pri pohľade na ne kto by ich dnes ešte chcel). Pri sklopno-posuvnom systéme ti skôr ako dvere (nech sú z čohokoľvek ) odíde kovanie. Ak ho vieš nahradiť otváravo sklopnými, alebo posuvnozdvižnými dverami, odporúčam to spraviť. Aj hliníkové dvere sa po teplotechnickej stránke dokážu priblížiť k plastom, ale vystrelí to cenu.
Odpovedať
Profilova fotka
Vchodové dveře máme hliníkové Heroal (do plastových bych nešla, několik známých s nimi mělo problémy...), posuvné dveře máme plastové, v hliníku by nás vyšly na cca 120.000 Kč a to bylo nad naše finanční možnosti.
Odpovedať
@catt82 Aha tazke obycajne plastove nie lebo maju znamy zle skusenosti ale komplikovanejsie a na chyby nachylnejsie vacsie posuvne dvere su uz v plastove Ok lebo na drahe hlinikove nie su prachy.... zaujimave a dost protichodne.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell co je na tom proboha protichůdného? Ten hliníkový posuv stál defacto tolik jako okna na celý dům... Pokud bych měla finance na okna v hliníku, tak je 100% zvolím. A jelikož nemohla být okna v hliníku, tak jsme v hliníku dali aspoň vchodové dveře, které se použijí x-krát za den a chci, aby něco vydržely...
Odpovedať
@catt82 Protichodne je ze do plastovych vchodovych by si nesla, ale dvere s ktorymi moze byt ovela viac problemov si plastove dala. To si mohla dat potom plastove vchodove. Je mi jasne ze je to drahe ale vidis, plastove posuvne su ok aj plastove vchodove by boli ok.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell ano dala, protože jiná možnost prostě nebyla :-D Ale pokud jsem schopná zafinancovat hliníkové vchodové dveře, tak je logicky dám, protože jsou ve srovnání s plastem kvalitnější. Cena hliníkových vchodových dveří Heroal byla cca 36.000 Kč, cena hliníkového posuvu 120.000 Kč - už je jasné, proč jsme zvolili vchodové dveře v hliníku a ne ten posuv? Pokud nebudu řešit finance, dám oboje v hliníku!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?