Detail okna - exterierove riesenie

Profilova fotka
Dobry den priatelia, mal by som na Vas zaludnu otazku a prosbu o radu. Ako mam vyriesit detail vid dolu na fotkach? Mam balkonove okno 3x2,25m a jeho spod je bez parapetaku. Rozmylal som, ze styrodur ktory mam prilepeny na sokloch potiahnem az cez toto okno s prekrytim cca 1-2cm aby som mohol z exterierovej strany zasypat do urovne okna hlinu + strk. Chcem spravit terasu, ktora pri vychadzani z interieru na zahradu nebude o schod nizsie. To znamena skoro do roviny. - chybajuceho parapetaku. Neviem ako to maju ludia riesene a poprave to ani nemam poriadne kde skontrolovat - okopirovat. viete mi poradit ako vyriesit tento detail ? - posledna fotka je moj navrh. Len neviem ci je spravny. Dakujem za akykolvek nazor a radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@mato666222 chýba tam podstatná info: kde je ukončená vodorovná izolácia pod murivom Pre Vás, tie čudlíky dolu na ráme sú najvyššia úroveň budúcej dlažby
Odpovedať
@mato666222 Na takéto veci slúži v realizačnom projekte práve časť, kde sú uvedené detaily. Ja mám detail prechodu na terasu v projekte tak, ako je dole. V skutočnosti som ten podkladový profil nahradil porobetónovým podkladom a na stenu sa natavila izolácia až po rám dverí, kde sa tiež natavila tak cca 2 cm na rám - viĎ 2. obrázok.
Odpovedať
@jan45 Nemusí to tak byť. Ja som dlažbu položil vyššie, ako sú tie čudlíky. Vyriešené je to tak, že dlažba je položená na plastové terče. Teda povrch dlažby je nad tými čudlíkmi, ale ak by odtiaľ vytiekla voda, tak stečie pod dlažbu a po povrchu terasy odtečie. Je to vidno na mojom fotoblogu: http://www.modrastrecha.sk/blog/chrob...
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Vodorovna izolacia je hned v obrazku pod TERMALICA. Ta je zahnuta smerom dolu. Cize po odkvapy okien - cudliky. Viac nie. Myslel som si, skor by ma zaujimalo, ci tam staci fakt len ten styrodur. Alebo sa tam davaju aj niejake speci mne nezname folie, pasky, atd. @chrobak7, musi tam byt IPA? Nestaci tekuta lepenka. Zial realizacny plan domu nemam. Mal som len projekt ku stavebnemu povoleniu. Az teraz zistujem, ze to bola chyba a preto sa amatersky pytam tu na fore. Predsalen mate viac skusenosti. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mato666222 tu sparu pod oknom, treba prekryt npr s EPDM .
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Nestaci okenna paska - exterier ?
Odpovedať
Profilova fotka
@mato666222 na tu by som sa na tom mieste asi nespoliehal, predsa len tam sa moze zdrzovat voda.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 Tu dlazbu si len polozil na terciky ? Neni lepena ? A ako si vyriesil tento detail ?
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7
Odpovedať
@mato666222 Nie, dlažba nie je lepená. Ten detail nemám odfotený, ale na krajoch je tiež ten terč, ale iba polovica. Keď si pozrieš detail toho terča, tak má hore také výstupky, ktoré zabezpečujú rozostup medzi dlažbami. Keď sa terč rozpolí, tak časť tých výstupkov tam zostane a ten urobí tú medzeru medzi dlažbou a rámom dverí. Tam je medzera 3 mm. A k tej izolácii - neviem, či tekutá lepenka je dobrá, to by si musel vytvoriť takú vrstvu, aby prekryla všetky medzery, napr. medzi rámom a podkladom. Mne dali IPU preto, aby voda, čo stečie po okne, nech stečie až dole a nedostane sa škárami do interiéru.
Odpovedať
Profilova fotka
@mato666222 chrobak7to má urobené správne, vodorovná sa musí spojiť so zvislou, tekutá by mohla vyť, ale hrubá vrstva, takže asi ipa. Ale prechod na terasu bez schodíka a náročných úprav detailov je vždy riskantná.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@majkoj ahoj. Tiež budem musieť riešiť tento detail napojenia terasy k oknám. Mam aj epdm fóliu ktorá sa dava na tento styk+tmel špeciálny na studené spoje epdm, len problém sa mi vidí v tom ze ten tmel nemá ktovie aku pridrznost na drevených eurooknach. Ako by to bolo ešte lepšie urobiť?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jan45 pridám foto
Odpovedať
Profilova fotka
@miros15 Ahoj, popravde prave dnes som tu chcel znova pisat. O cca 2 tyzdne chcem klast zamkovu, vyriesil som to, ze pod ram okna som fukol pur penu na drevostavby, nahradza pasku. Na to som nalepil bitumelovy pas urceny priamo na taketo spoje. Len fakt netusim ci to je dobre riesenie. Vlhkost dnu neprejde, no neviem ci tam nebude studeny spoj. Prekryt to uz neprekryjem nicim, ak by som tak spravil tak by som zamkovu nedal az ku ramu okna. Co je mojim zamerom. Ludzé z fóra, ako to máte poriešené vy? Dakujem 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@mato666222 no tu bitumenovu pasku treba niecim ochranit lebo ti zvetra na slnku, dal by som tam cm styroduru, po neho dorazit zamkovu, a medzi zamkovu a okno, to znamena na styrodur nejaku listu
Odpovedať
@mato666222 ahoj. Včera som sa rozprával o tomto probléme z technikom (stavebným dozorom) tak dá sa to vyriešiť aj natavením fólie fatrafol na rám okna.
Odpovedať
V tvojom pripade by bolo najlepsie toto http://www.lusaro.sk/detail-produktu/... Folia by mohla casom pustit. Ja som robil s widopan alebo frankosill, ale neviem ci tie su k dostaniu na slovenakom trhu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?