Bezpečnostný zámok

Dobrý deň, prosím o rady ohľadom výberu bezpečnostného zámku. Aká značka? Prečo? Argumenty? Výhľadovo máme MulTLock, Evva Ďakujem krásne
Odpovedať
@staviame_dom evva.
Odpovedať
@1gugu prečo? A ktorý typ?
Odpovedať
@staviame_dom Kam potrebuejš? Do domu? Hoď si kockou. Je jedno, akú značku kúpiš, tam ti stačí aj nejaká vložka bezpečnostnej triedy 3 za 30-40 €, zbytočné je dávať drahé vložky z triedy 4 za 100 a viac €. Pokiaľ by to bolo pre byt v bytovom dome, tam je možné investovať aj do triedy 4. Ale v dome na uzatvorenie dverí ti stačí tá trieda 3. Ja mám Mul-tlock 7x7: https://www.interierdvere.sk/bezpecno... Ale či kúpiš značku EVVA alebo Mul-T-Lock, je pre teba totálne jedno. To je ako keby si si vyberala medzi BMW X1 alebo Mercedes A1. K tomu nie sú argumenty. Ak ak niekto uvedie, tak to budú len nejaké propagačné texty. Podľa mňa je ale dobré mať funkciu Emergency - t.j. aby si mohla otvoriť dvere zvonku, aj keď si vnútri zabudla kľúč v zámke.
Odpovedať
@staviame_dom ak do domu tak obyčajnú. zlodej pôjde cestou menšieho odporu, napr. rozbije okno, alebo poôde cez strechu...
Odpovedať
V podstate súhlasím čo napísali vyššie , ešte spomeniem Tokoz trocha drahšia vložka http://www.holareu.sk/sk/tokoz-pro-be...
Odpovedať
Niektoré poistovňe môžu požadovať bespečnostnú triedu 4 .
Odpovedať
@martin85 cez strechu ani okno nepôjde. Aspoň nie ako prvý kontakt. Dom je až ďalej na pozemku. Najprv je brána a potom dom. Okná máme bezpečnostné. Strecha je rovná takže tam veľmi nemá čo
Odpovedať
@staviame_dom tak si zabezpeč bránu viac a na dom ako ti píšu stačí trieda 3 značka ja fakt jedno :), emergency odporúčam je to veľmi dobrá vec!
Odpovedať
Na dvere nic extra netreba, zabezpec branu ako pisala lubica a daj klasicky zamok, ale ak sa budes citit bezpecnejsie daj si tam cokolvek, musis sa ty citit dobre, ale je to zbytocne.
Odpovedať
Profilova fotka
Presne, radsej tu branu poriadne zabezpec. Ked sa ti uz cez branu nebude nikto vediet dostat, tak to bude dobry signal a uz ani dalej nebude chciet ist.
Odpovedať
No takto upresnim, na brane aj dome bude systemovy zamok teda jeden a ten isty kluc
Odpovedať
Profilova fotka
len bacha na to, ze pri poistovani domu nad nejaku hranicu moze poistovna vyzadovat zamok nejakej bezpecnostnej triedy... alebo ak sa daco stane a pride na setrenie poistovne a zistia, ze zlodej sa dostal cez zamok tak sa mozu vyzut z plnenia, lebo v podmienkach mas jasne napisany zamok bezpecnostnej triedy aspon 3 ... ja mam tiez triedu 3 na dome (Mul-t-lock integrator)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dorwin o to nejde, my ideme do 4ky kategórie. Práve v rámci nej hľadáme.
Odpovedať
@staviame_dom Co znamena "okna mame bezpecnostne"?
Odpovedať
@zefe sklá a kovania
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Byty s vlozkami multilock 3. bezpecnostnej triedy sa prave vykradaju v Bratislave, jednoducho zamok otvoria paklucom bez akehokolvek nasilia za par sekund. Takze nielen, ze vas vykradnu, ale este vam to ani poistovna nemusi uznat ako poistnu udalost. Cize oblukom sa vyhnite Multilocku, odporucam Tokoz 4. bezpecnostna trieda. Tu je k tomu aj vyhlasenie: https://sherlock.sk/2019/08/26/oficia.... Sherlock ich totiz este donedavna montoval do svojich dveri. Takze pekne skontrolovat, ci to nemate doma. Napriklad ja som mal vyssie spomenuty Multilock 7x7, okamzite vymienam..
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Zmenilo sa za tych par rokov nieco? Neviete ci uz je kvoli poistke potrebna bezpecnostna trieda 4? Vdaka
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jamur:

Zmenilo sa za tych par rokov nieco? Neviete ci uz…
@jamur zalezi od koho mate pojistku respektive co je v VOP a jakou mate vysku plneni. Vetsinou staci trojka...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?