Deformovane tesnenie kvoli sietkam proti hmyzu

Nedavno som daval na okna sietky proti hmyzu, take tie klasicke s obrtlikmi, ktore sa zachytia o ram okna cez tesnenie - to tesnenie je kvoli tomu zdeformovane, aj ked som dal sietku dole. Od-deformovalo by sa to tesnenie casom, ci lepsie bude sietky vyhodit a kupit iny system? Ide o okna Rehau Geneo, nerad by som takto poskodil.
Odpovedať
A v predajni Ti isto povedali aké dokonale okna kupujes.. A popritom už na tesneni setrili.. V takých oknách by mali byt silikonove gumicky ktoré majú tvarovu stálosť.. To nie je chyba sietky ale výrobcu.. Uvedom si čo bude časom z tej gumicky keď na neho bude vyvijany tlak od zavreteho krídla.. Splasne a začne Ti podfukovat okno.. A z troj tesnenie je dvoj a tak ďalej.. A mimochodom iný systém existuje a to srob do plastu ..
Odpovedať
@gashtaan Nič nevyhadzuj,tesnenie sa vráti po čase do pôvodnej polohy. Neviem čo myslel furbau systémom šrob do plastu... Áno to sa používali na bežné okná rámiky ktoré idú zvonka na okno a nie do okna a tam sa používali obrtlíky šrobované na rám okna zvonka a sieťka sa upevnila otočením obrtlíka cez rámik sieťky,ale...Ak máš ono jednokrídlové tak samozrejme bez prístupu zvonka neotočíš obrtlíky,keďže cez sieťku ruku neprestrčíš :-) :-)
Odpovedať
@dodok mas pravdu, skusil som to na jednom obrtliku, po par dnoch sa to uz dalo skoro do povodnej podoby... tieto geneo tesnenia sa zdeformuju lahko, kedze su v podstate dute. Hadam to vydrzi a neposkodi sa to casom...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?