Cim znovu natriet drevenne eurookna

Zdravim vospolok prisli sme k domu s drevennymi eurooknami, maju ze asi 13 rokov. Na miestach kde svieti slnko je to uz strasne, farba sa olupuje. Riesime teraz co s tym. Obrusit na hole drevo? A cim to potom natriet? Obycajnou lazurou, hrubovrstvovou alebo olejovou? Nerad by som to zas za 5-10 rokov zbrusoval cele dole... Hm?
Odpovedať
@tribratri Preboha, a nechcete si na to zavolat profesionalnu firmu? Frimy pouzivaju casto Adler farby. Na internete su videa k renovaciu eurookien. Ked to ma byt pekny vysledok, tak treba aj silikon vymenit a listy tiez.
Odpovedať
A teraz nech napisu ti co pisu do diskusii ake su drevene okna fasa, ked sa niekto pyta ze ake okna si ma dat na dom :)
Odpovedať
@xaxaxaxa Áno, drevené okná vyžadujú údržbu. Ale sú fasa... :-)
Odpovedať
@tribratri obrusit a nazakladovat pulex renova grund a na to lazura podla odtiena ktory chcete nemusi byt tmava
Odpovedať
@dedo758 nesúhlasím dedo. Všetko treba robiť maximálne bezúdržbové. Lebo inak (hlavne pri dnešných ľavorukých chlapoch), máš na dvore furt nejakú firmu, čo robí akúsi údržbu "fasa" vychytávok na dome. Nehladiac na finančnú stránku veci. A ak to robíš sám, nemáš zase čas žiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 mas pravdu su fasa hlavne ak pouzijes preklad toho slova je to pradva
Odpovedať
@tribratri podla tych fotiek vidno že tie okna neboli velmi kvalitne, majitel tam hladal najlacnejšieho vyrobcu. normalne natrete drevene okno by po 13 rokoch takto nevypadalo. ak sa niekto aspon trošku stara o okna, aspon trošku, tak čas na vačšiu renovaciu sa da natiahnut na 15-20 rokov /nater na farbenych oknach vydrži v pohode viac ako 20rokov/ zrenovovat taketo okno firme čo sa tym zapodieva nie je problem, zvlašt pri dnešnych modernych domoch-prizemnych. Pri poschodovych to je vačšia piplačka na čas. drevene okna nie je problem zrenovovat u ludi čo su ochotny to normalne zaplatit. oleje su na okna pekne ale musia sa často doplnat-ale zas to stači len pretret- rychla zaležitost. ja sam mam na dome drevene okna 13 rokov a vypadaju ako nove a ničim ich neudržujem.
Odpovedať
@martinmatko v tomto stave su len na slnecnej strane a na spodnej casti. hore su dobre, aj na opacnej strane domu. asi niekoho zozeniem na renovaciu ak sa podari
Odpovedať
@xaxaxaxa Tie okna na foto su eurookna po starom, t.j. natrete len nejakym lakom. Dobry vyrobcovia ako Makrowin, Mintal...atd. ale pouzivaju specialne voskove farby, ktore ked sa pravidelne osetruju balzamom, tak vydrzia naozaj dlho. Ja mam take 8 rokov a nic im nie je, su ako nove. Takze nie su eurookna ako eurookna.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?