Detail parapetu

Zdravim, Chcel som sa spytat ako ste riesili detail vnutornej spalety parapetu? Mam to teraz hole, na tom su kotvy a nad nimi parapetny profil. Trochu som patral po internete a nenasiel zdroj, ktory by odporucal nejaky postup. Videl som par videi kde to bolo vidiet a v jednom to ostalo hole a iba sa tam vlepil parapet a v druhom to bolo po parapetny profil pokryte sadrokartonom.
Odpovedať
Nemôžeš dať fotku? Napriek tomu,že montujem okná dlhé roky som nepochopil na čo sa pýtaš... 😄
Odpovedať
Skusim jednoduchsie s fotkou - tento priestor pod parapetom, ako ho dokoncit?
Odpovedať
@vykricnik a aký parapet chceš mať? lebo záleží od hrúbky budúceho parapetu, preto máš odskok medzi rámom a podparapetným profilom, lebo ten parapet sa zasúva ten pod rám. výšku si musíš prispôsobiť na budúci parapet. Čím- možností je viac.
Odpovedať
Profilova fotka
bolo by fajn ak by si uviedol aky parapet by si chcel mat. ako bolo pisane uz vyssie, vysku si mozes prisposobit v tomto pripade, co je fajn
Odpovedať
@vykricnik kup si na skusku jeden parapet, priloz pekne pod profil, a hned uvidis kolko ti tam ostava miesta.ak nejaky ten centimeter aj nieco, vies pripadne natiahnut este vrtsvu malty, a pootom nasledne prilepit nasledne lepiacou penou pekne, alebo usadit to pekne do malty...no skratka, moznosti je vela. Ked to robi firma, buchnu tam penu co im ostala zo zarubni, pricapia na to parepet a ide sa.. Vsetko to je len o tom, aka ti ostava medzera, a podla toho zvolit vhodny sposob. Napr ja som mal na jednom okne trosku viac centimetrov, tak som musel este aj nejake platy porfixu prilepit.
Odpovedať
Asi to necham teda tak. Myslim, ze urcite nebudem davat vsade rovnake, niekde by sa mi dizajnovo pacilo mat to oblozene drevom, specialne na nizkych parapetoch kde sa da spravit aj miesto na sedenie, niekde by stacili obycajne biele. Teraz to nebudem kupovat, chcel som si maltou porobit co sa da ked je cas a aby som potom uz zbytocne nespinil.
Odpovedať
cim je teda vhodne ten parapet podlozit ? visia mi tam nejake 2cm (co penou nechcem cele pokryt)
Odpovedať
Nikdy som to nerobil a neviem ci je to tak najlepsie, ale ked ides montovat parapet, tak si to podlozis nejakymi kuskami cohokolvek pevneho, napr. dostickami, aby to drzalo v pozadovanej polohe. Potom sa to zapeni a zatazi kym to nestuhne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?