Bezpečenostné dvere treba ku kolaudáciu? alebo je to kačiča

Zdravím niekto vypustil kačicu v práci že ku kolaudácií treba bezpečnostné vchodové dvere... neverim tomu a myslím že stačia klasické vchodové dvere (som pred objednaním tak sa radšej spýtam nech neurobím chybu čo vy nato? Rehau geneo su nato ako z hladiska bezprečnosti (s HPL výplnou)
Odpovedať
Profilova fotka
Absolutna hlupost. Kazdopadne na dom su zbytocne. Zlodej pojde oknom ci cez terasu.
Odpovedať
@planer380 Nie dvere ale bezpečnostné okná :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@blackomt to su?
Odpovedať
@planer380 Keď dáš zvonku nerozbitne sklo, tak.áno. my máme v panelaku v kuchyni také, lebo pod oknom je budova trafostanice a manzelka sa bála, ze nam tam moze niekto vliezť. Aj tera som dal na HS portal na dome, ale zvnútra. Keby dcera náhodou rozbila sklo, tak sa nerozpadne, ale zostane v ráme. Vnútorné sklo je 4+1+4, t.j 4 mm sklo, 1mm folia a 4 mm sklo.
Odpovedať
Je to na tebe. Zavisí to od veľa premenných (byt/dom) Napríklad ako bolo spomenuté, pokiaľ sa ti votrelec do domu môže dostať cez zadný vchod/okno/garáž, tak sú ti bezpečnostné dvere na dve veci (na okrasu a na nič). V prípade bytu to taktiež nie je vyžadované. Pozri z pohľadu poistky. Pokiaľ si poistíš byt/dom, prevažne sa rieši aj ako je zabezpečené obydlie proti prieniku. Dom býva riešený napr. zabezpečovačkou + nejaká bezpečnosť tr.2, byt tak tam máš v podstate zväčša jeden vchod, tak tam sa oplatí dať dobre bezpečnostné dvere. Takže nie, nemusia byť bezpečnostné. Je to tvoja voľba a tvoja zodpovednosť/starosť.
Odpovedať
Geneo rehau vchodove dvrre su natom ako bezpecnostne?alebo to urcuje kovanie?
Odpovedať
@planer380 Ani Geneo nie je ako original bezpecnostne dvere. A ano urcuje to kovanie, ktore ma bezpecnostne triedy+k tomu vhodne zvolena vypln dveri. Treba sa informovat priamo u vyrobcu a dat si to nacenit. Tiez odporucam ako spravne podotkol @sc4th informovat sa u poistovne, aku mieru zabezpecenia vyzaduju pri poisteni nehnutelnosti na vami pozadovanu hodnotu.
Odpovedať
Profilova fotka
@maniacus pri plastovych dverach ti nepomoze ani kovanie ani vypln, proste ti zlodej rozreze ram :)
Odpovedať
@majkoj To mi je samozrejme jasne, len zadavatel temy pravdepodobne ocakava, ze ten tolko reklamovany sklolaminat bude ovela odolnejsi ako obycajny plast. A tiez, ze to cele utiahne sam, co samozrejme nie je pravda. ;-)
Odpovedať
@planer380 To ti musí povedať dodávateľ aký triedu bezpečnosti majú ním ponúkané dvere. A samozrejme to doložiť certifikátom + si môžeš vypýtať nahliadnutie do skúšobného protokolu, ale ten ti nemusí ukázať. Samozrejme dať na bezpečnostné dvere triedy 3 kovanie ktoré má len bezpečnostnú triedu 2 a nechať tam stavebnú vložku, to je nerozum. Najlepšie bezpečnostné dvere dosiahneš poväčšinou kombináciou rôznych materiálov (drevo + kov) nakoľko každý materiál sa správa inak a je obtiažnejšie to prekoávať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?