Čo vy na vchodové dvere otvárané von?

Máme malé zádverie a nedalo by sa zavrieť pokým by sa všetci nepovyzúvali..takto prídu resp. vojdú a domáci si dvierka pritvára až nakoniec zatvorí..Máte to niekto takto?Či je to hlúposť?:)
Odpovedať
ahoj @redudas my prave prerabame byt v dome a objednane mame vchodove dvere otvarajuce sa smerom von. Povodne dvere su tiez tak isto, ale nie su to dvere v kontakte s vonkajskom. Hlavne vchodove dvere su na prizemi, otvaraju sa dovnutra. Na prizemi mame kancelarie a schodistom sa dostaneme na poschodie, kde je byt. Dvere do bytu sa uz budu otvarat von. Ked nam vymeriavali dvere, pytala som sa na to a majster povedal, ze ziadny problem tam nevidi. Ze co sa tyka bezpecnosti, je to vraj lepsie, ze v pripade vybuchu sa dvere otvoria von....to je argument, co?:-D co sa tyka vstuppu je to lepsie, za dverami totiz bude chodba, do ktorej sa da takto pohodlne vojst
Odpovedať
Profilova fotka
@redudas ak si plánujes pre budúcnost poistit zariadenie domceka, tak to problem pre poistovnu asi bude ...
Odpovedať
@redudas V pohode si daj dvere otvarane von.
Odpovedať
Aj my máme von :-)
Odpovedať
Tak tato moznost sa mne vobec nepaci, ma to tak svokra a neviem tomu prist na chut!
Odpovedať
neviem mne sa nepacia ziadne dvere ktore sa otvaraju von nie to este vchodove do domu. neda sa posunut priecka o par cm?
Odpovedať
@redudas problém je len v tom, že keď sa dvere otvárajú von, majú na vonkajšej strane aj pánty- čo je jednoduchšie pre zlodejov-nakoľko klasické dvere im v takom prípade stačí ,,vysadiť " z pántov a je ,,otvorené " ak nájdete dodávateľa bezpečnostných dverí, ktorý dverné krídlo robí tak aby sa ,,vysadeniu" predišlo, nevidím v tom problém ! S tým by potom nemala mať problém ani poisťovňa.
Odpovedať
Profilova fotka
zatvorené dvere sa z pántov vysadiť nedajú, ľahšie sa násilím otvoria dvere otváravé dnu, na verejných budovách sa majú dvere otvárať von a sú krajiny, kde to je predpísané aj pre rod. domy.
Odpovedať
Pokud máte zádveří opravdu tak malé, tak bych t y dveře asi dala na otvírání ven. Mně se to tedy nelíbí, jednou jsem totiž takovýma dveřma dostala "nakládačku" :-D Nesla jsem jednomu pánovi nějaké prospekty a vůbec mě nenapadlo, že by se dveře otevíraly ven, takže jak jsem stála blízko nich,pán je rozvalil a já jsem letěla :-D
Odpovedať
Moja svokra má otváranie von. Nevidím v tom žiadny problém. A z estetického hľadiska to nieje rozdiel. Len keď ku nej príde niekto na návtevu tak tisne alebo ťahá dvere opačným smerom :-) Pokiaľ ti priestor nedovoľuje otváranie dnu tak nevidím problém. Hlavne mysli na nejakú striešku nad dverami v lepšom prípade závetrie.
Odpovedať
my sme mali dvere na byte, ktoré sa otvárali von.. Dosť nepraktické , pretože sa nebolo kam uhnúť, keď sme ich otvorili z bytu (ak niekto zvonil pri dverách a chcel vojsť dnu, musel cúvnuť dva metre, aby sa vôbec dali otvoriť a väčšinou vznikali dosť komické situácie :-D ) Možno na dome to nebude problém, pokiaľ by sa otvárali do voľného priestoru nie na chodbu. 8-)
Odpovedať
@jan45 z požiarneho a bezpečnostného hľadiska -únikovej cesty je samozrejme lepšie otváranie von :-N ale zatvorené uzamknuté obyčajné dvere sa z pántov vysunúť dajú-máme skúsenosť zo záhradnej chaty aj nás to prekvapilo- kvôli poisteniu sme si museli dať zámočníkovi urobiť prekrytie na pánty :-N takže viem o čom píšem ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@redudas jedna možnosť dať na dvere skryté pánty a bude to bez problémov ... :) na drevené dvere to tak ide ale neviem či sa to robí aj u platových a hliníkových...
Odpovedať
Profilova fotka
Aj zatvorene dvere sa daju vyvesit z pantov. Vydel som to na vlastne oci. Takze viem ocom hovorim.
Odpovedať
Profilova fotka
ny novostavbe sme tiez dali dvere von, aj z protipoziarneho hladiska je to dobre aj mame tiez mensi priestor, podla mna je to v pohode
Odpovedať
@redudas svokrovci také majú a žiadny problém, zo začiatku mi to prišlo divné, ale už som si zvykla .... tam kde je klučka majú ešte svetlík, do domu sa ide po schodoch hore, takže ak sa dvere otvoria, návšteva sa pri dverách na podeste posunie k svetlíku ... ale prakticky kým návšteva zazvoní a príde od bráničky k vchodovým dverám hore, už domáci otvárajú dvere, čiže nehrozí aby dvere fyzicky ohrozili návštevu :-)))
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
Tiez sa nam budu otvarat smerom von.Zdala sa nam totiz chodba mala,tak sme si nechali poradit.Nakoniec mala nieje a teraz trochu vahame,ze ci sme spravili dobre.Snad ano a ked nie,tak ich za par rokov vymenime :-)
Odpovedať
Neviem ci sa tu bavime o domovych alebo bytovych dverach. Nieco u bytovych v panelaku neplati - ak nasnezi na dvere masu snehu, prip. zamrzne moze byt problem ich vonku otvorit, nevyjdete z domu - ak su panty vonku, daju sa bud vysadit, alebo odrezat, odbit sekerou, krompacom - panty su vonku vystavene zivlom (voda, mraz, vietor, slnko + problem s mazanim) - pripadny utocnik(-ci) uz pri malom pootvoreni zahakne dvere, trhne plnou silou - a letite do-prec, nemate sancu - lepsie je niekoho zadrzat pred dverami dole nohou opretou (mensia namaha) + svojou vahou o dvere ako tahat dvere k sebe (hlavne deti a starsi ludia bez sance) - obchodaky musia mat dvere von, pri panike a kope ludi tomu namackanemu na dvere staci stlacit klucku a masa ludi vypadne, ako prekonat odpor spanikareneho davu a otvarat kridlo dovnutra. V rusku je zakonom stanovene mat otvaranie von - koli expanzii prip. vybuchu plynu
Odpovedať
Tiez mame dvere na dome otvarajuce sa von,kvoli mensiemu priestoru v chodbe. Zvonku sa z pantov nedaju zvesit, treba najskor zvnutra uvolnit poistku. Pri objednavani dver sa treba spytat aj na tuto moznost,aj ked si myslim, ze by to malo byt samozrejmostou u vyrobcu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
@jan45 .... ako teda? my máme naprojektované otváranie dverí von, ale mne to akosi nepasuje..... Čo je lepšie aj z bezpečnostného hľadiska? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Na rodinnom dome je viac miest na vniknutie. Dal by som prednosť plynulosti prevádzkovej čiary. Som zástanca otvárania von, ale teraz prestavujem dom, kde to nie je možné.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@kanvor No na toto co si vymenoval: ak su panty vonku, daju sa bud vysadit, alebo odrezat, odbit sekerou, krompacom ti orientacia dveri nepomoze. Mozes si ich osadit aj horenohami ale krompacu a sekere asi neodolaju
Odpovedať
@ulicnik24 to ano.Plastaky maju zvycajne vypln papundekel,EPS staci kopacka a je to rozbite.
Odpovedať
my máme tiež otváranie dverí smerom von a zatiaľ sa s tým nevyskytli žiadné problémy. To ako tu niekto písal ohľadom tej poisťovne, tak mne sa to celkom nezdá. Poisťovak bol u nás pozrieť a nič na to nepoveda. Navyše keby sa nám chcel niekto vlámať do domu tak by mohol jednoducho rozbiť okno na prízemí a je dnu. Zvešavať odbíjať rezaať ich alebo čo komu by sa to chcelo.
Odpovedať
Dobrý den. Nevím, proč bych se jako potencionální zloděj zdržoval vysazováním dvěří, nebo ulamováním pantů. Asi bych vykopl nějaké sklo. :-D :-D :-D :-D :-D Čili bezpečnostní hledisko je naprostý nesmysl, pokud tedy nestavíte dům jako trezor ve Slovenské národní bance. :-p Zafoukání sněhem ? Kde stavíte ? Na Lomnickém štítě? :-D :-D :-D :-D :-D Každý dům má několik možností vstupu a tak i tento argument je pasé. Čili jedinný argument, který je opravdu relevantní je úspora místa v zádveří a jak vypadá prostor před dveřmi. Jestli je tam několik schodů, tak otvírat ven je blbost. Jestli je tam rovina velikosti podesty, není problém. Musí se akorát pohlídat jedna věc. A to je zafixování dveří tak, aby je vítr, když se do nich opře, nevyvrátil, nebo nepoškodil hranu zateplováku. A osobně mám hlavní dveře otvírací ven, dveře do dvora otvírací dovnitř, dveře do garáže zašupovací ( vertikální vrata Lomax ) a dveře z garáže otvírací ven. A nevidím v tom vůbec žádný zádrhel, natož riziko. Každý lupič půjde přez okno, které je kousek od dveří. A u těch PD, kde mají místo oken výkladní skříně si lupiči dveří ani nevšimnou. ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) S pozdravem Laďa
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
My tiez riesime, ci by nebolo lepsie otvaranie von a to z dovodu, ze mame vchod na zapad a vacsinou fukaju silne zapadne vetry, takze tlak vetra by tlacil dvere dnu a mohlo by tahat cez tesnenie. Naopak ak sa budu otvart von, vietor ich bude lepsie pritlacat k tesneniu. No asi by som dal nejaku zarazku, aby ich vietor nevyvalil k fasade.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?