Dubové okná

Ahojte. Potrebujem poradiť. Máme v pláne dať si na dom drevené okná. Problém je, že firmy čo sme pozerali vyrábajú smrekové okná. Máte skúsenosti s firmou ktorá vyrába dubové okná? NIE fušeri! Ale kvalitné okná, ktoré vydržia. Ďakujem :-) Na google som pozerala ale nenašla.
Odpovedať
@zuzka276 Ak to robia zo smrekového dreva, tak to urobia aj z dubového. To pre stolárov nie je problém. Treba sa asi len bližšie informovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka276 Preco chces dubove? Take budu dobre drahé...
Odpovedať
Profilova fotka
to ze sa vyrabaju zo smerku ma svoj dovod, makke drevo ma skor 3x lepsie izolacne vlastnosti ako tvrde. To treba zobrat do uvahy.
Odpovedať
@zuzka276 Drevar, Dolne Obdokovce, odporucam, spravia aj meranti aj dub, ale na tvojom mieste absolutne nespekulujem. Lepeny smrekovy eurohranol je vyborny material a dofusovat ti mozu kludne aj dub.
Odpovedať
@majkoj a čo sa týka životnosti? Manžel by chcel plastové no ja o plastových nechcem ani počuť. Najradšej by som drevené. Preto navrhol keď drevené tak z dubu, že je to tvrdšie drevo. O tých izolačných u smreku som nepočula, ďakujem za informáciu. Jeho rodičia mali drevené, a nevydržali dlho, ale asi záleží aj od výrobcu.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka276 to je vsetko o starostlivosti, ak sa budes pravidelne starat vydrzia dlho. Samozrejme zavisi aj od vyrobcu. Kazdopadne ak stavias novy dom, tie izolacne vlastnosti nie su nezanedbatelne.
Odpovedať
@majkoj Uz som chory z toho nekonecneho spominania "starostlivosti", ked je rec o drevenych oknach... A vacsinou to opakuju ako verklik prave majitelia PVC okien. :-N @zuzka276 Spomenuty vyrobca dava 5 rokov na eurookna a Adler dava 10 rokov zaruku na bezudrzbovu povrchovu upravu. To sa ti nejaky predrazeny dub fakt neoplati riesit. Keby som chcel byt ozaj ze alternativny, idem do meranti + olej (to je dozivotna kombinacia - exoticke tvrde drevo a olej, ktory si vies zrepasovat aj sama hocikedy), ale to neviem, kto ti spravi...
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado a opak tvrdia majitelia co ich maju mozno 2 roky :). Ja tie okna na okoli vidim, fotit ich ale nebudem aby som nedostal do drzky :). A aj tu na fore je par prikladov. Znamy ma Makrowin http://www.makrowin.sk/produkty/produ... "Napriek výbornej odolnosti náteru voči vplyvom počasia, sa musia vykonávať pravidelné, ochranné resp. renovačné nátery." "Použitie systému je jednoduché: čistiacu handričku namočte do ADLER TOP Cleaner a naneste plošne. Na suché čisté plochy druhou handričkou rovnomerne naneste prípravok ADLER TOP Finish. Odporúčame postup zopakovať 2x ročne, zo všetkých strán drevených plôch."
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka276 Dubové okná sú nielen neprimerane drahé, ale aj veľmi rizikové, čo sa týka tvarovej stálosti. Ak drevo, tak potom už fakt ten smrekový eurohranol, alebo meranti. A plast s povrchom v imitácii dreva nepripúšťaš....? Dekór: dub
Odpovedať
@majkoj Co tvrdia? Ze musia osetrovat? Alebo, ze osetruju? To je kapanek rozdiel.. Aj ja osetrujem ;-) Tu si pozri: http://tinyurl.com/o5n3df6
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado myslim, ze "sa musia vykonávať " je dost jasne :). A s reklamou na mna nechod, ked mi niekto ukaze to okno po 10 rokoch neosetrovania, potom sa mozeme bavit :)
Odpovedať
@majkoj ked budem cez vikend u nasich, nafotim Vam eurookna z meranti bez osetrovania - myslim ze su z roku 2006 alebo 2007, neviem presne. Ale stale vyzeraju ako nove ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@zuzka276 je mám od hoblina.sk a robia aj z dubu i ked neradi. Dub ma horsie tepelnoizolacne vlastnosti ako smrek...
Odpovedať
Profilova fotka
@atothova no to je mozne akurat, ze meranti nie je smrek ani dub o ktorom sa tu bavime :). A cena je samozrejme uplne inde :)
Odpovedať
@zuzka276 Už keby som mohol rozhodovať a rozhadzovať tak by som si vybral dub s trojsklom. Tvarová stálosť sa aj pri dube rieši lepeným profilom a prestup tepla cez rám nie je nič dôležité.
Odpovedať
Nerozmýšlali ste nad drevohliníkovými oknami? Z vonku hliník v uprave akej chceš a dovolujú to možnosti výrobcu a dnu drevo.
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 jasne prestup tepla cez ram je absolutne nepodstatny. A tehlu ani itong tiez netreba zateplovat. :-o
Odpovedať
@abobo Až taký konzervatívny nie som. Myslel som zanedbateľný rozdiel medzi smrekom a dubom.
Odpovedať
@zuzka276 Napr. firma VEKRA okná ponúka drevené okná v 4 prevedeniach. Smrekové, borovicové, dubové drevo, alebo meranti. Majú aj variant drevo zvnútra a hliník zvonku.
Odpovedať
@majkoj Cena za meranti sice je niekde inde, ale stale blizsie ku smreku ako k dubu, ak si dobre pamatam.. Najvacsi boom ma uz tato exotika u nas za sebou.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?