Bezpečnostné okná (Folie, zabezpečenie pántu kľučky)

Dobrý deň chcem sa opýtať má niekto skúsenosti z bezpečnostnými oknami a aký máte na to názor ? Za každú radu ďakujem .
Odpovedať
@martinmezgo Voči čomu chceš okno zabezpečiť? Zlodejom? Deťom? Slnku?
Odpovedať
Zlodejom vandalizmu , jednoducho proti vniknutiu dnu
Odpovedať
@martinmezgo V rodinnom dome? V paneláku? V paneláku zbytočné. V RD - otázne. To by si musel každú jednu tabuľu skla dať nerozbitnú. Samotná fólia síce sťaží preniknutie, ale zlodejovi nezabráni vniknúť. Ak máš peniaze, pre pocit bezpečia si to môžeš dať. Finančne to bude určite náročné. Ja som dával bezpečnostné sklo na posuvné dvere HS portálu. Kvôli deťom, aby náhodou to sklo nerozbili a neporanili sa. Rozdiel v cene bežného trojskla a bezpečnostného (u mňa je bezpečnostné, nerozbitné sklo vnútri) bol 150 € pri rozmere 2000x1600 mm. Cena obyčajného trojskla daných rozmerov je približne 250 €.
Odpovedať
@martinmezgo Ak chces zabepzecit okno voci vniknutiu jedine co pomoze je mreza. Aj ked das certifikovane bezpecnostne okno s viac sklami a niekolkymi vrstvami folie tak len predlzis cas vniknutia pachatela ale taketo okno nie je nepreniknutelne. A nestaci zabezpecit len okennu vypln, takisto aj klucky by mali byt so zamkom, lebo uz vedia prevrtat dielu a zeleznym roxorom pootocit klucku a vojst dovnutra bez rozbitia skla. koliky pre uzamykanie by mali mat tvar hribyka aby sa okenne kridlo nedalo vypacit. Je toho viac. Ale pre ochranu pred kradezov je podla najlepsia security fog. Je to dobre aj pri lupeznom prepadnuti. ALe nie je to lacne. Na videu nizsie uvidite ze aj bezp. sklo sa da prekonat. https://www.youtube.com/watch?v=c567C... Tu je tiez celkom dobre video. https://www.youtube.com/watch?v=UMZE2...
Odpovedať
vandalizmus? to ti hodi niekto tehlu do okna cez plot a mas zabezpecenie ako hovado... mam novy napad - mat na dvore ci pred domom kriz a pomnik "tu lezi bastard ktory sa ma pokusal vykradut, zastavili ho broky" security fog je super ako pise niless, chcel som to aj ja, ale cena.. no ak niekou neprekaza, je to super.. ale tiez nie vsemohuce .. (skoda ze nepredavaju taky s jedovatym plynom)
Odpovedať
@dusantt A nedá sa to naplniť niečim, čo by som uznal za vhodné, napr. slzný plyn? Ešte ma napadlo, ak by Ti niekto vnikol do domu a si doma, či by si ho mohol trafiť uspávačkou. Neublíži mu to a môžeš ho ľahko spacifikovať do príchodu polície. Možno to nie je lacná záležitosť, ale lepšie ako niekoho trafiť roxorom na koleno alebo rovno postreliť. :-)
Odpovedať
@chrobak7 Ahoj. To bezpečnostné myslíš asi s fóliami, že? A čo tak kalené? Prípadne ho doplniť fóliou? Je taká možnosť? zaujímalo by ma, koľkokrát by sa také okno predražilo. Ale zase za ten pocit bezpečia by to stálo. Aspoň teda v mojom prípade. Ono ani nejde tak o to, či máš doma cennosti, to už snáď nikto nemá, ale o to, že Ti chce niekto niekam vliezť aj keď tam nemá čo robiť. To ma vie vytočiť do amoku. :-)
Odpovedať
@pochabel no toto netusim, ale osobne by som sa obaval toho, ze sa to falosne/omylom pusti a teda to moze zastiahnut posadku domu neumyselne... keby mna trafi slzny plyn, bolo mi to jedno, ale rodinu ani nie, v tom je taky hacik pasci na zlodeja... sipka je zaujimavy napad... :) musim sa spytat pravnika, ci je to OK :D ale zaujimave je aj to, keby sa dom uzamkne nejakym specialnym systemom, zlodej sice vojde, ale uz nevyjde.. teda vytiahnu ho policajti... :)
Odpovedať
@pochabel Dve sklá sú obyčajné, akurát jedno krajné je v zložení 4 mm sklo - fólia 1 mm - 4 mm sklo. Nie je kalené, iba dve vrstvy zlepené fóliou.
Odpovedať
@pochabel mozes ho "trafit" plynovkou, mat v zasobniku nonivadim a policii povedat, ze si si myslel, ze ti vbehlo do obyvacky dive prasa. :-) P.S. tiez mam plynovku. ;-)
Odpovedať
@martinmezgo Lacnejšie bude asi namontovanie kamier a hlásičov pohybu.
Odpovedať
@megdesign No, myslím, že by to pred políciou neuspelo. Podľa mňa je najlepším riešením tá uspávačka. Jemu to neublíži, slušne ho to spacifikuje a ja nemusím našim orgánom niečo vysvetľovať. @blackomt Lacnejšie to síce bude, vlastne je to samozrejmé, že by sa to tam namontovalo, ale ide aj o to, zastaviť nejako toho somára, čo sa mi bude promenádovať v dome. @dusantt Tak to by som neriskoval, mohol by narobiť ešte veľa škody, ak je v úzkych, bude mu to už jedno a pomstí sa Ti tým. Ale tá hmla je veľmi zaujímavá možnosť. Prípadne niečo troška dráždivé, nech ho to riadne vyľaká. Alebo nejaká intenzita blikania riadne ostrého svetla plus neskutočne nepríjemný zvuk (niečo, čo by mu spôsobilo závrate a podobne) ak teda niečo také existuje.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pochabel no len plyn je plyn. Ked ho sipkou nahodou netrafis, este viac ho naseries...
Odpovedať
@megdesign Tak jasné, plyn je istejší. Len ten môžem použiť ak nie je nikto doma. Ale ak som doma tak plyn by ma asi moc nepotešil. A zase moc spôsobov ako sa brániť nie je. Neviem, ale mne vychádza použiť jedine tú uspávačku, snáď má dosť ostrý hrot na prerazenie odevu. Potom ho už asi len nejako oslepiť na nejaký čas, omámiť. Proste ho dostať tak, aby nemohol už nič spraviť.
Odpovedať
@niless ďakujem celkom dobré videá sú tam
Odpovedať
ďakujem vám Chlapci za rady , ono každý preferuje to svoje každá firma len je to finančne veľmi náročné , chcel by som vedieť či má niekto to namontované aké má skúsenosti s tým , ono sa to dá lepiť folia na klasický plastový oblok či musí byť špeciálne upravený , aj to kovanie však ono sa to navrtáva nepoškodí sa tam aby to okno tesnilo a neprepúšťalo zimu ?
Odpovedať
@martinmezgo Je to hovadino cokolvek riesit. Pachatel ak chce tak sa do vnutra dostane, my bezni smrtelnici nemame doma ziadneho rembrandta ani zlatu tehlu a kazda poistovna za par desiatok € vykryje vandalizmus a odcudzenie majetku radovo do 20-30 tis. €. AK neratame nabytok a nejake vybavenie ktore zlodeja nezaujima co este vie ukradnut? akurat elektroniku, mozno bicykel ci ine sportove potreby. AK nemate nejake profi sprotove potreby ci teplovzdusny balon poistka to hravo vykryje.
Odpovedať
@niless No, ono tu ani tak nejde o nejaké cennosti, ktoré doma aj tak asi nikto nemá. Maximálne tú elektroniku. Ide tu o to, že Ti niekto neprávom vlezie na Tvoje územie a naruší priestor, kde sa máš cítiť bezpečne a v pohode. Teda, neviem ako ostatní, ale u mňa to tak je. A ak by sa mi to stalo, neviem, ako by som zareagoval. Na takéto veci som ja proste neskutočne háklivý. To isté aj ak niekto niekoho prepadne. Je jedno, či mu ukradne 2 eurá alebo 1000 eur, či zaútočí na niekoho fyzicky (mám na mysli útok na niekoho, nie ak sa snaží niekto niekoho obrániť alebo sa brániť) okamžite by som mu naparil min. 15 rokov natvrdo.
Odpovedať
@pochabel Tak tu nepomozu okna, skorej dobre ostry peso a min. nejaky peper pripadne pistol, pres labe povahy paralyzer. Ale kazdy skuseny clovek Ti povie ak uz mas v dome zlodeja vyrusit ho je to menej dobre riesenie. Taky clovek potrebuje rychlo odist aby ho nechytili ci neodhalili, ak je zahnany do kuta bude reagovat skratovite.
Odpovedať
@niless Veď práve preto tá šipka. Ani nestihne nejako moc zareagovať. A ostrý pes by bol výborný, lenže keď ho zdrapne do zubov taký čuvač, šarplaninec či kaukazák, tak naša legislatíva sa mi môže za to pomstiť. Síce si označím pozemok tabuľkou, že je tam pes a že je priestor zabezpečený, ale tie naše zákony sú dosť blbo nastavené. Ale zase som kdesi čítal o nejakej novele tuším z roku 2016, že už môžem útočníka zastaviť aj postrelením, ale nie zabitím. Čiže snáď by ten zákrok môjho psa, ktorého mám aj za týmto účelom doma, nemusel nakoniec byť v môj neprospech. Ale nie som si istý. Mal by sa vyjadriť niekto, kto sa v tom fakt vyzná, nie niekto, kto si myslí, že to je tak alebo tak. Na našich zákonoch ma štve, že nefunguje to, ak Ti do Tvojho priestoru zreteľne oploteného a dajme tomu aj označeného hocijakým spôsobom, vlezie niekto, kto tam nemá čo robiť bez Tvojho súhlasu, nech si aj nesie následky a nikto Ti nič nemôže. Proste je to jeho chyba. Samozrejme mimo zabitia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?