Detail pod balkonovym oknom

Ahoj, pri osadzani okien mi robotnici dali takuto myslienku. Ze by bolo lepsie, keby som odrezal z muriva pod balkonovymi oknami, kvoli lepsiemu izolovaniu - zltym oznacena cast. Nie je to moc proporcionalne nakreslene, ale podstatu to splni obrazok 1 je terajsi stav. mam murivo Ytong 250, tak aj pod oknami je 250 (vsak ako inac :)) obrazky 2, 3 su mozne varianty, ako to "vylepsit". Dvojka sa bude horsie robit lebo flexa nedociahne cez celu tvarnicu a rucne to robit, no neviem, moc sa mi do toho nechce. ale ked bude treba, budem bojovat :). Trojka je co sa tyka prace jednoduchsia varianta moja otazka je, ma to vobec zmysel? ak ano, ktora varianta je najlepsia?
Odpovedať
zabudol som napisat, ze z vonkajsej strany bude niekde po uroven +-0,00 izolacia XPS hr. 100 (sokel), vyssie EPS hr. 200
Odpovedať
Profilova fotka
@pavol_12 kľudne ti stačí len pod okno.
Odpovedať
@logo22 to znamena ktory obrazok?
Odpovedať
Profilova fotka
@pavol_12 ten prostredný, pod poter nepotrebuješ Ytong ale EPS. Ja som si nechal väčší stavebný otvor a potom tam doložím prieckovky ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Mám podobnú situáciu. Nie som veľmi stotožnený s detailom, ktorý mám v projekte. Jedná sa o štulpové okno s nízkym AL prahom rozmeru 1500x2400. Ako by ste riešili tento detail ? Nebude lepšie nahradiť tvárnicu (Ytong Start výška 124mm) napr. XPS hrúbkou 100mm umiesteným pod oknom ?
Odpovedať
Profilova fotka
@pavol_12 urcite tak ako na strednom obrazku… inak sa na ten detail pouziva purenit…
Odpovedať
@muska414 Pavol to už má po 4 rokoch dávno vyriešené... 🤔 😵‍💫 😵‍💫 😵‍💫 Teraz sa pýtal purplesticks . @purplesticks Ak ten izolovaný podkladný profil je ten Ytong. tak ho tam nechaj. Ak dáš pod HS portál XPS, tak ti to môže sadnúť - klesnúť pod váhou HS portálu a máš problém. Ak je Ytong tá tvárnica na podkladnej malte, tak tá je podľa mňa príliš veľká, trebalo by ju zrezať, aby bola len pod dverným profilom. Ale ak to necháš tak, nič vážneho sa nestane - máš tam 30 mm EPS. Možno by som miesto neho dal XPS Ja mám pod všetkými terasovými dverami tvárnicu Ytong, ako na obrázku dole - akurát že miesto toho okenného profilu je ten Ytong. Niečo ako pavlov druhý obrázok. Vidno to na mojich fotkách v tejto téme: https://www.modrastrecha.sk/forum/okn...
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 co vies… mozno nad tym stale rozmysla… 🤔
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?