Dodatočná montáž pások

Dodatočná montáž pások
Odpovedať
1
2
frolundaa ak chceš ukážem ti ako sa to robí a môžeš sa podučiť.Nevedieť niečo nie je hlúposť,väčšia je myslieť si že všetko vieme a vobec nemame o danej veci jasno.
Odpovedať
Vies aka je to paska ILLMOD TRIO od firmy Tremco Ilbruck ???
Odpovedať
Viem ,ale oni sa neítaju na illmod trio ale na pásku na okná.Illmod trio sa dodatočne nalepiť nedá.Predpokladám že ked chce niekto nalepiť pásku dodatočne tak ma okná zapenené takže na túto pásku som ani nepomyslel.Ja som skôr myslel na Winflex vario.
Odpovedať
Montoval si niekedy pasku na okna dodatocne ?
Odpovedať
Montoval :-D
Odpovedať
Zajtra hodim foto ako sa to da urobiť.Ak stihnem :-D
Odpovedať
zaujala ma tato rozprava medzi vami. V podstate my mame okna osadene v pene a teraz by sme chceli pouzit tesniacu pasku. Aky je rozdiel v izolacných vlastnostiach pri pouziti pasky pred a po osadeni okien. Dakujem
Odpovedať
po montazi okna davat pasku to co je za somarina
Odpovedať
Lupka urcite ked ti to namontuje Jozef bude to splnat normu a hlavne tepelnoizolacne vlastnsti medzi ostenim a ramom okna. :-)
Odpovedať
@lupka.l tu su fotky dodatočnej montáž ako som slubil.Konzultoval som to aj s par ludmi čo môžu o tejto problematike rozpravať a je to uplne bez akych problemov .Toto je len jeden spôsob ako sa da montovať a použiť páska,zaleží od detailu napojenia okna na ostenie čo použijete.V izolačnych vlastnostiach pri nalepeni takymto sposobom nie je vôbec žiadny rozdiel.Myslím si že je tu dosť ludí čo sa vyznajú-drasničan,mio ,blacksr a kopec dalšich takže môžu posúdiť.A niektorí sa môžu podučiť. :-D :-D :-D
Odpovedať
doteraz neviem pochopiť načo mi je tam paropriepustná folia,ked z vonku dam nato tvrdený polistiren,lepidlo,penetrak a silikonovú vodozdornú omietku?a z vnútra ostenie? hM?
Odpovedať
@jazvec666 paska nerieši tepelnú iyolaciu špalety ale chrani pripojovaciu špáru a hlavne penu pred poveternostnymi vplivmy.Xps zateplí murivo okolo okna a zmenšuje tepelnu stratucez špaletu moj laicky vyklad.Blacksr ti to vysvetlí odbornejšie.Pena pri absorbovaní vlhka asi len 5% straca 50% svojich tepelno izolačných vlastností.
Odpovedať
Článok sa načítava...
pena ked nemá prístup vzduchu,alebo su dobre urobené výspravky tak nezvetrá si myslím !moj názor zbytočne vyhodené peniaze !
Odpovedať
@jazvec666 lebo stavebnu sparu-detail v styku EPS OSTENIA-RAM OKNA neporiesis lepidlom, penetrakom, omietkou. Na namontovane okno posobia sily, ktore sposobuju v pripojovacej spare dilatacne pohyby. Spojenie EPS OSTENIA-RAM OKNA vplyvom tychto pohybov bude casom narusene a bude tam vnikat vlhkost. http://goo.gl/fqvry
Odpovedať
@jazvec666 je to tvoj pohlad na vec.Nedavaj si ich nikto ta nenuti.Tu bola položena ina otazka a či pasky maju vyznam alebo nie tu už bolo riešene x krat takže nabudem sa vyjadrovať.To je asi tak ak že vata je lepšia ko eps lebo dýcha .či 8-)
Odpovedať
@kanvor diki
Odpovedať
ako ja si to nedávam,len montujem plastové okná a dávam tam aj paropriepusnú foliu a zdá sa mi to zbytočná vec,ale každého je to osobná vec ako sa rozhodne -)
Odpovedať
Po pripojeni ramu okna do stavebneho otvoru je mozne zateplit vonkajsie ostenie len v obmedzenej miere, je to obmedzene hlavne sirkou ramu okna, mozme dat len tolko izolantu, aby sme "neutopili" cely ram okna (zvycajne 3-5 cm) nemecka norma udajne hovori o 5, nasa o 3cm minimalne. To, ze aj tych 5 cm izolacie na stenu je malo snad uz ani netreba rozoberat. Takze tadial cesta nevedie. Cestou na znizenie vplyvu tepelneho mostu prechadzajuceho cez VONK.OSTENIE-RAM OKNA-VNUT.OSTENIE je zmensenie plochy vonkajsieho (ochladzovaneho) ostenia - umiestnenim ramu okna viac vonku ako dnu (nemalo by sa to prehanat). Eliminovat tento tep. most je mozne skoro na nulu - predsadenou montazou okna do izolantu, kedy slabo zateplena plocha muriva (zatepleneho len 5cm EPS) vobec nevznikne. Takato montaz je ale technicky narocnejsia.
Odpovedať
@kanvor máš fajne okná presne take montujem :-)
Odpovedať
@jazvec666 To, o com som pisal vyssie riesi norma na montaz okien "STN 73 3134 – stavebné práce, styk okenných konštrukcií a obvodového plášťa budovy". norma ale nie je zakon, je to len doporucenie, takze co kto a ako si spravi s oknami je len na stavebnikovom uvazeni, mozno ze vymysli aj nieco nove a lepsie.
Odpovedať
Máš pravdu - napísane a prax sú 2 8-)
Odpovedať
@jazvec666 To je zhoda nahod. Trafila sa mi akcia .. 3skla za cenu 2skla, tak som to bral. Parametre maju ale mne vyhovujuce + ThermoShield.
Odpovedať
dobre si si vybral ;-)
Odpovedať
@jazvec666 Ano, to je pravda. Hlavne u montaznych firiem, tie sa s tym "srat" 2-3 dni u jedneho zakaznika nebudu. Inac co sa tej normy tyka, tak udajne (nevyhadam sa..) ju robili ludia z praxe, montaznici, nevznikla niekde za stolom. Takze sa da predpokladat, ze tam su opisane realne preveditelne veci - v praxi.
Odpovedať
chcem sa ešte opýtať, z fotodokumentácie to vyzerá, že ste to lepili na rám okna???? to dúfam len tak vyzerá, ved to by som mala tie rámy nevkusne olepené. dakujem
Odpovedať
@lupka.l Ano je to nalepene na ram okna.Ak mate urobenu fasadu tak to už velmi nie je možné aplikovať.Ak nie tak ostenie sa ešte upravý eps sieťka lepidlo omietka.Písala si že ich mate len zapenené.
Odpovedať
@jozef74 Ahoj Jozef, dakujem za tie foto.... nech uz maju konecne ludia v tom jasno...
Odpovedať
Profilova fotka
@jozef74 , velmi dobre Jozef, dik, mne by sa to tu nechcelo davat tie foto...ze si si dal tolko namahy a nechal sa vyprokovovat..xixixixi drzim palce...
Odpovedať
@drasnican1 nejde tak ani otu provokaciu ale chcel somukazať že sa to da.Dnes sa stavaju mrakodrapy a v oceanoch vyrastaju ostrovy a nie že sa neda namontovať páska dodatočne.Najjednodukšie je povedať že sa neda ked niečo neviem. :-D Musel som
Odpovedať
@jozef74 mohol by som poprosiť výrobcu tých pások a hlavne kde a za akú cenu sa dajú kúpiť. vďaka
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?