Červené vchodové dvere

Hľadala som na webe nejaké foto, ale nemala som šťastie. Budeme stavať obdĺžnikový bungalov so sedlovou strechou, chceme bielu fasadu, sede okna, ciernu strechu a moj manzel sniva o cervenych vchodovych dverach. Viem si to trosku predstavit na takom "rustikalnejsom" dome, ale my to chceme smerovat modernejsie. Nemate nahodou niekto foto domu s dverami inej farby ako su okna? Diky...
Odpovedať
Profilova fotka
@peta_petruska https://www.google.sk/search?q=red+fr... tu ich mas niekolko
Odpovedať
skus pozriet ww.adlo.sk galeriu dveri, maju tam pekne dvere, mozno si vyberies
Odpovedať
@1kveta nejde len o vyber dveri, ide skor o to, ci to nie je blbost davat take dominantne dvere...
Odpovedať
@psychx ty si pouzil lepsie kriteria vyhladavania, dik :)
Odpovedať
Profilova fotka
@peta_petruska z googlom som velky kamarat tak viem co ma rad =) a ked kedy pomoze.
Odpovedať
ale stále by to chcelo nejakú konkrétnu skúsenosť...
Odpovedať
@psychx :))) ale aj tak je tam velka presila, takych tehlickovych domov, este skus nejaky zazracny pokus a najdi nieco absolutne moderne :) kludne aj so zelenymi dverami
Odpovedať
@peta_petruska videla som presne takuto kombinaciu. bolo to zaujimave. dvere ako dominanta - ale maju do ulice len tie červene dvere, garazovu branu, 3 male okna a male rohov kuchynske okno. vsetky velke okna su do dvora. takze tie dvere su fakt dominantne. najskor som si myslele, ze blbost. ale na zivo to bolo zaujimave a vobec to nebolo rusive.
Odpovedať
@peta_petruska v každom prípade treba ísť do toho, a ak sú ešte na juh, nie je čo riešiť. Ale keď si dokázala ofrflať takú ponuku ako si tu dostala, tak to nechaj na mužovi a ani mu nič nehovor .-) Tiež máme červené.
Odpovedať
Profilova fotka
@peta_petruska Noooo... Poznám dom jedného 70-ročného architekta v BA v Horskom parku - má výýýýraznú ččččervenú fasádu. Lenže to si sám sebe navrhol Pán Umelec (čo navrhol o.i. aj budovu NBS) a tomu zodpovedá aj výsledok. Je Tvoj muž architekt alebo dizajnér....? Aby ste sa s Tvojim drahým nedobehli. V 1 dedinke pri BB si mladý párik navrhol na bungalov ružovú fasádu. Lenže to prepískli a vyzeralo to ako erotický salón. Tak po nejakých 4 rokoch to vzdali a bungalov radšej pekne premaľovali. 8-)
Odpovedať
A preco nie? Ja by som sa toho nebala. Vzdy obdivujem domy,kde sa majitelia neboja urobit si domcek podla svojich predstav a nechcu zauzivanu uniformitu,len preto, ze sa to "musi". K cervenym dveram staci nejaky doplnok v rovnakej farbe na dvore a moze to pekne ukazat ako celok. Bud nejake vonkajsie sedenie,velka cervena hojdacka,alebo nejake nizke oplotenie... Drzim vam palce :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@peta_petruska nebal by som sa cervenej ani v modernom style. Doporucujem dvere od HÖRMANN a prikladam niekolko foto:
Odpovedať
Článok sa načítava...
@leonardom farby fasad niekedy nechapem ani ja, vchodove dvere si proste len neviem predstpavit, asi to dame nakreslit nech potom nenariekame :)
Odpovedať
@slavoslav dvere su na sever, keby som veci nechavala na muzovi,tak este dnes byvame v 1,5 izbaci v panelaku a cervene dvere by honetrapili :)
Odpovedať
@peta_petruska ja som sa toho nebala a isla som do cervenych dveri. my mame dom sice v takom rustikalnejsom style, ale ani v modernom by som nevidela problem. v dedine kde maju svokrovci zahradu maju ich susedia v krasnom rodinnom dome syte zlte. inakosti sa netreba bat ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuscik_brany_dvere 8-) Pjekné.... Moc pjekné... Ale HÖRMANN je na špici nielen s kvalitou, ale aj s cenou... - ak sa nemýlim.
Odpovedať
Profilova fotka
naši sousedé mají nejen červené dveře, ale i červená okna ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom hörmann prave ma velke cenove rozpätie a hlavne nie je to skladacka profiloveho ramu+dvernej vyplne. Vizualne nadhera viditelne pekne len cele dverne kridlo a zárubňa. Cena napriklad priplatkovych cervenych dveri s madlom v hrubke kridla 46 mm Motiv TPS 010 = 987,- eur s dph a pre hrubku kridla 65 mm - 1304 eur s dph. Hodnota Ud=0.82W/(m2.K) pre 65 mm prvok v rozmere 1230x2180mm. Ceny som pisal za dvere rozmeru 1100x2100 mm.
Odpovedať
Prave na rustikalnom dome cervene dvere musia byt jak pes na oko, ale na modernom mozu posobit skvele,ale zasa treba vidiet ten dom, plot a napriklad vela robi aj okolie domu-susedske domy,potom ten pohlad z ulice moze byt smiesny niekedy.
Odpovedať
skor by som gugila modern house with red door,aby bolo vidno cele domy ako to vyzera,nielen konkretne osadene dvere.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska :-D Súhlasím s Tvojím názorom, ale vraví sa Päsť na oko, nie Pes na oko, ako si napísala Ty... :-D
Odpovedať
@leonardom sorry mobil a blbe nechty
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska suhlasim, rustikal by mal byt podla mna konzervativny teda skor biela + farby ktore sa vyskytuju bezne v prirode ako napriklad. hneda, zelena. Cervena je sama o sebe dost agresivna a dominantna na pohlad preto by som ju vyuzil napr. na niecom velmi modernom aby zvyraznila pohlad na dom. dvere tiez musia mat spravnu proporciu rozmeru aby to vyniklo ako zaujimavy celok. Co by som mal mozno obavu ze farby ako take podliehaju trendom vid napr. auta biele kedysi najlacnejsia farba dnes je to IN. cervene kuchyne kedysi moda, potom dlhe roky na smiech a dnes vo vysokom lesku "IN"... Rustikal za mna prirodzenost a klasika. :-)
Odpovedať
@peta_petruska to zavisi od tvojho vkusu, ale hlavne od vzhladu celeho domu, ci sa to tam hodi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?