Čítačka odtlačkov prstov

Ahojte. Chcel by som sa spýtať majiteľov vchodových dverí s čítačkou odtlačkov prstov ako ste s ňou spokojní? Aká je spoľahlivosť, či otvorí zámok na prvýkrát alebo treba viackrát načítať prst? Celkovo výhody a nevýhody. Z vonku na dverách bude madlo a nerád by som sa vymkol, keď si nezoberiem kľúč.
Odpovedať
1
2
@korben implantuj si rfid cip pod kozu mas najlespie, len pozor na jasterov
Odpovedať
Profilova fotka
@korben Nie som majitelka takych vchodovych dveri, ale v praci sme mali zaznamenavanie dochadzky cez odtlacok a po case to museli zrusit. Nedalo sa tak fungovat, kedze ani neboli potrebne ranky ci ekzemy na prstoch, stacili aj skrehnute ruky a pristroj prst nerozlisil.
Odpovedať
@katika_ba neviem v akej firme robis, ale odtlacky prstov na zaznamenavanie dochadzky su protizakone, iba ak by ste mali povolenie od uradu na ochranu osobnych udajov. zatial neviem ze by sa to zmenilo.
Odpovedať
Profilova fotka
@majklname K mojmu zamestnavatelovi sa, z pochopitelnych dovodov, nebudem vyjadrovat :-) Ale je off topic
Odpovedať
@sysell a aký veľký je ten čip? 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell niekedy az nechapem co davas :-) majster slova...
Odpovedať
@korben chod kuknut k veterinarovi. Prejde cez hrubsiu ihlu :-D
Odpovedať
@korben cez čítačku odtlačkov prstov sa dostane hocikto , skúšali sme to v práci, stačí ich odfotiť, vytlačiť a ejhľa, len dúfam že sa to nedá na bankomaty
Odpovedať
@duzu no snad nie vytlacit len tak na obycajnej tlaciarni?
Odpovedať
@korben neviem ci to ponukaju pre ludi ako maju macky a psy, ja by som to dal hned keby sa dalo, ziadne kluce svaty pokoj. @richie100 nepoznas cipovu totalitu a astara serana?
Odpovedať
Profilova fotka
Vidim ze sa tu riesi legislativ, zakon na ochranu osobnych udajov a neviem este co. Takze skusim k veci. Samozrejme kazda technologia ma svoje vyhody aj nevyhody. Na zaznamenavanie odtlackov prstov naozaj potrebujes suhlas uradu pre ochranu osobnych udajov, pokial je vo vchode viac ludi moze to byt celkom problem. Veci ktore sa tu spominali, ako su rany na kozi, alebo odfotene odlacky prstov (to ma pobavilo), to netreba riesit, da sa to osetrit. Odporucam vsak na tento ucel instalovat citacku RFID cipov. Tieto cipy su v roznych prevedeniach, bud je to karticka, privesok na kluce..alebo nalepka na mobil. Ak by si chcel blizsie info pis do IP
Odpovedať
Aj my sme mali v praci kym nas urad nezrusil a mna nacitalo 3x z 10tich takze ja som mala kod. Je to nie celkom spolahlive.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gashtaan dnes sú ale dostupné veľmi kvalitné tlačiarne,tlač na nej nerozoznáš od originálu, vo firme bola na používanie certifikátov , kto bude chcieť si takú zabezpečí , ved pri výberoch z bankomatov sa mu to rýchlo splatí, ak to náhodou zavedú, to s čipom bude isto bezpečnejšie, ved ich testujú dnes na psoch a mačkách awesys kľúč ti hocikto ukradne ak máš cip v sebe tak ťa tam musí dostať
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu prst sa dá odrezať
Odpovedať
Profilova fotka
V robote mame na krvné riečište ruky a taktiež sú niektoré dvere, veci aj na odtlačok prstov. Žiadny problém,... Snáď len treba kvalitné zariadenia.
Odpovedať
Profilova fotka
@korben ešte ma napadlo, že problém môže nastať, ak ukladaš napr. DTvarnice, ze si prsty ošúchaš... treba dať vstup na viac ako jeden prst, trebárs palec a ukazovák
Odpovedať
@duzu tam nejde ani tak o kvalitu tlace ale o papier a atrament ktorym tlacis... chces mi povedat, ze ste ojepkali senzor na otlacok len vytlacenim 2D otlacku obycajnou tlaciarnou na obycajny papier? Ak ano, to teda nebol zrovna pokrocily senzor.
Odpovedať
tak podľa špecifikácie, čo som čítal, si tam vieš naskenovať 3 prsty a 99 užívateľov. V tom by som problém nevidel. A ani v odrezaných prstoch :-) V práci máme čítačky prstov spolu s kartou takmer všade a nie je s tým problém. Všetko závisí od výrobcu a kvality senzoru. Tak skúste poradiť niečo iné na vchodové dvere do domu s madlom vonku. Teda okrem čipu pod kožu.
Odpovedať
@gashtaan ved práve certifikáty sa tlačia na fajnový papier, čierne bankovky tiež netlačia na hajzlový, tiež sme tomu neverili , žiaľ realita je iná a kto sa s tým vie pohrať nahradí ľahko odtlačok prsta.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell myslis ze naozaj jestvuje niekto kto by astara serana nepoznal???? 8-)
Odpovedať
@jan45 da sa kupit aj citacka na ksicht. Hlava sa tazsie reze :) http://www.biometria.sk/multibio700.html
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 @megdesign Vy mate evidentne rovnaky cierny zmysel pre humor :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@emkos odpoveď mala znieť ináč, je mi smiešne keď sa do RD tlačia technológie určené pre iné objekty, ale potom som si povedal, že keď niekto pokladá za pohodlnejšie otvárať dvere cez čítačku, nemám to čo komentovať. Z hľadiska bezpečnosti je to zbytočné, pretože RD má viacero vstupov. Z tohoto hľadiska aj bezpečnostné dvere môže požadovať len obmedzený človek alebo pracovník poisťovne.
Odpovedať
rozmyslam, ze ako taka citacka pracuje ... OK ... nasnimam si palec, fajn, citacka ma moj palec nahraty a napriklad pride zima, mam totalne skrehnute ruky, ako moze taky system rozpoznat ten moj palec, co som nasnimal v lete???? ved kozu mam uplne inu
Odpovedať
jaj, kiezby by bol 1. April - este by som len zakladal prvy rad :D
Odpovedať
@atak77 to su uz ake rozumove pochody, vsak strukturu prstu mas stale rovnaku, ci?
Odpovedať
@atak77 môžu byť akékoľvek podmienky , no vykreslenie čiar na prste je stále rovnaké, pokiaľ si neodfikneš prst , i nová koža narastie s tým istým vykreslením, pokiaľ nemáš transplantáciu
Odpovedať
@albertik99 @duzu druhy prispevok v tejto diskusii hovori o niecom uplne inom (realne skusenosti)
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 no vies mas citacky odtlackov a "citacky odtlackov" :) . Tie prve maju velmi vysoku trefu...
Odpovedať
@atak77 uz som si precila, tak to je potom fakt zbytocny taky pristroj ked akonahle su zkrehnute prsty tak to nefunguje
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?