Čo poviete, radšej okná FENESTRA profil GENEO 3+, alebo HESTA EFORTE...

Podotýkam, že HESTA mi ponúkla okna v zásade o 30% lacnejšie...Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som akurát objednal Rehau geneo dúfam že budeme spokojný
Odpovedať
@branomt chcel by som sa opýtať ako balkónové dvere ste si vybrali HST/PSK/alebo klasivké otváravé balkónové dvere? A čo vchodové dvere, plast, alebo hliník?
Odpovedať
My sme dali Hesta Eforte a zatial spokojnost no nebyvame este. Na terasu slo HST 3,15m, vyzera to vyborne a posuva sa to lahucko. Ja si myslim, ze je jedno ktore zoberies ak mas dobru cenu.
Odpovedať
Tiež sa rozhodujem medzi eforte a geneo, tak sledujem ako to ľudia rozlúskli. Mal som na byte jedného oknára čo robí aj aj, a pri plus minus rovnakých CP na obe mi povedal že eforte je predražené, lebo by malo byť rozhodne lacnejšie než geneo. Tiež vám to tak vychádzalo?
Odpovedať
@cotibebemore tak GENEO mi nacenili o 15 % drahšie , ako Eforte...Ako poda mňa je geneo lepšia voľba, ale aj ceny su vyššie...
Odpovedať
@wladivostok Ano, ale to tmavé vnútro pri antracite ma nalomilo :) Tak špekulujem, aj keď by som nemusel
Odpovedať
to sa nikto nebojíte toho antracitu pri plaste? tmavý odtieň + južná strana = potešenie s nedoliehaním tesnení :-D
Odpovedať
@cotibebemore nerozumie, aké tmavé vnútro pri antracite máš na mysli? Špekulovať treba :)
Odpovedať
neviete s akými výplňami pracuje fenestra, okrem GAVA plast?
Odpovedať
@wladivostok robia tusim aj s BAUPARTNEROM
Odpovedať
EFORTE od Hesty je dobry profil......o tom niet pochyb ale zasa zrovnavat akykolvek plastovy profil s GENEOM sa neda...::GENEO je GENEO jednak ide o iny material RauFipro ktory samotny bude mat vzdy lepsie tepelnoizolacne vlastnosti oproti obycajnemu plastu a pokial viem stale nieje na trhu lepsi profil (z hladiska tepelnoizol.vlastnosti) ako GENEO .....cize ano ani s jednym nic nepokazite ale doplatit za GENEO sa urcite oplati....
Odpovedať
@wladivostok mam na mysli to, ze pri tmavych oknach jedine oni maju aj vnutro okna v tmavej farbe, cize ked otvoris obojstranne antracitove okno nesvieti tam biely plast. Mna osobne to hrozne rusi. Niekomu to vadi niekomu nie, ale nemam rad taketo veci rovnako ako drevene obkladacky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@cotibebemore aj iný to majú, napr fenestra ak máš obojstranne fóliované okná tak plast nieje biely, je hnedý, neviem či aj nejakú sivú nemajú. Tuším aj oknoplast a určite aj viacerí.
Odpovedať
Profilova fotka
@wladivostok terasa portál a dvere plastové terasu mam 3.5m dlhé okno
Odpovedať
@marekrv Ale co som ja pocul, ze Geneo nedava ocelovu vystuz do profilu, preto aj tie lepsie tepelnoizolacne vlastnosti.. @wladivostok Mam profil prestige co je este lacnejsi a som velmi spokojny. Predavajuci bola firma Incon. Je to profil od nemeckeho Inouticu. mam aj jedno okno PSK 5,4 x 2,4m zo 4 casti, stredne dve kridla posuvne so stulpom /bez stredoveho stlpika/ na J strane a ziaden problem.
Odpovedať
@tino2 Nevylučujem to, ale viem že to nie je zďaleka štandardom. Pri tom eforte ma to oslovilo, tuším Slovaktual niečo také neponúka vôbec (nechcem kecať, nepamätám si to na 100%) čím viac okolo toho študujem, tým väčší hokej v tom mám
Odpovedať
@lubomird Áno Geneo nedáva výstuž ale len do určitého rozmeru, potom už výstuž ide a tep. parametre rámu sú horšie
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@branomt Ako si spokojný s Geneom po určitom čase? Ja tiež nad nimi rozmýšľam a každá rada je dobrá. Dík
Odpovedať
@bordy_m my sme spokojni. Ale napr. pivnicne mame maco kovanie a tiez spokojnost. Pri vybere okien sme tiez mali chaos a ide hlavne o biznis. Firmy sa predbiehaju,kto ma lepsie a preco ma lepsie a v podstate su vsetky rovnake.
Odpovedať
Profilova fotka
@bordy_m čau tvar držia nefuka cez ne dobré tesnia dal by som znova akurát nedal by som zo skrytým kovaním ale klasické panty.
Odpovedať
Profilova fotka
@branomt a prečo nie skryté pánty?
Odpovedať
Profilova fotka
@bordy_m lebo okno je menej stabilné ako klasické
Odpovedať
Profilova fotka
@branomt rehau geneo objednané, tak dúfam, že budem aj ja spokojný. Dal som si napriek tvojmu upozorneniu skryté pánty, tak uvidím, že ako.
Odpovedať
Profilova fotka
@bordy_m uvidíš nieje to úplne zle ale štandardné sú stabylnejsie
Odpovedať
Profilova fotka
@bordy_m prosím ta aký mas rozmer a kde ti nacenili ,j tiež zvažujem mám cenovú ponuku z fenestri aj z hesta a ešte aluplast mi teraz robia ponuku rozmer mám 2000x 2300
Odpovedať
Profilova fotka
@branomt tiež zvažujem rehau geneo
Odpovedať
Profilova fotka
@rebecca1805 kľudne daj
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
ahoj, môžem sa spýtať ako si s geneom spokojný a aký máš názor na skryté kovanie po realnej skúsenosti s oknami? mate aj HST z genea? my máme mat 4m hst delene na dve casti, neviem či ísť do genea alebo hlinika (je o 1500 drahší), uvazujeme nad. dekorom irsky dub (nema niekto?) dik
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?