Drevohlinikove okna 🏡

Ahojte dostali sme cenovu ponuku konecne :-S myslite ze ta cena je ok? :-( ide o drevohlinikove okna trojsklo
Odpovedať
1
2
@ddlady cena je priazniva, ale mas ich v najlacnejsej vybave. Vnutri budu tmave? Lebo cinkovanie vidno dost. V skle ma byt swisspacer, nie hlinikovy pasik.
Odpovedať
@ddlady od koho je to ponuka? Ta cena je celkom nizka. Je mozne ze bude este vyssia, pretoze bude treba ine sklo najma pri balkonovych oknach. Aky ke to profil? Asi pojde o 78mm? Hlinikovy pasik sa uz nenosi. Celkom lacne riesenie drevohlinikovych okien mi to pride.
Odpovedať
@ddlady ak si ale myslis ze cena je vysoka, daj si radsej drevene a s lepsimi vlastnostmi ako tieto
Odpovedať
vnutri by mali byt biele z vonka cierne a ponuka je od kunaj :-|
Odpovedať
@ddlady mne sa to pozdava, cena je dobra. Zmen ten pasik na swisspacer, a ziadaj co najsirsi profil, za profil sa oplati priplatit.
Odpovedať
ake vlastnosti by malo mat kvalitne drevohlinikove okno? priklad sklo take a take ram taky ... teras mame plastove okna v dome a je to na p.. co sa tyka tepla tak preduvaju dalej sa nam roby plesen stale to musim utierat ;-( preto do noveho domu sme sa rozhodli pre drevohlinikove ale som laik na toto a nechcem aby v predajni my podsupli nejake smejdy ake si mam pitat chceli by sme fakt kvalitne ;-)
Odpovedať
@ddlady kunaj robi dobre okna, vyber ram DH92/108, plastovy pasik medzi 3sklom. Nesetri na hrubke ramu. Okna treba osadit na VNUTORNE pasky zarovno s vonkajsou hranou steny. V skutocnosti stacia aj drevene okna, ale kunaj ma na drevohlinik dobru cenu. Ja som mal od kunaja ponuku na drevene, nasiel som vsak este lacnejsie, a vo vybornej kvalite. Ta druha firma mala na drevohlinik vysoke ceny.
Odpovedať
Ug=0,62? to som ešte nepocula
Odpovedať
@renatamaros je aj Ug-0,5 na trojsklo.
Odpovedať
to viem, to poznam :) Ug 0,8,7,6,5, ale 0,62
Odpovedať
@ddlady to ze mate momentalne zle okna, netesnia, robi sa plesen, prefukuje atd. nema nic spolocne s tym ze su plastove, najskor odflaknuta montaz ale okna mozu byt zle ci su plast., hlinikove , drevohlinikove alebo barsake, ked sa nieco odflakne ci uz pri vyrobe alebo montazi je trosku scestne vynit za to material z ktoreho su vyrobene...
Odpovedať
@ddlady Ak chces drevohlinikove lebo teraz sa ti rosia a podfukuju plastove tak vela stastia. Dufam ze s drevom mat problemy nebudes.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sysell preco? Drevene okna prefukuju?
Odpovedať
@peto99 Nie ale ani plastove neprefukuju, ak to chjces len kvoli tomu ja by som usetril a dal plastove.
Odpovedať
@sysell lenze chce mat zvonka cierne, plast sa na slnku bude krutit. A drevo je omnoho krajsie zvnutra.
Odpovedať
Mozes prosim ta hodit na plochu aj rez krídla aj rámu? je to zaujimave dakujem
Odpovedať
@peto99 mame tiez cierne, krutit nebude ale mozu casom, prasknut vo zvare ale neviem ci je to kvoli farbe. Z vonku ich mame puknute v strede kde je deiaci pas, je to dost velke okno, na funkcnost to vplyv nema neni to tesniaca plocha. okna maju hadam aj 20 rokov. ja ti prajem aby to drevo krasen ostalo, susedovi po 2 rokoch okna pretierali lebo sa srali, ja som za 20 rokov s oknom nespravil vobec nic. a vyzera stale ako nove az na tu spinu. Aby potom nenariekali ze sa im drevene lupu a neviem co.
Odpovedať
@sysell minule som chcel urobit udrzbu po 2 rokoch, ale nebolo co natierat. Okna su zvonka v bielej akryl farbe prakticky bezudrzbove, a zvnutra mam nadherny prirodny smrekovec. Plast som mal v bytovke, to sa naozaj neda porovnat ani opticky, ani v kvalite. Ak bude zvonka hlinik, take okno musi vydrzat 100 rokov.
Odpovedať
@peto99 Akryl farba ... som zvedavy, sused ich mal asi namorene dakym otienom a lakovane. Podla mna su drevene velmi precenovane. Ja by som za to tolko nedal.
Odpovedať
@sysell moje stali v TOP vybave 7700. Bezpecnostne sklo zvonka, dekorativny smrekovec, profil 92. S takymi parametrami by plast nebol ovela lacnejsi, a ram by bezpecnostne sklo mozno ani neudrzal.
Odpovedať
@peto99 sveta pravda, plastove okno sa s drevohlinikovym neda v ničom porovnat ani zdaleka, jedine cenu ma plastove lepšiu.
Odpovedať
@peto99 to mi nec nevravi kolko okien ake velke mna stali moje na fom asi 2500cca neviem presne 5 x 1,5x1m 5 x 1x2,1m 2 x 0,6x2,1 Ak mam pripalcat co i len 2x viac nevidim zmysel. ak tu martinmatko ide onanovat ake je uzasen ze mam zvnutra drevo ktore je natrete bielou farbou, tazke ani nevidno kresbu, tak z toho ozaj nevlhnem, za tie tisice navyse si kupim radej inu vec co ma potesi a viem ze sa okna nemusim ani chytit roky.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 dekorativny smrekovec? to uz je aky preboha? a ake su bezpecnostne skla co plastove okno neudrzi? ci tie bezpecnostne kde je folia? :-D
Odpovedať
@sysell no ja tu neonanujem, ale ked som kedysy robil okna a boli napriklad zvonku kapotovane hlinikom a znutra napriklad, dub prirodny alebo borovica alebo ine masivne drevo v plyuretanovom laku tak ak chceš porovnavat ked tak rad porovnavaš tie okna by tam vyzneli oproti plastovym ako mercedes oproti trabantu a tvoj argument by bol že ale trabant je lepši lebo nehrdzavie.. drevohlinikove okna netreba vobec udržiavat natermy..... tvoje chapanie okien sa toči len okolo ceny a oknam vobec nerozumieš asi si ani poriadne okno ešte nevidel....
Odpovedať
@matrin1980 zvnutra sa dava obycajny cinkovany smrek. Ja som priplacal za profil 92 zlepeny z dvoch druhov dreva, zvonka je smrek v akrylovej farbe. Smrek je makky, smrekovec tvrdy, ale podarilo sa. Connect sklo su dve 3mm zlepene tabule, v strede je folia. Okno je velmi tazke, pochybujem, ze ho plastovy duty profil udrzi. A ramy plastovych sa niekedy ohnu aj pod tarchou 3skla, napriek vystuzeniu kovom
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 ja som sa len pozastavil nad pojmom "dekorativny" co znamena pre teba velmi tazke? to mi je za definicia, lebo nedavno som prekladal bezbecnostne fireglass a tomu Hovorim tazke, zlozenie 20*20 len dvojsklo 1000*750 zase neda sa porovnavat plastove a plastove okno.aj kvalitne plastove udrzi bez.trojsklo ;-)
Odpovedať
@matrin1980 dekorativny je necinkovany, to znamena z jedneho kusu dreva je jedna strana ramu. Plastove udrzi, ale obcas sa spodna strana ohne. Kvalitne plastove je cenou blizko drevu. Ale nikdy tak dobre nevyzera.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 keby napisal necink tak viem ;-) kedze skla sa podkladaju len na rohoch tak sa nema co prehnut ;-) ani na plastovych
Odpovedať
@matrin1980 http://www.modrastrecha.sk/forum/okna...
Odpovedať
Profilova fotka
@matrin1980 preco potom vyrobcovia plast. okien nechcu garantovat velke rozmery? A ozaj sa neda porovnat drevohlinikove s plastovymi. Myslim vzhladovo. Ale nepopieram, ze aj plastove mozu posluzit ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?