Dať či nedať okná na zimu do hrubej stavby?

Chcem Vas poprosit o nazor na temu okna. Akurat dokoncujeme hrubu stavbu a rozmyslame ci dat zalozit pred zimou okna , alebo nechat domcek otvoreny. Viete ake su vyhody resp. nevyhody?
Odpovedať
hm ak chcete nechat vymrznut stavbu tak nedavajte. ja by som nechala otorenu stavbu
Odpovedať
Nedavat okna, aj my sme nechali dom vymrznut bez okien a okna sme davali az na jar.
Odpovedať
Ak nemieniš do zimy robiť niečo vnútri (omietky, potery, kúrenie, vodu ...) tak okná nedávaj. Je to lepšie na zníženie vlhkosti v ovodovom murive. Okná a dvere majú za účel iba chrániť materiál a majetok vo vnútri stavby resp. zamedziť prieniku dažďa a snehu do stavby. Tento efekt je však zanedbateľný a pri našich poveternostných podmienkach sa dá zvládnuť. Ja som postupoval úplne rovnako - v novembri som dokončil HS a okná som dával až v marci.
Odpovedať
Ahojte. Pridávam sa k názorom od Mima1, Ame, Reaktor. Btw, Reaktor, kde to staviate? Váš domček na fotkách vyzerá ako "v šírom poli zámoček" :-) . Pekné prostredie. Jarka ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- http://pasivnydom.blog.cz
Odpovedať
my sme okna davali. ale aj z dovodu, ze sme v zime robili vnutorne siete.
Odpovedať
efcso - to je jasné, inak by to pokradli... Dokonca sa už viacerým ľuďom stalo, že im ukradli osadené okná.
Odpovedať
Ja som to riešil doskami, ktorými som (bez okenných rámov) vyplnil otvory. Chránilo to pred povedzme bezdomovcami a zvieratami, do istej miery pred snehom a dažďom, pritom sa to vynikajúco vetralo (škáry boli jeden i viac centimetrové). Postačujú na to i málo kvalitné a nerovné dosky, ba i odpadové).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?