Dodatočné dorobenie elektornického otvárača dverí

Ahojte. Myslíte že sa dá dodatočne dorobiť resp vymeniť klasická vložka vo vchodových dverách za elektronickú? Mám na vchodových dverách kovanie GU. Mám na nich automat - 3 jazíčky. Dvere sú osadené už je spravená omietka z vnútra a zateplenie z vonku zatial bez finálnej fasády. Myslíte že sa to na automate dá vymeniť priamo na mieste, plus dodatočne do profilu navliecť kábel? Som si toho vedomý že budem musieť kábel dotiahnuť ku dverám ktorý som bohu žiaľ nespravil. Máte s takýmto dodatočným dorábaním niekto skúsenosti? Ďakujem.
Odpovedať
@kajo873 Ja tiež plánujem vymeniť klasickú vložku za elektronickú...Je to elektromotorový zámok ktorý sa namontuje miesto kľučky..Ja chcem namontovať na otlačok prsta-s kombin.číselného kódu...Nemusíš ťahať káble, nakoľko motor a zdroj je v samotnom telese ktoré namontuješ zvonka dverí...Ale nie je to lacný špás..Ako som zisťoval tak okolo 400E. :-N
Odpovedať
@kajo873 Niečo takéto ako je na fote... ;-)
Odpovedať
@technik007 Nie, ja myslím niečo takéto
Odpovedať
@kajo873 No tak to Ti teraz nezávidím dorábať to...Kábel musíš k tomu dotiahnúť..nejde nejako "šikovne založiť" do zárubne ak je miesto?? Máš ju komplet zaliatu??? Kábel nevieš dostať cez dutinu ?? Ak nie tak potom už len /ak nechceš a nemôžeš sekať/ PVC lištu čo je na vzhľad nie príliž pekná, ak už máš všetko hotové..No ale ak robíš niečo dodatočne, musíš voliť kompromis... :-)
Odpovedať
ja mam asi presne take iste kovanie - a tiez by som to rad nejako vyriesil, ale obavam sa, ze na tie horne a dolne samozamikacie jazycky toto fungovat nebude.
Odpovedať
@technik007 Veď toto. Z vonkajšej strany to zarežem do polystyrénu, a ked si dobre pamätám tak teoreticky by sa malo dať z vrchu navliecť kábel cez dutinu. Ale neviem no. Aj tak musím ísť vonkom lebo mám videovrátnika a jeho vonkajšia jednotka má bezpotenciálové spínacie kontakty ktoré spínajú napájanie pre ten bzučiak, takže musím najprv prísť napájaním ku vrátnikovi a odtiaľ ku dverám... @joxe no toho sa aj ja obávam že to na automate nepôjde. Na tie horné a dolné jazýčky. Minimálne bude treba dať 3 bzučiaky. A nedopátral som sa na akom napätí to funguje.
Odpovedať
@kajo873 Ak ma pamäť neklame, tak by to malo byť 5-8v striedavých-na bzučiak..ale neviem aký napájač máš...myslím jeho "silu"..mal by tam byť aspoň zdroj na 1-2A.. ;-)
Odpovedať
@kajo873 3 bzuciaky ti nepomozu. Lebo horny a dolny jazycek sa pri pribuchnuti dveri vysunu o 2 cm. Na kazdom je take ocko z boku. Ked ho stlacis, tak sa vysunie
Odpovedať
@joxe No aj som si myslel, takže som asi došpekuloval.
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 stačí pravým kliknúť na foto a vyhľadať v googli a ten istý zámok sa dá kúpiť za 100 € nehovoriac o ekvivalentoch..
Odpovedať
@philos teraz myslíš ktorý zámok? Ja som sa nepýtal na cenu ale či ide domontovať, a či to bude na automate fungovať.
Odpovedať
Elektroovárač sa montuje do zárubne. Zväčša sa dá montovať aj dodatočne. Otázka je či Ti bude zámok spolupracovať s elektrootváračom. Pozor elektrootvárač je niečo iné ako elektromotorický/elektromechanický zámok
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sc4th A prosím vieš mi vysvetliť rozdiel? To čo som dal na obrázku je čo?
Odpovedať
@kajo873 To, co si dal na obrazku, je elektrootvarac - bzuciak /bzuci len ak je pokazeny :), inak len pride stava na urcenu dobu do elmagneta a povoli zapadku, aby ho mohol jazycek pretlacit.../, ktory sa montuje do zarubne. Ty si sa pytal, ze "či sa dá dodatočne dorobiť resp vymeniť klasická vložka vo vchodových dverách za elektronickú" a vlozka je v kridle dveri.
Odpovedať
@megdesign Dík za vysvetlenie, nevyznám sa v tejto terminológii. Už mám jasno.
Odpovedať
@kajo873 1. Ano, ako povedal megdeign, to čo si dal je elektrootvárač (befo, eff eff zámok, bzučiak atp.) a montuje sa do zárubne, sú rozne prevedenia (pod napätim zamknutý, pod napätim odomknutý, atp...) A samozrejme sú rozdelené aj pre použitie na interiérové alebo exteriérové dvere, požiarne dvere, atp. Pri montáži nezasahuješ do krídla ale len do zárube (výfrez, namontovanie zámku, protikus) tu fakt len pozor aby fungoval s tvojim zámkom. Ono tento elektrootvárač drží len jazýček, ktorý štandardne zasúvaš po stlačení kľučky. Pokiaľ zamkneš, tak ti elektrootvárač nepomôže a neotvoríš, pokiaľ fyzicky neodomkneš dvere 2. Elektrozámok, môže byť v princípe elektromotorický a elektromechanický. V skratke ide o to, že elektromotorický nepotrebuje na otvorenie zásah z vonku (stalčenie kľučky, otočenie kľúča. atp.) Elektromechanický to potrebuje. (síce ti elektricky "odomkne" ale musíš stlačením kľučky stiahnuť petlicu dnu. Elektrozámok sa dáva do krídla, ide doň prevažne štandardné kovanie a vložka (pozor na rozteče a zádlab), potrebuješ však k nemu priviesť kábel cez káblovú prechodku z riadiacej elektroniky a zo snímacieho zariadenia. Zabudovať elektrozámok do existujúccih dverí sa dá, ale málokto sa ti do toho pustí. Snáď som ti pomohol
Odpovedať
@sc4th Ďakujem tiež za vysvetlenie. Mne sa jedná o elektro otvárač, v podstate je to aj v názve témy. Len ako spomínal joxe, automat na krídle dverí horný a dolný jazýček vysúva hlbšie ako klasický jazýček na zámku, takže asi to nepôjde.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?