Drevena sekčna garažova brana

Mate niekto drevenu sekčnu gar. branu? Ake sa iz.vlastnosi takejto brany?
Odpovedať
@alanec nemam ale.urcite horsie ako hinikovej.plnenej polyuretanom ;)
Odpovedať
@cvoky8 Je to 9mm obojstranna dýha z vloženou tepelnou izolaciou,udajne splna izol. vlastnosti do NED domu.
Odpovedať
@alanec povedzme si takto, otvoris branu a aj tak je vsetko teplo fuc. Poved kolko.stoji ta brana?
Odpovedať
@cvoky8 cca 1800 € Tu nejde o otvorenie ,otvara sa každa, ide mi o to aby izolovala dobre zatvorena.
Odpovedať
@alanec tak ja mam Pemat za 890€ takze ta drevena je len predrazeny vymysel.pretoze moja 45mm brana s pir izolaciou urcite izoluje lepsie ako ta drevena ;)
Odpovedať
@cvoky8 Ja nehovorim že je lepsia, prave to sa tu snažim zistit.Je tam pir izolacia no oplastena plechom ,ktorý je idealny tep. most. Tu je vyhoda že my ju presne dopasuju do farby okien.
Odpovedať
@alanec a najviac tepla ti unikne cez tesnenie, ktoré samozrejme netesní. Znova to tu zopakujem, garáž treba tepelne oddeliť od domu a keď ju chceš temperovať, tak nech má vlastné teleso a využíva napr. prebytočné teplo, na ostatné postačí brána s polovičnou cenovkou.
Odpovedať
@slavoslav to viem no dufam že aj v tesneniach su rozdieli,nemam miesto na 20cm izolaciu steny.
Odpovedať
@alanec nieje, su tam take iste tesnenia ako pri hlinikovej a ten 2mm plech nieje tep.most
Odpovedať
@cvoky8 kolko je tesneni medzi sekciami? Pri tej drevenej sa dve.
Odpovedať
@alanec ide o tesnenie medzi panelmi s stenou, nie medzi jednolivymi panelmi, tie su navzajom utesnene este ok. Panemly maju preruseny tepelny most - vonkasji a vnutorny plech su oddelene. 20cm a podobne sracky o izolovani garaze nemzoem pocuvat, co si stavas nulovy dom? Co mas v garazi nadrz s tekytym dusikom? Vsak v garazi je teplo od prirodzenia, aj 5 cm na stenu bohate staci pre setriacich magorov.
Odpovedať
@sysell hmm to mas pravdu ale nechcem aby mi niekde prefukovalo ked sa s tym uz tak serem. Ale ja uvazujem o drevenej sekcnej brane kde nie je ziadny plech ale pena je streknuta mezi dvima dyhami. Vsade je dvojite tesnenie aj medzi panelmi aj medzi stenou
Odpovedať
Článok sa načítava...
@alanec netesni to medzi gumou na boku a panelmi, akonahle ma panel nejaky prelis alebo je tam spoj medzi panelmi uz tam guma nedolieha. Hore sa to da aj dole. Moc sa s tym ale netrap, neni to nic hrozne, fakt su to male netesnosti.
Odpovedať
Brány máš rôzne. Dokonca aj čisto drevené. (teda panel je drevený). Apropo, iba dyha že by tvorila plášť pre pur penu ? Väčšinou býva dyha na niečom nalepená. O izolačné vlastnosti sa popýtaj výrobcu danej brány. A teda nerieš panel ale bránu ako celok montovanú určitým spôsobom. Lebo ako bolo spomenuté vyššie, slabé miesta sú spoje panelu a tesnenia na stene, prípadne spodné rohy brány.
Odpovedať
@sc4th sa aj lepsie brany, lepsie utesnene. http://olymps.com/sk/teplo-stoji-peni...
Odpovedať
@alanec No hej, ale hovoril si o drevenej bráne. A teda že by takú super hodnotu dostali len pridaním pár gumených tesnení... no dobre. Ja som mal na mysli niečo takéto http://www.silvelox.it/en/garage-door... nie je to síce 0,84 ale "len" 1,0 ale tu máš napr z vonku aj z vnútra na paneli drevo. Ale aj cena je asi niekde inde ako pri pridaní pár gumených tesnení. Otázka čo preferuješ. Či chceš dobre utesnenú sekciu s dreveným dekorom čo na 99% prípadov úplne postačuje a splní očakávania väčšiny ľudí, alebo chceš niečo iné a keď sa toho dotkneš tak cítiš drevo.
Odpovedať
Ked tak pozeram na tu cenu tak sa mi to zda za drevenu branu vela. Radsej by som isiel do hlinikovej myslim, ze ma aj lepsie izolacne vlastnosti a stoji menej ;-)
Odpovedať
@sc4th ano mam ponuku na drevenu co je tak ako pises z vnutra a zvonku je drevo po 9mm a medzi tym pena a druhu klasicky panel z zlepsenymi iz.vlastnostami a 2x tesnenie http://olymps.com/sk/teplo-stoji-peni... Obe sa zhruba za rovnaku cenu.
Odpovedať
@alanec Nie je drevo ako drev.. dyha je niečo iné, mdf je niečo iné, takže na to pozor. A nie je to sekčná brána. Mechanizmus je taký hybrid medzi výklopnou bránou a sekciou (pozri videá na youtube) To čo som sem postol ja, to nie je len pena medzi dvoma drevami. Ak si pozrieš video od olympu, tak vidíš že rez panelu sa nezmenil, ale upravili sa tesnenia. Čiže panel ako taký izoluje rovnako, lebo je rovnako hrubý, ale pridali tesnenia.. otázka je či Ti tých "prá gúm" stojí za tie peniaze. Takže drevenú sekčnú bránu v našich podmienkach = asi nie (existuje ale nemá najlepšie izolačné vlastnosti, a je s ňou viac starostí ako radosti) teda oproti vyššie spomenutým výrobkom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
Prepáčte že zachádzam do inej témy ale otázka: ako dlho vydrží baterka v diaľkovom ovladači.Dakujem za pochopenie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jarek57:

Prepáčte že zachádzam do inej témy ale otázka: ak…
@jarek57 nam nevydrzala ani rok ale vymenis to za 10s
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?